ACİL YARDIMINIZI BEKLİYORUM(TOSHİBA-ASUS)

Kodla Büyü
kullanım amacı??? bu parayı vermeni gerektirecek uygulamalarlamı çalışıyorsun???

almışken kaliteli uzun süre gitsin istiyorum.bilgisayar başında çok zaman geçiren birisiyim.oyun amaçlı alacagım.

Hocam, bir iki hafta önce bende birkaç model için yorum istedim, hatta eski mesajlarda da var. Bende asus samsung arası kalmıştım. Sonra bir iki ay beklemeye karar verdim. Eylül-ekim dönemi tüm markaların piyasaya yeni model sürme zamanları oluyor. Hem gelişmiş modeller çıkıyor hemde mevcut modellerin fiyatları biraz düşüyor. Acelen yoksa bekleyebilirsin.
Soruna gelince Asus N53 serisinde Corei7 2670qm işlemci var. Linkteki Toshiba'da 3610qm var. Diğer özellikleri genelde aynı. Samsung 550PC Serisinde de 3610qm işlemci mevcut.
Asus da ise N56VZ serisinde 3610qm işlemciler var. Birde Toshiba 750gb 7200 rpm, Asus N56VZ ve Samsung 1tb 5400 rpm harddisk var.

Yalnız şu dikkatimi çekti, sadece vatan da değil pekçok sitede gördüm, aynı ayar Asus-Samsung fiyatlar birbirine yakın fakat Toshiba bunlardan 300 - 400 tl daha pahalı. Satış stratejisi mi, gerçekten arada bu kadar bir fark mevcut mu anlamadım. 2770tl Asus N56VZ, 2773tl Samsung 550PC, aynı ayar Toshiba 3250tl fiyat mesela vatanda...

Yurtdışı bir forumda okudum dün, Asus Core i7 3720qm işlemcileri ile mevcut N53 serisini güncelleyebilir şeklinde bir haber vardı. GeForce 670 ekran kartı da bu modellerde piyasaya sürülebilirmiş.

Bir de nacizane tavsiyem hocam, MSI modellerini de inceleyin. Eğer oyun oynama sizin öncelikli ihtiyaçlarınızdan biriyse, oyun performansı gelişmiş, soğutma kapasitesi yüksek, klavye ve tuş tasarımı oyun için düzenlenmiş modeller var.

sert_hard çevremde pek boyle bilgi sahibi biri yok o yüzden buraya yazmak istedim. vatana gittiğimde oyun için dediğimde toshibayı önerdiler dartyde ise asus n53 serisini önerdiler. asus 2400 lira toshiba 3150 lira. ayrıca deli gibi film izliyorum günde 1 film diyebilirim hatta o yüzden toshibanın 3d bluray gibi özellikleri ilgimi çekti. bu fiyat farkına değer mi asus yerine toshiba almak ?

suckan10 un soyledigine geldim daha dogrusu gercekten bu kadar para verilir mi oyun oynamak için :) program yazanlar falan için mi gerekli bu kadar özellik anlayamadım

Samsung hariç Toshiba ve Asus N53 ekran kartları GF 630, Samsung ile Asus N76VZ GF650, yani oyun performansı ekran kartı açısından Samsung ve Asus N76VZ daha iyi fakat;
gerek sistem, gerek program, gerekse oyun performansı için 5400 rpm hdd ölü hızında kalır, Ferrari şasisine anadol motoru koymuş gibi... 7200 rpm bir nebze kurtarabilir ama böyle üst seviye işlemci RAM Ekran Kartı vs için SSD düşünmeni şiddetle tavsiye ederim. Biraz pahalı gibi ama 120 gb kapasiteliler alınabilecek fiyatlarda. (Ben alacağım laptopta ilk iş HDD söküp 120GB SSD takıcam, HDDyi harici yapcam)
3D bluray olayı hiç bakmadım, onu ancak makinelerin canlı halini görüp bakıp izleyerek anlayabilirsin. Ama Laptopta 3D keyif verir mi orasını bilemem.

alucardo' Alıntı:
suckan10 un soyledigine geldim daha dogrusu gercekten bu kadar para verilir mi oyun oynamak için :) program yazanlar falan için mi gerekli bu kadar özellik anlayamadım

Hocam bu kişisel tercih meselesi, eski laptopu aldığımda piyasada alınabilecek en üst modeldi, 2007 Ağustos'ta aldım, tık demedi, elektrik gitgel yüzünden besleme kartı yandı, yoksa hala kullanırdım.
Yeni alacağım laptop da piyasada en üst model olur 6 - 7 sene sıkıntısız götürür, belki 1-2 sene de iteleyerek gider.
Orta halli bir bilgisayar alıp 4 sene sonra yenilemektense 1 kere alıp iyisini alıp uzun süreli kullanmak daha mantıklı gibime geliyor.

hbasdereli' Alıntı:
Ne yaptın başkan 7 liraya uno aldım ben:))
Hayırlı olsun hocam...
O değilde bugün bir arkadaş 3600 tl'ye 93 Doğan sattı, ben 3200 tl'ye laptop alacam deyince bi tuhaf baktı, kendi kendimi sorguladım bir süreliğine...

hocam senide biraz meşgul edecegim ama bu ssd olayı nasıl olur? diyelim 3100 liraya toshibayı aldım ssd taksak 250 gb ne kadara mal olur bize ?

250 gb çok tuslu oluyor hocam, SSD'ler yaygınlaşmadığı için fiyatlar yüksek, şu model var 120 gb
http://www.hizlial.com/u30.600.9338.000 ... 2281-kontr - 275 TL
sistem ve programları, oyunları buna kurarsınız, laptop'un orjinal diskini de harici kutu alıp yedek depo olarak kullanırsınız.
Yapılan testlerde Win7 derecelendirmelerinde tüm değerler 7,6 - 7,9 Disk aktarım hızı HDD'de 5,9 - SSD de 7,8...

Geri