ağ yazıcısı

Kodla Büyü

ogretmen15

Site Gezgini
selam
ağ yazıcısını öğrenci bilgisayarlarında nasıl kuracağım. Birkaç öğrenci bilgisayarına kuracağım öğrencilerin performans ödevleri için lazım. Şöyle detaylı bir anlatım varsa bayram şekeri yerine geçecek
şimdiden teşekkürler herkesin Öğretmenler Gününü ve Kurban Bayramını tebrik ederim

Öğrenci bilgisayarından ağ bağlantıları - çalışma grubu bilgisayarları- yazıcının kurulu olduğu bilgisayara ulaşın paylaşıma açtığınız yazıcıya çift tıklayın gelen uyarıya evet dedikten sonra yazıcı tanıtılmış olur.

Bilgisayar kapasiteleri çok yüksek değil ise çalışma gruplarına bağlanırken epey bir kasıyor, hatta bilgisayar kitlenebiliyor. Aşağıdaki yöntemi yeni öğrendim ve çok beğendim.

Önce paylaşılmak istebnilen yazıcı klasik yöntemlerle paylaşılır. Yazıcının kurulu olduğu bilgisayarda Denetim Masasından--> Yazıcılar ve Diğer Donanım---> Yüklü Yazıcı ya da Faksları görün. Oradan yazıcının üstünde sağ tıklayın ve "Paylaşım" deyin. Ağ kurulum sihirbazı yardımıyla yazıcınızı paylaşıma açmış olursunuz.

Daha sonra öğrenci bilgisayarlarının adres çubuğuna iki tane ters slash koyarak, yazıcının kurulu olduğu bilgisayarın ip adresini yazın. Örnek: \\192.168.1.177

entera bastığınızda direk o bilgisayara bağlanmış olur. Oradan yazıcıyı da görürsünüz. sağ tıklayıp bağlan derseniz artık o yazıcıyı kullanabilirsiniz. 8)

Geri