Acces point sorunu , lütfen yardım

Kodla Büyü

serkanaytekin

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar kablosuz modemim speedtouch diye bir marka. acces point aldım markası aztech. köşedeki bilgisayarım acces point yokken kablosuz ağı görmüyordu , acces pointi takınca gördü, neyse;

Sorum şu acces point taktım ağı görmeyen bilgisayarım ağı gördü ama internete bağlanmıyor. Nasıl ayar yapıyorduk, ağ uzmanı veya bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Acces pointe modemden kablo bağladın mı? Bana sanki sadece sen acces point güç kablosunu taktın başka bir işlem yapmadın gibime geliyor. Yoksa acces point ayar yapmana gerek yok direk girecektir.

Hocam karışık yazmışsın biraz daha net ifade edip daha geniş açıklayabilir misin.
Bilgisayarların kablolu veya kablosuz olduğundan bahset.
Sabit ip mi veriyorsun otomatik ip mi
...

şimdi şöyle;

Kablosuz modem müdür yard. odasında. Müdür yard. odasına uzak bir yerde bir odada kablosuz wirelass alıcısı olan bir bilgisayar var. Normalde bu bilgisayar müdür yard. odasında bulunan kablosuz ağı görmüyor. Acces point taktık, uzak odadaki bilgisayar ağı gördü ama internete girmiyor.

Acces pointi nasıl taktınız derseniz, sadece 220 şebekeye bağladık o kadar. Yani müdür yard. odasından acces pointe ağ kablosu falan takılmadı. zaten acces pointin görevi ağı kablosuz algılayıp kablosuz dağıtmak değil mi?

arkadaşlar bende acsess pointi bağladığımda hat yavaşlıyor.sadece öğretmenler odasına acsess point bağladım başka bir bölümde yok zaten bağladığımda tüm hat yavaşlıyor.neden olabilir

Access pointin arayüzüne girip çevredeki kablosuz yayın yapan kablosuz modemleri arat. Access point müdür yardımcısının odasındaki kablosuz modemi bulacaktır. Ona bağlantı kur. Eğer ki müdür yardımcısının odasındaki kablosuz ağ şifreli ise ara yüzde şifreyi gir ve ayarları kaydet. O zaman bağlantı yapabileceksin.

serkanaytekin' Alıntı:
şimdi şöyle;

Kablosuz modem müdür yard. odasında. Müdür yard. odasına uzak bir yerde bir odada kablosuz wirelass alıcısı olan bir bilgisayar var. Normalde bu bilgisayar müdür yard. odasında bulunan kablosuz ağı görmüyor. Acces point taktık, uzak odadaki bilgisayar ağı gördü ama internete girmiyor.

Acces pointi nasıl taktınız derseniz, sadece 220 şebekeye bağladık o kadar. Yani müdür yard. odasından acces pointe ağ kablosu falan takılmadı. zaten acces pointin görevi ağı kablosuz algılayıp kablosuz dağıtmak değil mi?
Görevi bu ama çevrede bir sürü ağ var ve her ağın özellikleri farklıdır. Ap kullanım klavuzuna bakın kurulum yapmanız gerekiyor. Hiç ayar yapmazsanız internete giremezsiniz.

Teşekkür ederim arkadaşlar , bugün derslerden fırsat bulamadım, yarın ilk işim uygulamak, teşekkürler.

modemden ap ye kablo çekersen ve apnin arayüzüne girip access point işaretlersen sıkıntı olmaz hocam birde kanal no larını aynı yap. ben bağladım 3 tene ama birbirine kablosuz bağlayamadım universal repeater yaptım vs. olmadı ağı görüyor nete girmiyor. neyse kablo çek halledersin

Geri