Acaba Hiç Böyle Düşündük Mü?

Kodla Büyü
hem katılıyorum hemde katılmıyorum zaten çocuklar bu çağın çocukları tablet olmazsa tlf var ellerinde tabletle en azından eğer düzgün bir şekilde kullanılırsa ders anlatımı filan iyi. biz bu kuşağı deftere kalemede mahkum edemeyiz buda bi gerçek bu devirde herşey çok hızlı akıyor ben açıkcası yetişemiyorum okadar çok yenilik çıkıyorki. kişisel fikrim bu fatih projesi akıllı tahta için okey ama tabletler ile derse bağımlılığa hayır, tablete değil tablet yardımcı araç olmalıydı ana unsur değil çelişkide burada zaten

Pilot okullarda 370 öğrenci ve 39 öğretmenin katılımıyla yaptığımız anket sonucu genel olarak şöyle :
Öğretmen ve öğrencilerin verdikleri cevaba göre fatih projesi (Tabletler dışında) eğitime olumlu yansımış ve öğrenciler okullarına karşı olumlu tutum geliştirmişlerdir. Halen öğrencilerimizin önemli bir kısmı tabletlerin kullanımı konusunda sorunlar yaşamakta ve tabletler ile araştırma yapan öğrencilerimizin oranının düşük olduğu görülmektedir bu konuda öğrencileri özendirici ve öğretici çalışmalar yapılmalıdır. Tabletler öğrencilerin sosyal hayatında herhangi bir olumsuzluğa yol açmamıştır. Anket sonucuna göre öğrencilerimiz tabletleri eğitim için değil daha çok oyun, internet, film izleme ve müzik dinlemek için kullandığını ifade etmiştir bu da öğrencilerimizin okul dışı ders çalışma saatlerini önemli oranda olmasa da azaltmıştır. Öğrencilerimizin büyük çoğunluğunun tabletlerini okula getirmediği görülmüştür bu sonuçlara bakıldığı zaman öğrenciye verilen tabletler öğrencilerin eğitimini olumsuz yönde etkilemiş ve bu konuda öğretmenler endişelenmekte haklı çıkmışlardır.
Öğrencilerimizin büyük çoğunluğu öğretmenlerimizde de olduğu gibi kendilerine rehberlik etmek üzere okullarında bilişim teknolojileri öğretmeni olmasını istemektedirler.

Bizim yaptığımız ankete göre fatih projesi genel olarak eğitime olumlu yansımız ancak Tabletler dışında.... Tabletler öğrencileri genel olarak olumsuz etkilemiş gözüküyor...

unforgiven55' Alıntı:
hem katılıyorum hemde katılmıyorum zaten çocuklar bu çağın çocukları tablet olmazsa tlf var ellerinde tabletle en azından eğer düzgün bir şekilde kullanılırsa ders anlatımı filan iyi. biz bu kuşağı deftere kalemede mahkum edemeyiz buda bi gerçek bu devirde herşey çok hızlı akıyor ben açıkcası yetişemiyorum okadar çok yenilik çıkıyorki. kişisel fikrim bu fatih projesi akıllı tahta için okey ama tabletler ile derse bağımlılığa hayır, tablete değil tablet yardımcı araç olmalıydı ana unsur değil çelişkide burada zaten
çok doğru hocam akıllı tahtalar gereklilik ama tabletler yardımcı araç olarak kullanılmalı diye düşünüyorum bende.

Türkçe ikinci kademenin ilk senesinde haftada 8 saat değil 20 saat olmalı
orada dinleme ve konuşma ve okuma becerileri ayrı ayrı ders olarak verilmeli
ama en başta 2. kademe öğrencileri her gün okula zorunlu gelmemeli
Çıraklıktaki gibi haftada 1 gün zorunlu belki
Çocukların fıkra anlatamamaları bu yüzden olabilir
etkin bir türkçe dersi olmaması
ve bir de zorunlu ortaöğretim paradoksu

Hep deriz ya bir konu hakkında akil olanlar, o alanda ihtisas yapmış olanlar konuşsun, yorum yapsın.
Malesef üzülerek görüyorum ki kendi alanımızdaki bir konuda bile söyleyecek sözümüz yok.
Söyleyecek sözünüz de olmadığında birileri sizin yerinize o açığı kapatma görevine bürünüyor malesef.

Yazının can alıcı kısmını da paylaşalım da onu da yorumlayın aaa yetersiz hocalar

Hanım efendiyi tanımam ilk defa okudum ama yazısının sonunda der ki :

"Eğitim hoca ile olur. Hocanın mihmandarlığında olur.

