Ağda iki yazıcı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan html99
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

html99

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar,
Ağda iki yazıcıyı aynı anda paylaşmak gibi bir sorunum var, yardımlarınızı bekliyorum. Sorun şöyle:
Öğretmenler odamızda 4 bilgisayar var. 2 tane de fotokopi makinamız var ve ikisi de USB üzerinden bilgisayara bağlanarak yazıcı olarak kullanılabiliyor. Fotokopi makinelerinde ethernet soketi yok. Eski bir PIII 800 MHz ve 128+64 MB Ram li bilgisayarı win XP kurup sunucu niyetine kullanarak bu fotokopi makinelerini ağda yazıcı olarka paylaştırmak istiyorum. Yazıcıları ayrı ayrı ağda paylaşabiliyorum sorun yok. Öğretmenler odasındaki 4 bilgisayar da istedikleri zaman çıktı alabiliyorlar. Benim istediğim ise her iki fotokopi makinesi de sunucu bilgisayara bağlı olacak, çıktı alınacağı zaman boşta olan makineye yönlendirilecek çıktı. Bir makinede fotokopi çekilirken diğeri boşta ise bilgisayar boşta olanı tercih edecek. Veya toneri bitik olanı değil dolu olanı tercih edecek. Bunun için bir çözümü olan var mı?

senin o dediğin için yazılım gerek bu bir, bu yazılım fotokopi makinesinde olmaz 3.parti yazılım olacak bu iki, toner seviyesi vs bu iş için çok çok profesyonel bir yazılım olacak bu üçççç, ben böyle bir program yazmayı bilmiyorum bu da dörttt

tavsiye: netsupport kur ve oradaki yazıcı yönetimi var oradan takip et hangi yazıcının boş olduğunu...bu kadar zahmet edeceğine...selametle sayın hocam

1, 2, 3 ve 4. maddelerinizdeki durumların farkındayım zaten hocam. Hele ikinci maddenizi niye yazdınız çözemedim, ilk mesajımı da okudum tekrar ama fotokopi makinesinde böyle bir ayar var mı diye sormamıştım zaten. Sizin de dediğiniz gibi ya 3. bir yazılım olacak ya da active directory vb. bir yerde windows ayarı olabilir belki. Netsupporttaki yazıcı yönetimi ile ilgili bilgim yoktu, oraya bakıcam. İkinci mesajınızdaki "bence bu iyi" diye belirttiğiniz siteyi inceliyorum. Sanırım ihtiyacım olan bu. Aslında böyle bir durumla ilgili tecrübesi olan var mı forum üyeleri arasında diye bekliyorum...

hakikaten ben o ikinci maddeyi niye yazdım yahu..özür dilerim hocam, akşama kadar bizim junior la oynayınca devrelere su kaçtı herhal...

elrond' Alıntı:
hakikaten ben o ikinci maddeyi niye yazdım yahu..özür dilerim hocam, akşama kadar bizim junior la oynayınca devrelere su kaçtı herhal...
Est. hocam özürlük bir durum yok hakikaten. Hakikaten tatillerde daha çok yorulduğumu hissediyorum bu yıl okul açılalı. Ufaklik perişan ediyor. Allah acılarını göstermesin, dünyanın en tatlı şeyleri herhalde...

Bu arada tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Okullar açılınca deneyip ilaçlısını arıcam artık.

Geri