Ağustos Özür Grubu

Kodla Büyü

crazy0405

Üye
Arkadaşlar önemli bir sorum olacak. Askerliği uzun dönem olarak yapıyorum. Ağustos'ta eş durumu isteyeceğim nasipse, yalnız benim askerlik 12 ağustosta resmen bitiyor. Açıklamada şu şekilde "04-08 Ağustos 2014 1. Aşama Başvuruların Alınması, 11-15 Ağustos Tercih Başvurularının Alınması, 19-20 Ağustos Atamaların Sonuçlandırılması".

Acaba ben asker iken başvuruda bulunup 12 ağustos tan sonra tercih yapabilir miyim?

Şimdiden teşekkürler.

hocam şöyle bir sıkıntın olabilir;

sen şu anda askerlik görevini yaptığın için milli savunma bakanlığına bağlısın, bu nedenle milli eğitim bakanlığının yaptığı bir atamaya müdahil olamayabilirsin..

ben de geçen sene norm fazlası olmamdan dolayı "askerdeyken" resen atanmıştım fakat sonradan meb de aylıksız izinde gözüktüğüm için atamamı iptal ettiler.. ki doğru olanı buydu.. çünkü resen atanmam için benim öncelikle tercihte bulunmam gerekiyor bulunmaz isem il beni resen atıyor.. ama ben askerde olduğum için tercihte bulunma gibi bir durumum yoktu.. bağlı olduğum bakanlık farklıydı çünkü..

siz yine de bir araştırın sayın hocam..

12 Ağustosa kadar resmi olarak askersiniz. Askerliğinizin bitmesi ve tekrar göreve başlamanız gerekir tercih işlemi yapabilmeniz için...

Geri