Ağda yaşadığım problem..YARDIM EDİN

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bahhele
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

bahhele

Süper Üye
Süper Üye
BÜTÜN SİSTEMLER XP..
Bu bi virüsmü yoksa başka bişeymi çözümünü bulamıyorum. internete bağlanmamızı enggelliyor ve otomatik olarak kendisi IP veriyor. sürekli bağlantının kopmasını sağlıyor. bu sorunu nasıl çözebilirim?

normalde ağım böyle görünmesi gerekiyor

fakat bi kaç dakika sonra Ağ bağlantılarımda (ki bu bütün lab içindeki bilisayarlarda oluyor) İnternet Ağ geçidi diye bi bağlantı oluşuyor.Bu bağlantı oluşunca Yerel Ağ bağlantısı otomatik olarak sanki elle IP vermiş ibi IP numarası ve DNS numarası giriyor.Tabi Bu oluncada artık internete bağlanamıyor bilgisayarlar.Alttaki internet bağlantısı yazan bağlantıya sağ tıklayıp bağlantıyı kes deyince modem komple bağlantıyı kesiyor.bu sefer bütün okulun interneti gidiyor.

Böyle oluyor

Tekrar aşağıdaki gibi otomatik konumuna getiriyorum.o zaman internet bağlantısı geri geliyor.

bunu her pc için yaptığımı düşünürsek acayip yorucu ve sürekli aynı işlemi yapmak zorunda kalıyorum.Bu bir virüsmü? yoksa bundan nasıl kurtulabilirim..illaki başına gelen vardır. yardım edin

Ekli dosyalar

• 4.JPG
    4.JPG
    28.2 KB · Görüntüleme: 558
  • 1.JPG
    1.JPG
    18.9 KB · Görüntüleme: 558
  • 2.JPG
    2.JPG
    139 KB · Görüntüleme: 558
  • 3.JPG
    3.JPG
    155 KB · Görüntüleme: 558
Otomatik değilde el ile yapılandırın. DNS leri ve otomatik olarak aldığı iplere göre sabit ip verirseniz sıkıntı olmaz. En azından 1 kez uğraşmış olursunuz...

Ağ ayalarınıza müdahale eden programlar olabilir hocam ona da bi bakın isterseniz. (engel aşmak için vs kullanılan yazılımlar gibi)

ThatBeatsAll' Alıntı:
Ağ ayalarınıza müdahale eden programlar olabilir hocam ona da bi bakın isterseniz. (engel aşmak için vs kullanılan yazılımlar gibi)

ağda paylaşımlar açık genelde..birinin bilgisayarında engel kaldıran bişey varsa o yapabilirmiki?

Geri