Ağdaki sınırlı sayıda bilgisayara yazcı paylaşma.YARDIM

Kodla Büyü

YAZEN

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 20 bilgisayarın bir modeme balı olduğu bir ağda yazıcımı sadece 2 bilgisayar ile paylaşmak istiyorum yani sadece iki bilgisayarın paylaşıma açtığım yazıcımı görmesini istiyorum, tabi bunların hepsi yetkili kullanıcı ve çalışma grubu da aynı, yardımcı olabilir misiniz teşekkürler...

Yazıcıyı herkese paylaşıma açmayı bildiğinizi ve bunu yaptığınızı kabul ederek;

-Yazıcı özellikleri sayfasında Güvenlik sekmesini açın
-Everyone kullanıcısını seçin ve Kaldır'a tıklayın.
-Ekle düğmesine tıklayıp Konumlar düğmesinden hangi bilgisayara izin verecekseniz seçin ve onun kullanıcısını ekleyin. (PC1\Administrators, PC2\Administrators gibi yönetici grubu da ekleyebilirsiniz)
-Yazıcıyı ağda görmesini istediğiniz her bilgisayarın kullanıcısını ekledikten sonra bu kullanıcıların alttaki listeden tüm izinlerini İzin Ver işaretleyip uygulayınız.

Artık izin verdiğiniz bilgisayarlardaki kullanıcılar yazdırabilir, diğerleri yazdıramaz.

Hocam dediklerinizi denedim konumlar kısmında sadece benim bilgisayarın adı görünüyor, ağ bağlantılarımdan diğer bilgisayarları görüyorum ama konumlara girince sadece kendi bilgisayarım görünüyor....

Diğer bilgisayarların adını biliyorsanız mesela adı BIL01 ise, konumlara girmeden BIL01\Administrators yazıp ekleyebilirsiniz.

c1han' Alıntı:
Diğer bilgisayarların adını biliyorsanız mesela adı BIL01 ise, konumlara girmeden BIL01\Administrators yazıp ekleyebilirsiniz.

Hocam onu da denedim ama aşağıdaki uyarıyı veriyor.
Nesne, Konum Seç iletişim kutusunda listelenen bir etki alanı olmadığından geçerli değil:HABER-ANONS\Administrators

Geri