Accens point kurulumu hakkinda

Kodla Büyü

Öğretmen27

Aktif Üye
Arkadaslar okulumuzda zyxcell.modem var. 3 katta da ayri ayri accens point var. Accens pointin 2 si tplink marka digeri dark marka.
Accens point kurulurken dhcp kapali olacak diyen sitelerde var acik olacak diyen siteler de var. Bunun hangisi dogru?
Bir de accens pointin kurulum asamalarinda arayuzune girmek icin ip adresi var. Bunu degistiriken nelere dikkat etmeliyiz
Modemden accens pointlere ethernet kablosu gelmektedir

hocam.
modemle ap aynı ip almamalı bunun için manuel ip vermeli
verdiğiniz manuel ip küçük değer olmamalı kapanır vs başka pc o ipyi alır daha sonra çakışma olur.
herkes kafasına göre ip dağıtmamalı o yüzden ap nin dhcp kapalı olmalı

hocam.
modemle ap aynı ip almamalı bunun için manuel ip vermeli
verdiğiniz manuel ip küçük değer olmamalı kapanır vs başka pc o ipyi alır daha sonra çakışma olur.
herkes kafasına göre ip dağıtmamalı o yüzden ap nin dhcp kapalı olmalı
Ornegin zyxcel modem 192.168.1.1
Tplink ap 192.168.1.150
Tplink ap 2 192.168.1.151
Dark ap 192.168.1.152
Dhcp kapalı.
Sorun olur mu?

Bir de modemle aynı ıp ıse bu sadace arayuzune girmemize mi engel olur yoksa sınırlı erişim mi ortaya çıkarır?

Son düzenleme:
bu şekilde olur hocam.
hocam modem ve ap aynı ip yi alırsa çoğuz zaman nete çıkamazsınız.
arayüze girerken sıkıntı olur.

DHCP kapalı olacak. Yoksa tüm AP'ler IP vermeye çalışır. IP'yi modem tek bir noktadan dağıtsın. Kurulumu kablosuz yapmayın, ethernet kablosu ile yapın. Diğer türlü kurulum yarım kalıyor.

Kurulum kablolu hocam. AP lerin dhcp sini kapatiyorum. Uzun zamandir arastirmaya yapiyorun bu konuyla. Degisik soylemler oldugu icin konuyu actim.
Arkadaslar soyle bir sey fark ettim. AP lere arayuzune girmek icin elle ıp verirken 192.168.1.150 verdigimde ap arayuzune girebiliyorum. Ama tplink ap ıp 192.168.0.254. Bu ıp bu sekilde biraktigimda baglanti oluyor ama ap arayuzune giremiyorun. Halbuku modem zyxcell onun ıp adresi 192.168.1.1
Nasil ki bir pc ye elle ip verirken 192.168.1.x vermek zorundaysak ayni sey AP ıp adres icin mi gecerli? Baglantida sorun yok ama arayuze girmede sorun oluuor

Kurulum kablolu hocam. AP lerin dhcp sini kapatiyorum. Uzun zamandir arastirmaya yapiyorun bu konuyla. Degisik soylemler oldugu icin konuyu actim.
Arkadaslar soyle bir sey fark ettim. AP lere arayuzune girmek icin elle ıp verirken 192.168.1.150 verdigimde ap arayuzune girebiliyorum. Ama tplink ap ıp 192.168.0.254. Bu ıp bu sekilde biraktigimda baglanti oluyor ama ap arayuzune giremiyorun. Halbuku modem zyxcell onun ıp adresi 192.168.1.1
Nasil ki bir pc ye elle ip verirken 192.168.1.x vermek zorundaysak ayni sey AP ıp adres icin mi gecerli? Baglantida sorun yok ama arayuze girmede sorun oluuor

Ben AP'lere de elle IP veriyorum. AP'lerin IP'lerini genelde DHCP'nin dağıtmayacağı uzak IP'lerden vermek gerekiyor. Misal sizin modem 192.168.1.1 ise ve AP'ye IP ile bağlanmak istiyorsanız AP'ye 192.168.1.254 adresini verin. Bu şekilde AP'ye bağlanabilirsiniz. Aksi takdirde AP'niz 192.168.0.254 olarak kalacağı için AP'ye bağlanacağınız zaman bilgisayarın IP ayarlarını şu şekilde elle girmeniz gerekiyor.

IP: 192.168.0.x
Alt Ağ Maskesi: 255.255.255.0
Ağ Geçidi: 192.168.0.254

Hocam son dediginizi de denemistim. Onda da bazen sorun cikiyor. Bazen de baglaniyor. Ama modemin ip si92.168.1.1. AP kurulurken 192.168.1.x turunden elle verirsem arayuze girerken sorun cikmiyor. 4 gundur deniyorum sorun yok.
Ama iddia etmiyorum sadece yasadiklarim bunlar.
Ama x i uzak ıp vermek gerekir dediginizi cok iyi anladim. Bazen ıp kucuk verirken net allak bullak oluyor.

BBNET
Geri