ACİL YARDIM harddisk düştü çalışmıyor.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 06Davut
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

06Davut

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
tv ye usb kablosu ile bağlı idi film izlerken birden tv sehpasına düştü çalışır gibi oluyor ama çalışmıyor zorluyor okuyamıyor

tamiri için önerebileceğiniz yer var mı ve tahmini ne kadar ücreti tutar kızımın resimleri hepsi içinde idi

500 gb harddisk laptop tan söküp taşınabilir harddisk olarak kullanıyordum.

BİRDE geri kurtarma programı link verebilirmisiniz. internetten inddirdiklerim işe yaramadı. da

Re: acil yardım harddisk düştü çalışmıyor

hocam kutusuz denedim ama çalışmıyor donanımsal sorun :(

recuva denedim olmadı 1 hafta önce masaüstündeki sildiğim resim klasörünü geri getirebilirmiyim ki aslında arşiv resimlerim harddiskte idi

Eğer üzerine birşey yazılmadıysa geri gelir hocam ancak klasör olarak değil resimler olarak gelir.Geçmiş olsun bu arada.Daha önce başıma geldi ben kurtardım fotoğraflarımı o günden beri yedeğin yedeğini alıyorum.

teşekkürler hocam. önemli sorunum harddisk çalışmıyor tamiri kaç tl ye nerede sağlıklı biçimde yaptırabilirim.

daha önce benimki gibi sorunla karşılaşan hocalarım vardır acaba nasıl düzeltiler sorunu ilçedeyim zorunlu hizmet burada sordum 1800 2bin tl ye istanbulda tamiri yaparlar dedi şok oldum. baya pahalı yani 500gb haddiskte 10gb resimler kurtarsam hadi diğerleri arşivim olmasada olur tekrar netden bulurum.

sayın hocalarım hiç yardımcı olacak arkadaş yok mu çok önemli.

hocam hdd'yi denemeye çalışma. her deneme yaptığında okuma kafasını hareket ettirmeye çalışıyorsun ve muhtemelen plaklara değerek bad sektör oluşturuyorsun

kurtarma ücretleri dedikleri fiyattadır. ama kurtarma işlemine garanti veremezler bunu bil. garanti veriyorum diyene de sakın gönderme :)
yapacakları işlemi anlatayım. senin hdd'nin aynısından bulacaklar ve plakaları alıp sağlam kutunun içine koyacaklar. bu işlem sonunda kurtarılamayan dosyaların olabilir, bunu da unutma.
Genellikle işlem şu şekilde yürür. Sen hdd'ni gönderirsin, elemanlar inceler ve klasör yapısının fotoğrafını sana gönderirler. Eğer içindekilerin manevi değeri, maddi değerinden fazla ise, ister istemez parayı verirsin :)
Benim elimde bu şekilde 2 tane hdd var.

Hddleri bozduktan sonra armor serisi hdd kullanıyorum. Daha bu sabah masadan aşağıya düştü, çocuklar "gitti hocam hdd" dediler. hiç umursamadım çünkü daha önceden çok yere düşürdüm ve maşallahı var :)

Geri