Ağda Dosya Paylaşamıyorum

Kodla Büyü
Hocam neler yaptınız ? ona göre ekstra fikir düşünülebilir..

Hocam örneğin masaüstündeki bir dosyayı paylaşmak istiyorsunuz. Sağ tıklayıp bununla paylaş dedikten sonra belirli kişiler seçeneğine tıklayıp ekle deyip"everyone" seçeneği seçin. Bi böyle deneyin bakalım.

Hocam ilk önce denetim masasından "Ağ ve Paylaşım Merkezi"ne girin oradan "Gelişmiş Paylaşım Ayarlarını Değiştirin" tıklayın "Ağ bulma" Açık olsun, "dosya ve Yazıcı Paylaşımını Aç" tıklayın Ortak Klasör Paylaşımı açık olsun, Parola Korumalı Paylaşımı Kapat deyin. Daha sonra paylaşacağınız pclerde de bu ayarlar aynı olsun. Sona eğer diğer pc'ler ile aynı ağda iseniz dosyanızı sağ tıklayıp bununla paylaş seçeneğinden paylaşın.

Hocam paylaştığınız dosyalarınızı "Ağ" dan görebilirsin. Başlat menüsüne ağ yazın orada açılan pencerede paylaşım yaptığınız pc'nin adını göreceksiniz ona tıklayıp dosyalarınızı görebilirsiniz.

hocam ilk önce xp mi w7 kullanıyorsun.birde ağda bilgisayarlar ağda ıp yi otomatikmi alıyor sizmi veriyorsunuz.ağda kullanmış olduğunuz ilişkili bilgisayarlar da şifre olması gerekiyor.şifresiz olunca birbirini görme konusunda güvensiz olduğundan tanımıyor.

bilgisayarda dosyayı paylaşıma açınca diğer bilgisayarda
çalıştır>\\ıp no veya \\bilgisayarın c nin altındaki kullanıcı adı ENTER yapıncı bağlanman gerekiyor.
olmazsa yukarıdaki ayrıntıları yazarsan yardımcı olurum

bilişimci_ts' Alıntı:
Sorun paylaşım yaptığım pcnin adını diğer bilgisayarlarda göremiyorum.
diğer bilgisayarlarda ağ ayarlarındaki ağ bulma kapalı olabilir...onu aç daha sonra şifreli paylaşım seçilliyse onu kaldır...bunları ağ merkezi ayarlarından yapacasın...xp yüklü makineden yazdığımdan bakamıyorum tam yerine

dediğiniz ayarları yaptım. ağ durumunu açık yaptım şifreli paylaşımı kapattım. Yine de göremiyorum paylaşım yaptığım pcyi.

Geri