ACİL.Bilgisayar Açılmıyor.lütfen yardım...

Kodla Büyü

yaseminy8

Site Gezgini
Laboraturda birebir aynı bir bilgisayardan acronisle yedeğini aldım. diğerine yükledim. yükledikten sonra bilgisayar açılmadı. imleci sürekli yanıp sönüyor, artık cd'yi de boot etmiyor, ne yapacağımı şaşırdım. formatta atamıyorum. windows yazısı da gelmiyor. setup ayarlarına baktım, herşey normal gözüküyor. ama bilgisayar hiçbir sürücüyü aktif hale getirpte bişey başlatmıyor...
sizce sorun ne olabilir, cevaplarınızı bekliyorum.

hocam sorun diğer bilgisayarın harddiski ile alakalı olabilir bağlantılarını bi kontrol et istersen.bende de aynısı oldu dorun hdd bağlantısı genelde

hocam öncelikle size tavsiyem,birebir de olsa aynı bilgisayardan imaj alıp birebir diğerine yüklemek istediğinizde bu tür sorunlar çıkabiliyor. size tavsiyem her birine tek tek format atın gerekli yazılımları da yükledikten sonra DeepFreeze veya benzeri bir programla koruma altına alın. ikincisi eğer CD den de başlatamıyorsanız USB flaş diskten format atmayı deneyin. Kolay gelsin...

hocam haklısınız. aslında bende temiz işi severim, hep tek tek uğraşırdım. ne biliyim uğraşmak istemedim, zamandan korktum. başıma iş açtım yanii....

Setup'ta harddiski görüp görmediğini otomatik olarak denetler misiniz hocam? Acronis'te ben de aynı sorunu yaşamıştım, harddisk türü değişmişti otomatik olarak(ide-sata sorunu). Belki sizde de aynı sorun vardır.

Bende de olmuştu bu sorun. Harddiski başka bir bilgisayara takıp formatlayıp windowsu kurdum. İşe yaramıştı.

hocam sutupta ıde kablosuna bağlantılı hardiski görüyor.
bazı ayarlarıyla oynadım şimdi. cd'yi gördü ve şuan format ekranının gelmesini bekliyorum dört gözle:))

Bide diğer hocalar "Hocam sen napıyorsun yukarda, sıkılmıyor musun" diyorlar ya böyle durumlarda aklıma geldikçe kafam ağrıyor:))

cdnizi değiştirin, tekrar deneyin. En azından boot sorunu çözülmüş.
Ha bir de benim dediğimi diyin sizin o iş anlamazlara: "az çalışaydın da sen de bana zümre olaydın." :)
Ben bu tiplerin işlerini yapmıyorum açıkçası. Muhakkak işleri düşer size ;)

Geri