a.s 3.0 önemli bi soru?

Kodla Büyü

melanik

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar mouse arkasına hareket eklediğimizde (hareket ettikçe şekiller çıkması) link veremiyorum.ne yapmalıyım acaba?normal mouse arkasında hareket olmadığında link veriliyo.onda sıkıntı yok.

Mause arkası ??
Mause arası desem olmaz
Makas arası desem hiç olmaz:D
acaba hareket arası mı ?. Yani ara hareket

melanik' Alıntı:
arkadaşlar mouse arkasına hareket eklediğimizde (hareket ettikçe şekiller çıkması) link veremiyorum.ne yapmalıyım acaba?normal mouse arkasında hareket olmadığında link veriliyo.onda sıkıntı yok.
Sahnede yapma
Sen o dediğini yeni bir filim klibinde yap sonra sahneye bu filim klibi ekle.
sonra sahnedeki filim klibine link ver

Alpay hoca ne diyorsa as3 konusunda doğrudur zira kendileri bence bu konuca tanıdığım en iyilerden birisidir.

sinanuzun' Alıntı:
Alpay hoca ne diyorsa as3 konusunda doğrudur zira kendileri bence bu konuca tanıdığım en iyilerden birisidir.
Sinan hocam yapma :-)
Valla mahcub ediyorsun beni.
Bu arada o muhtesem ekipten birini yeniden gormek beni mutlu etti

melanik' Alıntı:
Daha açık anlatır mısın?Ne demek istediğin anlaşılmıyor.

ya arkadaşlar vala çok cahil hissettim kendimi.ne yorumlar yapılmış :oops: :lol: :lol:
ya benm bahsettiğim olay şu: hani mouse bööle hareket ettikçe arkasından nesneler çıkıyo ya onu söylüyorum.bunu yaptıktan sonra butona link vermeye çalışıyorum olmuyo????

melanik' Alıntı:
ya arkadaşlar vala çok cahil hissettim kendimi.ne yorumlar yapılmış :oops: :lol: :lol:
ya benm bahsettiğim olay şu: hani mouse bööle hareket ettikçe arkasından nesneler çıkıyo ya onu söylüyorum.bunu yaptıktan sonra butona link vermeye çalışıyorum olmuyo????
this.addEventListener(MouseEvent.MOUSE_MOVE,deneme);
function deneme(e:MouseEvent){

var a:yıldız:new yıldız();
a.x=stage.mousex;
a.y=stage.mousey;
}
gibi bir komuta yazdın sanırım.Daha sonra şöyle yapman gerekiyor sanırım:

buton.addEventListener(MouseEvent.CLICK,onClick);
function onClick(e:MouseEvent):void{

navigateToUrl("http://www.deneme.com");

}
//kaba tasnak yazdım ama aşağı yukarı böyle bişey...

Acaba takip eden nesler butonun onunde kalip engeliyormu tiklamayi?.
Butonun index ini dehistirin en one gelsin.

kal-el' Alıntı:
melanik' Alıntı:
this.addEventListener(MouseEvent.MOUSE_MOVE,deneme);
function deneme(e:MouseEvent){

var a:yıldız:new yıldız();
a.x=stage.mousex;
a.y=stage.mousey;
}
gibi bir komuta yazdın sanırım.Daha sonra şöyle yapman gerekiyor sanırım:

}
//kaba tasnak yazdım ama aşağı yukarı böyle bişey...
işte hocam o kodu ekledim sonuna ama çalışmıo. normalde mousta animasyon yokken çalışıo.

Belki o çokan animasyonlar butona tıklamayı engelliyordur.Yani butona click olayı gerçekleşmiyor sanırım.Trace() komutu ile test et
yani

trace("tıklandı")

}
şeklinde test et bakalım

alpaygunes' Alıntı:
Acaba takip eden nesler butonun onunde kalip engeliyormu tiklamayi?.
Butonun index ini dehistirin en one gelsin.
sanmıyorum hocam çünkü nesneler arkadan geliyo.bayağda uğraştım tıklamaya o durumu düşünerek ama olmadı :(

kal-el' Alıntı:
Belki o çokan animasyonlar butona tıklamayı engelliyordur.Yani butona click olayı gerçekleşmiyor sanırım.Trace() komutu ile test et
yani

trace("tıklandı")

}
şeklinde test et bakalım
engelleyebileceğini hiç düşünmemiştim aslında ama belkide dedğiniz gbidir bi deneyim bunu ben hocam.teşekkürler...:)

Sayın hocam yaptığınız çalışmanın fla dosyasını gönderebilirseniz daha net bir şeyler söyleyebiliriz.

arkadaşlar ilgilendiğiniz için çok teşekkürler.şöyleki özelden mail adresinizi eklerseniz dosyayı gönderebilirim.

alpaygunes' Alıntı:
sinanuzun' Alıntı:
Sinan hocam yapma :-)
Valla mahcub ediyorsun beni.
Bu arada o muhtesem ekipten birini yeniden gormek beni mutlu etti

Sağolasın hocam Türkiye üçünsüsü olan projede olan katkını inkar edemem. Gönül isterdiki o ödül töreninde beraber olalım ama olmadı gerçi biz katıldıkda ne oldu neyse yazıpda hevesi olanların hevesini kırmayalım uzun zaman oldu belki bir çok şey değişmiştir. Allah (c.c) tekrar bir kursta bir araya gelmeyi nasip etsin inşallah.

arkadaşlar bahsetteiğim problem çözüldü. :) kal-el hocama çok teşekkür ediyorum. :alkis: şimdi şööle bi durum var aynı sorunla başka bi yerde daha karşılaştım ve malesef yine çözemiyorum, :oops: çok uğraştım ama a.s 3.0 ı yeni kullanıyorum,o yüzden çok ii değilim.ya biraz yüzsüzlük olacak belki ama yardımcı olabilecek arkadaş varsa ve özelden mail adresini yazarsa dosyayı yollayabilirim.şimdiden teşekkürler...

Geri