Ağda Yazıcıyı Paylaştıramıyorum.

Kodla Büyü

mystreous

Süper Üye
Süper Üye
Ağdaki tüm yazıcıları kullanabilmeme rağmen, Samsung'un renkli yazıcısını ekleyemiyorum. Resimdeki gibi erişim engellendi yazısı çıkıyor. Devam ettiğim de ise kullanıcı adı ve şifre istiyor. Yazıcının kurulu olduğu bilgisayarda hiçbir şifre yok. (kullanıcı şifresi de yok)
Bilgisayarların hepsi xp pro sp3
Nedendir bu arkadaşlar?

Ekli dosyalar

• adsız.JPG
    adsız.JPG
    86.1 KB · Görüntüleme: 4,075
yazıcının baglı oldugu makınada dosya ve yazıcı paylasımı verdıgın halde bu hatyı alman ılgınc ama soyle bır sey sormak ıstıyorum bu ıkı makına aynı swıtch uzerınemı baglı yoksa swıtcten swıtche bır baglantımı var

Kullanıcı hesaplarından yetkilerinize bakın sayın öğretmenim kısıtlı kullanıcısınız büyük ihtimalle

Hocam Yazının olduğu pc den dosya aktarımı yapılabiliyormu ona bakarsanız daha doğru bir yol izleyebilirisiniz

* Yazıcının bağlı olduğu makinada kısıtlı kullanıcı olarak oturum açılmamış. Administrator olarak açılmış
* Makinalar aynı swich üzerinden bağlı. Hatta swich değil aynı modemin portlarından birbirine bağlanmış.
Sanırım ethernet kartının gelişmiş ayarlarındaki özelliklerden bi yerden kapalı ama bulamadım. Deneye deneye bulucam artık.

Ekli dosyalar

• adsız.JPG
    adsız.JPG
    48.7 KB · Görüntüleme: 4,039
hocam virüs programı var mı o makinede. O engelliyor olabilir. Ya da başka bir firewall tarzı program kurulu olabilir.

Bu arada sizin ağdaki bilgisayarlardan birisinin ismi Atatürk mü?

enestar' Alıntı:
hocam virüs programı var mı o makinede. O engelliyor olabilir. Ya da başka bir firewall tarzı program kurulu olabilir.

Bu arada sizin ağdaki bilgisayarlardan birisinin ismi Atatürk mü?
Virüs programı olarak nod32 var.
Güvenlik duvarını devre dışı bırakıp deneyeyim bi de.
Evet müdür bilgisayarının adı Atatürk :)

alideniz2000' Alıntı:
yazıcının bağlı olduğu bilgisayara şifre koyalım.
sonra diğer bilgisayardan yazıcıya bağlanmak isteyelim.
kullanıcı adı ve şifre soracak.
kullanıcı adı olarak: administrator
şifre olarak da: hangi şifreyi verdiyseniz yazıcının bağlı olduğu bilgisayara onu girin.
Olayı şifre koymadan çözmek istiyorum. Son çare şifre koyarak deniycem artık.
Teşekkürler hocam.
Sorunu tam çözemedim. Acaba yazıcının özelliklerinden mi?, Windowsun ayarlarından mı? Ethernetin yapılandırma ayarlarından mı?
Tek tek deneyerek bulcam bi şekilde.
Yarın ilk iş olarak yazıcıyı başka bir makineye kurup deneme yapcam.

hocam nod32 güvenlik duvarı engelleme yapıyor ağda yazıcı paylaşımı eğer onu daha denemediyseniz muhtemelen onu denediğinizde devre dılı bıraktığınızda sorun çözülecek.

evrim0626' Alıntı:
hocam nod32 güvenlik duvarı engelleme yapıyor ağda yazıcı paylaşımı eğer onu daha denemediyseniz muhtemelen onu denediğinizde devre dılı bıraktığınızda sorun çözülecek.
Okuldaki tüm bilgisayarlarda nod32 kurulu.
nod32 engellemiş olsaydı diğer bilgisayarların yazıcılarını da engellerdi. Ama yine de bi denemek lazım.

öncelikle konuyu hortlattığım! için özür dilerim...
Ancak... İlginç bir sorun ve aramalarımda gördüm ki bir çok kişi benzer sorunlarla karşılaşmış ama çözüm bulamamış...
bende onlardan biriyim.
Yukarıyı okumayanlar için hızlıca özet geçeyim...
1- Win7 sp1 kurulu bilgisayarlarımdan oluşan bir ağım var.
2- 3 Pc de yazıcı var ve diğerlerine paylaştırılmış durumda (toplam 10 Pc)
3- 2 pc de paylaşıma açılan yazıcılara ve dosyalara diğer pclerden şifresiz ulaşmada bir sıkıntı yaşamıyorum.
4- Ancak aynı ayarlar, aynı antivirüs, aynı ağ, aynı switch aynı vs olmasına rağmen yazıcı yüklü 3. pc şifresiz paylaşımı kabul etmiyor.
5- Ağ yazıcısı kurmaya çalışırken yazıcı görünmüyor, gözat seçeneğinden ağda yazıcı yüklü makine seçildiğinde şifre istiyor. Kul. adı ve şifre ile giriş yapıldığında yazıcı yükleniyor ancak bu seferde pc ler her açıldığında yazdırma işlemi öncesi ağ üzerinden o pc de oturum açmam gerekiyor...
6-Üşenmeden buraya kadar okuyanlara da sanırım teşekkür etmem gerekiyor. :)

Her türlü öneriye açığım... Sorunu çözsemde çözmesemde format atıcam o pc ye ama sorunun çözümünü bulmam lazım bence...
saygılar...

Konuyu ben açmıştım ve sonuç olarak alideniz hocamın dediğini yapınca çözüme ulaşabilmiştim. Sonraları windows 7 ye geçince sıkıntı kalmamıştı.
alideniz2000 yazdı:
yazıcının bağlı olduğu bilgisayara şifre koyalım.
sonra diğer bilgisayardan yazıcıya bağlanmak isteyelim.
kullanıcı adı ve şifre soracak.
kullanıcı adı olarak: administrator
şifre olarak da: hangi şifreyi verdiyseniz yazıcının bağlı olduğu bilgisayara onu girin.
(Bu arada alideniz hocamız görünmüyor. Çok asabi birisiydi :) )

Geri