Ağda erişim engellendi sorunu

Kodla Büyü

bayramyavas43

Aktif Üye
Okuldaki ağlarda tüm bilgisayarları çalışma grubunda görebiliyorum ve paylaşımları kullanabilmeme rağmen müdür yrd. bilgisayarını çalışma grubunda görüyorum fakat üzerini tıkladığımda erişim engellendi uyarısı alıyorum. doğal olarakta yazıcıyada ulaşamıyorum müdür yrd bilgisayarına yeniden ağ kurmama rağmen sonuç alamadım.
bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim

hocam paylaştırdım güvenlik duvarını kapattım.
antivirüs programını devre dışı bıraktım ama ne yazıcıya ne de paylaşıma açtığım dosyalara ulaşamıyorum hala çözüm bulamadım

peki müdür yardımcınızın bilgisayarından diğer bilgisayarlara ulaşmayı başarabiliyormusunuz hocam?

hocam o sorun bizde de vardı...virüsten kaynaklı bir sorun hocam...ağ kaynaklarını tükettiğinden erişim hatası veriyor...format attım kurtuldum...

Hocam ben müdür yrd bilgisayarına geçen hafta perşembe günü format attım. o günden beri erişim engellendi uyarısını alıyorum acaba kurduğum programlarda virüs olabilir mi ki
yarın birde virüs taraması yapatırayım belki çözüme ulaşabilirim

\\bilgisayar adı ile giriş yapmayı deneyin hocam bir de...ağı gözatmıyorsa göstermeyebilir...madem yeni format attınız... \\bilgisayar adı yöntemiyle girerseniz, ağ sürücüsü oluşturursunuz...o da olmadı

F3 ile aradan tüm bilgisayarları *.* ile arayın oradan çıkar belki müdüryardımcınız... :)

hocam bak ben bunu denememiştim belki de olabilir yarın birde yeni bir hesap oluşturayım
kurduğum XP modifiyeli sanırım sorunda bundan galiba eğer çözüm bulamazsam başka bir XP ile format atacam sanırım

elrond' Alıntı:
\\bilgisayar adı ile giriş yapmayı deneyin hocam bir de...ağı gözatmıyorsa göstermeyebilir...madem yeni format attınız... \\bilgisayar adı yöntemiyle girerseniz, ağ sürücüsü oluşturursunuz...o da olmadı

F3 ile aradan tüm bilgisayarları *.* ile arayın oradan çıkar belki müdüryardımcınız... :)
hocam çalışma gruplarında bilgisayarı görüyorum ama ulaşamıyorum.

yazıcı ekle yaptığımda da yazıcıyı görüyorum ama eklemeye çalıştığımda kullanıcı adı ve şifre soruyor.

o zaman hocamın dediği gibi oynanmamış bir xp ile dene..çünkü modifiyeli xp lerde hızlı çalışması icin başlangıcta ağı araştırmayı rpc yi vb. ağ uygulamalarını kaldırıyorlar...veya format atmadan windows bileşenlerinden ağ denetimlerinin tümünü kurup bir dene..o da olmadı temiz bir xp cdsiyle kur geç hocam.

elrond' Alıntı:
o zaman hocamın dediği gibi oynanmamış bir xp ile dene..çünkü modifiyeli xp lerde hızlı çalışması icin başlangıcta ağı araştırmayı rpc yi vb. ağ uygulamalarını kaldırıyorlar...veya format atmadan windows bileşenlerinden ağ denetimlerinin tümünü kurup bir dene..o da olmadı temiz bir xp cdsiyle kur geç hocam.
Hocam söylediğiniz yöntemleri yarın tek tek deneyeceğim eğer çözüme ulaşamazsam dediğiniz gibi temiz bir XP kurup kurtulacağım bu dertten

sorunun çözüldükten sonra hic önemli değil hocam...Allah bilgsayardan anlamayan idarecilerden uzak tutsun...seni biz anlarız...onlar ise ne bicim bilgisayarcısın der boşuna canını sıkarlar :D iyi geceler.

Arkadaşlar Bağlanamama ve yazıcı paylaşamama sorununu bugün çözdüm bilgisayar hesabı Administratordü ama şifre yoktu sadece hesaba şifre verdim ve diğer bilgisayardanda şifreyle girince müdür yrd. bilgisayarına ve yazıcıya ulaşabildim. Yardımcı olan arkadaşlara tekrardan teşeküür ederim :+1:

Geri