Arkadaşlar Merhaba,
bu projelerle ilgilenenler genelde aynı kişiler oluyor. bazıları bol bol koordinatör olarak görev yapmış, bazıları eskiden proje bölümünde bulunmuş kişiler. Bakıyorsunuz ki projelerde yurtdışına gidenler ve organize edenler aynı kişiler. Aklıma takılan bu kişilerin görev aşkıyla mı yoksa çıkar amacıyla mı bu kadar çok yurtdışına gidip, projeleri yönettikleri. Eğer sadece yurtdışına gitmek için yapılıyorsa anlarım gayet normal ama benim mantığıma tam yatmıyor. Kısaca sponsor bulup + para alma, veya verilen hibeden cebe atma gibi şeyler söz konusu mu, hiç karşılaştınız mı? nelere dikkat etmemiz lazım tecrübeli arkadaşlardan rica ediyorum, paylaşırlarsa deneyimlerini sevinirim. Teşekkürler...
diye sormuştum arkadaşlar, cevapları buldum ve paylaşmak istedim. her kesimde olduğu gibi bizdede çürükler var. olmasa keşke ama bizim elimizde olan yok.
1. olarak para karşılığı projeye dahil ediyorlar. "350 avro ver götüreyim seni" şeklinde.
2. olarak ab tarafından gönderilen bütçede kurumların proje giderleri, reklam ve diğer harcamalar için kurumlarda kullanılması gereken paralar mevcut. hibe büyüklüğüne göre değişiyor. bundan proje ortaklarına bahsedilmeden uygun tanıdıklarla faturalandırıp cebe atılabiliyor.
BUNLARI YAZMAMIN SEBEBİ KİMSEYİ SUÇLAMAK DEĞİLDİR. GÜNÜN BİRİNDE KARŞILAŞIRSANIZ BİLGİNİZ OLSUN DİYE PAYLAŞTIM.