Acayip bir ekran çoğaltma sorunu!

Kodla Büyü

mclaren

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bu konuda bir çok başlık var ama en içinden çıkılmazı bu sanırım.

Eldeki elemanlar:
1. AOC marka VGA girişli bir lcd
2. MSI NVidia Geforce 7300 LE ekran kartı (DVI+VGA)
3. İki erkek uçlu VGA kablosu
4. VGA-DVI dönüştürücü
5. Projeksiyondan gelen erkek uçlu Projeksiyon kablosu

Yapmak isteğime gelince; projeksiyonu direk ekran kartının vga çıkışına bağlamak istiyorum. Ekran kartının dvi çıkışına dvi dönüştürücü takıp monitörden gelen vga kablosunu ise bu dönüştürücünün ucuna takıyorum ama monitörde görüntü alamıyorum.

Dönüştürücü arızalı diyemiyorum çünkü aldığım bilgisayarcı orda bir bilgisayarda denedi, dvi çıkışına dönüştürücüyü bağladı, gelen vga kablosunu taktı dönüştürücüye şak diye geldi ekran.

Ekran kartının dvi çıkışı arızalı diyemiyorum, çünkü dvi çıkışlı bir monitör buldum, iki uçlu dvi kablosunun bir ucunu ekran kartına, bir ucunu monitöre bağladım çalıştı. Yani dvi çıkışı da çalışıyor.

Vga kablosu zaten direk monitörden ekran kartına verince çalışıyor, yani vga çıkışı ve vga kablosu da çalışıyor.

Bilgisayarcı dönüştürücüyü kullandığında direk monitöre görüntü gelmişti, aynı olayı ben yapıyorum bende görüntü gelmiyor.

Sorun nerde bir türlü çözemedim, 3 gündür her boş vaktimde uğraşıyorum, 5-6 çeşit vga-dvi dönüştürücü topladım bilgisayarcılardan yine çözemedim.

Yardımcı olabilecek arkadaş var mı acaba

hocam çözünürlükle ilgili problem olabilir mi acaba ya da tazeleme oranı ile ilgili bir problem. Başka birşey gelmiyor aklıma.

Vallahi hocam denemediğin şey kalmadı, çözünürlük, tazeleme hızı, sinyal girişlerini otomatikten manuel olarak ayarladım olmuyor olmuyor, taktım mı takıyorum. yarın yine erkenden gidip kurs başlayana kadar denicem. Bu arada aynı anda hem onboard ekrandan hemde harici ekrandan görüntü alabilir miyim acaba

işletim sisteminiz nedir?
1-ekran kartı driverinızın yüklü olduğuna emin olun
2- Vistada (driver yüklü ise) masaüstünde sağ tuş yaptığınızda nvdia settings olur. Ordan multiple screens-->Clone seçip uygula deyin.
3- Windows 7 için: Denetim masassında ara kısmına projektör yazın. Projektöre bağlana tıklayın ve çift çıkış özelliğini seçin.
4- xp de nasıl bilmiyorum

bende VGA çıkışı direk projeksiyona bağlı.
DVI çıkışı dönüştürücü kablo ile görüntü çoklayıcı cihaza bağlı (çin malı marka bile yok). Görüntü çoklayıcıya 3 monitör bağlı.
Sistem vestel promega .

Ekran kartı yazılı ATI catalyst control center yazımılı kurulu.
Çözünürlükler 1024x768 de
frekanslar 60 Hz de ve tüm monitör ve projeksiyondan görünütü alabiliyorum.

http://www.suatterimer.k12.tr/index.php ... ategori=BT Sınıfı

sendeki problem yazılımsal gibi geliyor.

Denemek için bilgisayarı yeniden başlat eğer bios ekranında tüm ekranlardan görüntü alabiliyorsan cihazlarda sıkıntı yok demektir.

hocam Windows 7 de Başlat+P ile görüntü çoğaltmayı deneyin, XP de Görüntü Ayarlarından Gelişmiş bölümünde 2 ekran seçeneği var tam ayrıntılarını hatırlamıyorum ama buradan yapabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim yardım ve öneriler için ama hepsini ndenedim, görüntü ikisine de hiç gelmiyor ki bios ayarı veya yazılımsal bişeyler yapayım. Windows+p, sağ tıkla nvidia ayarları vs.. hepsini denedim arkaraşlar. Ama olmuyor.

Bugün projeksiyondaki usb-b çıkışını denedim, 2 metrelik usb kablosu ile süper görüntü alabiliyorum ama kabloyu duvardan götürdüğümde mesafe arttığında sıkıntı çıkartıyor, ekran çok ağır işliyor, malesef o da çözüm olmadı.

hiç bir şekilde çözemiyorsanız temiz bir format atın olmadı hiç uğrtaşmayın vga çıkışını çoğaltın.elektrikli vga çoğaltıcılar 30 tl civarıydı.

Bir dönem Ati ekran kartlarında dvi + dvi , Vga + Dvi Aynı anda kullanabiliyordunuz.. Ama Berlirli bir tarihten sonra Ati çipte bir değişiklik yaptığı için DVi yi adaptör ile vga ya dönüştürdüğünzde aynı anda 2 vga ekrana çıktı verme işlemini sonlandırdı. sebebi budur ne driver nede başka birşey o dönemde okuldaki tüm sınıflarda pc ve projeksiyon vardı aynı anda ekran çalışması gerektiği ve projeksiyonada görüntü göndermemiz gerektği için uygun ekrankartlarından aldık 1 yıl sonra ekran kartı problemi nedeniyle bir iki pc nin ekran kartını değiştirmem gerekti yeni gelen çift çıkışlı ekran kartlarında aynı sorunu yaşadım. yani dvi ye Vga adaptörü takarsanız aynı anda 2 vga yı kullanamıyorsunuz. sonra ekran kartını geri gönderdik yerine nvidia çipli bir ekran kartı aldık dersimize devem ettik..

Benimde benzer diyebileceğim bir olayı nvidia ekran kartlı bir asus bilgisayarda olmuştu. En sonunda temiz bir format attım ve düzeldi.

gizemkar' Alıntı:
Bir dönem Ati ekran kartlarında dvi + dvi , Vga + Dvi Aynı anda kullanabiliyordunuz.. Ama Berlirli bir tarihten sonra Ati çipte bir değişiklik yaptığı için DVi yi adaptör ile vga ya dönüştürdüğünzde aynı anda 2 vga ekrana çıktı verme işlemini sonlandırdı. sebebi budur ne driver nede başka birşey o dönemde okuldaki tüm sınıflarda pc ve projeksiyon vardı aynı anda ekran çalışması gerektiği ve projeksiyonada görüntü göndermemiz gerektği için uygun ekrankartlarından aldık 1 yıl sonra ekran kartı problemi nedeniyle bir iki pc nin ekran kartını değiştirmem gerekti yeni gelen çift çıkışlı ekran kartlarında aynı sorunu yaşadım. yani dvi ye Vga adaptörü takarsanız aynı anda 2 vga yı kullanamıyorsunuz. sonra ekran kartını geri gönderdik yerine nvidia çipli bir ekran kartı aldık dersimize devem ettik..
...
+1
VGA kartınız aynı anda 2 çıkış birden vermiyor olabilir. bunu araştırın

Geri