Access Point Kurulum Yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sami55
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

sami55

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar okulda Airties RT-204 Modem Ve 4 tane de Airites Air4240 Port Router var ben modemden access pointlara kablo çekip kablosuz ağ oluşturmak istiyorum fakat bir türlü yapamadım... access pointlar arasında da kablo çektim sadece kablosuz interneti dağıtıyorum ama bir türlü ayarlarını beceremiyorum... Bu işi yapmış birileri bana ayrıntılı ayar anlatırsa sevinirim modemde de yapmam gereken ekstra ayarlar var mı acaba ben modemden ayar yapmıyordum.

modemin ip si ile router in ip sinin farklı olmasını sağlayacaksın gerisi kendiliğinden oluyor..
örnek:
modemin arayüzüne girip,
192.168.1.1 ise
router ın ki ise
192.168.2.1 olsun
bu şekilde deneyin bakalım olacak mı?
iyi çalışmalar..

hocam ben verirken farklı vermiştim aynen şöyle modeminki zaten 192.168.2.1 acces point ise 192.168.2.200 ama olmadı yine :(

Modeminizin ayarlarına girip, DHCP olarak ayarlayın aynı zamanda LAN ayarlarından modeminizin IP'sini kontrol edin. DHCP yapılandırmasında Gateway ve DNS adresleri olarak modeminizin IP numarasını dağıtmasını sağlayın. Muhtemelen modeminizin yerel IP adresi 192.168.1.1'dir.
Kablo ile modeminize Access Pointlerinizi bağlayın. Access pointleriniz normalde otomatik olarak modemden 192.168.1.x şeklinde IP alacaklardır.
http://www.radmin.com.tr/products/ipscanner/ adresindeki program ile ağınızdaki IP'leri tarayabilirsiniz. Eğer AP'leriniz otomatik IP alıyorlarsa yapmanız gereken birşey yok, doğrudan internete bağlanabilirsiniz. IP'sini öğrendiğiniz AP'nin kitapçığına bakarak eğer aktifse DHCP sunucu özelliğini kapatın, aynı ağda birden fazla DHCP problem yaratır. Eğer AP'lerinizin otomatik IP almasını sağlayamazsanız, AP'lerinize modeminizinkine benzer olarak 192.168.1.2, 3, 4 şeklinde yapın. Ağ geçidi ayarının da modemi gösterdiğinden emin olun. Kablosuz ağa şifre vs. vermeyi de unutmayın.

Geri