olur böyle şeyler..
birgün sabah kalktım mahallemizdeki fırına kadar gittim sıcak ekmek alayım diye. Normalde okul yolum üzerinde olduğu için hep o fırından alırdım ekmeği. 2 ekmek aldım cüzdanımda para yok cepte yok.. kredi kartı çekmiyorlar, ee.. hesaba yazın yarın ödeyim şu okulda öğretmenim vb.. yok.. ekmeği vermedi adamlar.. hemen 100 metre ilerdeki markete gidip oradan ekmek alayım kredi kartıyla öderim diye düşünüp 3-5 adım uzaklaştım. Tamda o sıra fırının önünde 4-5 tane fırıncı oturuyor muhabbet ediyorlar. Dönüp onlara sordum bu fırının sahibi kim, diye. Çünkü 2 ekmeği vermemeleri zoruma gitmişti, bu nasıl esnaflık.. Ben bu mahallede oturuyorum hergün 1 ekmek alıyorum 10 yıl daha oturacağım nasipse yılda 350 10 yılda 3000 kadar ekmek alacaktım. ama birdaha asla sizden alışveriş yapmayacağım dedim.. Konyadaki esnaflar esnaf değil kardeşim.. İşçi çalıştırıyorlar çalıştırdıkları kişinin hakkını vermiyorlar, 3 kuruş maaşını dahi vermiyorlar sonrada bir bakıyorsunki aynı adam bilmem ne cemaatinde bilmeme neci.. Konuşsan hele bir "vatan millet sakarya" .... Hem adamlar yaptığım hiçbir alışverişime fiş vermezler yazar kasa bozuk babında geçiştirirlerdi. Oysa %18 vergiden Allah bilir günde kaç para vergi kaçırıyorlardı. Hem bu vergiyi kaçırıp hemde müslümanım diyebilenler takımından.. Sahibinin eline domuz eti versen yemez, içki içmez, zina yapmaz.. Sattığı ürüne fiş kesmeyerek vergi kaçırmanın domuz eti yemekten zerre kadar farkı yok aslında..