Ağlamak yok. Şimdi Propoganda zamanı

Kodla Büyü

tazika

Aktif Üye
Arkadaşlar, derslerin 30 saate düşürülüp bizi yine o sıkıntılı günlerimize döndürme ihtimali var tamam.Ama ağlamakla olmaz şimdiden propogandamızı yapıp dersimizi yedirmememiz lazım. Bilgisayar dersinin ne olduğunu insanlar bilmeli. Hala aman bilgisayar dersine ne gerek var çocuklar zaten biliyo gibi malca bir zihniyet hakim. kendileri en ufak bir sorunlarını çözemeyip bilgisayarcııı diye .....malarına rağmen. İnsanlar bizim niye adamakıllı işletim sistemimiz, watsapımız, ofisimiz olmadığını ve teknoloji sömürgesi olduğumuzu bilmeli.
Mücadeleye şimdiden başlayalım. Haydi Bismillah...

Finlandiya hükümeti tarafından 2016 yılı Eylül ayından itibaren ülkede eğitim gören tüm ilkokul öğrencilerine el yazısı yerine bilgisayarda yazı yazma dersleri verileceği açıklandı.
Ulusal Eğitim Kurulu'ndan Milla Harmanen konu ile ilgili yayınladığı basın açıklamasında “Klavyede hızlı yazı yazmak ulusumuz için önemli bir beceri” dedi.

Harmanen “El yazısı derslerinden vazgeçmenin büyük bir kültürel değişim olduğunu” kabul etti ancak “Bilgisayar kullanmanın gündelik hayat için daha değerli bir yeti olduğunu” belirtti.

Karar “Evinde bilgisayarı olmayan öğrencileri” zor duruma düşüreceği gerekçesi ile eleştirildiyse de veli ve öğrencilerin büyük bir kısmı “El yazısından vazgeçmenin yerinde bir tercih olduğunu” düşündüklerini söyledi.

Buzkırıcı, sen daha buralarda mısın? ne oldu kanada işi?

Kanada işi kolay.Atla uçağa 10 saat.Ev kirası elektrik,su,doğaz gaz dahil 1600tl.Orta halli bir yerde.Benim dayı kızı New Yorkda yaşıyor.Bakalım bir uçak bileti yollar ise bu yaz tatilinde yeşil pasaportumla bir Ubisoftu ziyaret edeceğiz inşallah.

daha bilgisayarın çalışma mantığını bilmezler
"bu Wordde arıza var" derler.

Bilişim öğretmenliğinin meslek liseleri haricinde maalesef geleceği yok gibi görünüyor.. Derslerin seçmeli olması diğer öğretmenler tarafından bile bizlerin ve derslerimizin önemsiz olarak görünmesine neden oluyor.. Meslek Liselerine de alan seçiminde bilişime yönelim az olunca bu sefer orada da sıkıntı çıkmaya başladı.
Bizlere başka bir formül bulmalılar.. İlginç bir branşımız var.. Çok amaçlı joker öğretmen gibi olmaktan/görülmekten nefret etmeye başladım.. Herkes burun kıvırarak bakar bize ama bir şey olduğunda "yav hocam benim evdeki bilgisayarda şöyle oldu böyle gitti" demeyi bilir.. işte o zaman iletişim kurarız.. Durum sıkıntılı yani.. Hakkımızda hayırlısı..

Allah'ım sen ders çizelgesini hazırlayanlara akı fikir ihsa eyle! Bir akıllı çıkıp da ya okullarda bilişim dersi zorunlu ve 4 saat olmalı desin yaaa. Lütfen ama

Geri