(Mihmandar olacak hocayı nerden bulacak isek? O da ayrı dert. Test-tost kuşağı üniversite kazandı, diploma aldı KPDS filan diyerek biraz büyümelerini bekliyoruz. Ertelemek ki milli sporumuzdur bizim.)
"

Tablete giydirmek kolay tabii hadi buradan buyrun

Hocalar yeterli mi size göre? Bana göre ben de dahil (çoğunluk) malesef öğretmen arkadaşlar atandıktan sonra sanki her şey bitmişçesine bir boşvermişliğe kapılıyor. Bırakalım kendi alanlarımızı okulunuzda kitap okuyan kaç öğretmen var. Burada eleştirilen nokta öğretmen yetiştirmede ki ve atamalarında ki yanlışlığa vurgu yapmak. Tablete giydirmek lazımsa giydirmeyi de bileceğiz elbet. Bu sistemin uygulayıcıları bizler isek eksilerini artılarını da rahatça söyleyebilmeliyiz elbet. Ortak kanıya baktığımız zaman, tabletlerin tam olarak amaca uygun kullanılamadığı görülüyor. Bu noktada sorgulamaz isek bizim eğitime nasıl bir katkımız olacak acaba.

Yazarın ; "Güzide bir şehrimizin güzide öğrencileri ile buluştuk. Hepsi seçilerek katılmış programa. Fen lisesi, Anadolu Lisesi, İmam Hatip Lisesi, Güzel Sanatlar lisesi" öğrencileri olduğunu iddia ettiği kişilerle yaptığı sohbet inandırıcı gelmedi, ama diğer tespitleri, özellikle FATiH projesi çok iyiydi.

mihmandar ifadesi öğretmenler için kullanılabilir mi? Bilmem ama gene de yazı iyi.

netame' Alıntı:
Yazar haklı tabi ki, projenin tablet ayağı uygulanmamalı, yazık olacak.
+1

AlimertX' Alıntı:
Pilot okullarda 370 öğrenci ve 39 öğretmenin katılımıyla yaptığımız anket sonucu genel olarak şöyle :
Öğretmen ve öğrencilerin verdikleri cevaba göre fatih projesi (Tabletler dışında) eğitime olumlu yansımış ve öğrenciler okullarına karşı olumlu tutum geliştirmişlerdir. Halen öğrencilerimizin önemli bir kısmı tabletlerin kullanımı konusunda sorunlar yaşamakta ve tabletler ile araştırma yapan öğrencilerimizin oranının düşük olduğu görülmektedir bu konuda öğrencileri özendirici ve öğretici çalışmalar yapılmalıdır. Tabletler öğrencilerin sosyal hayatında herhangi bir olumsuzluğa yol açmamıştır. Anket sonucuna göre öğrencilerimiz tabletleri eğitim için değil daha çok oyun, internet, film izleme ve müzik dinlemek için kullandığını ifade etmiştir bu da öğrencilerimizin okul dışı ders çalışma saatlerini önemli oranda olmasa da azaltmıştır. Öğrencilerimizin büyük çoğunluğunun tabletlerini okula getirmediği görülmüştür bu sonuçlara bakıldığı zaman öğrenciye verilen tabletler öğrencilerin eğitimini olumsuz yönde etkilemiş ve bu konuda öğretmenler endişelenmekte haklı çıkmışlardır.
Öğrencilerimizin büyük çoğunluğu öğretmenlerimizde de olduğu gibi kendilerine rehberlik etmek üzere okullarında bilişim teknolojileri öğretmeni olmasını istemektedirler.

Bizim yaptığımız ankete göre fatih projesi genel olarak eğitime olumlu yansımız ancak Tabletler dışında.... Tabletler öğrencileri genel olarak olumsuz etkilemiş gözüküyor...
iyi de o öğretmenler kullanmayı ve öğrencilere doğru kullandırtmayı bilselerdi, bu anket bu şekilde sonuçlanmazdı, tek iyi tarafı Bilişimci eksiğini fark etmeleri.

A. Turan Alkan yazarımızın Pilot okul öğretmeninden gözlemledikleri ve aktardıkları dikkate değer, paylaşan "kadiryilmazz" hocama teşekkürler.

Değerli kardeşlerim. Yazıları genel itibari ile okuduğumuzda bizde de ortak bir algı oluşuyor sanırım. Kendi alanımız ile ilgili konulara eleştirel bakabilmemiz gerekliliği oldukça önemli bir konu. Fikir beyan eden arkadaşlara teşekkür ederim.

Geri