Access Point Kurulumu hakkında.. (ACİL)

Kodla Büyü

bayramyavas43

Aktif Üye
Okula kablosuz ağ kuruluyor yaklasık 8 adet access point tekrarlayıcı olarak kullanılacak. sorum ise şu eğer ap'te farklı bir ağ adı vermek mi gerekli yoksa sadece bir ağ adını hepsine vermek mi gerekiyor. hangisi daha mantıklı (şimdiden teşekkürler)

İsimleri tamamen değiştirmek yerine yanlarına AP1-AP2-......AP8 gibi ifadeler koyman sayesinde kim nereye bağlandığını bilecektir. Hepsinin aynı olması yerine böyle birşey yapabilirsiniz.

Hocam merkez Ap için ağ adı ve şifre belirleyip diğerlerinin repeater yapmanız daha çok işinize yarayacaktır. Repeater yaparken arada kablo kullanmıyorsunuz, merkez Ap'yi hepsine aynı mesafede olacak şekilde ortaya koymanız uygundur.

Hocam bende şimdi o şekilde yapmaya çalışıyorum. Elimde airtes ap 302 var bir tanesini erişim noktası olarak ayarladım diğerlerini tekrarlayıcı yapmaya çalışıyorum ama internete bağlanamıyorum. bu erişim noktası olarak ayarladığım ap de tam ayarlarını yapamıyorum galiba :(

Hocam o kadar nefret ediyorum ki su repetar seyinden, hep sorundur yada bana öyle geldi. Simdi okulumda access point olrak kullanıyoruz ce o kadar rahat ki... En azından sorun çıkarmıyor...

Sadece kabloyu takıp AP seçmeniz yeterli başka bir ayarı yok, repeater yapacaklarınız içinse sinyal alanı içerisinde ana cihaz ağına bağlanmanız lazım.

Teşekkürler... AP-302 leri ayarladım sıkıntı olmadı ama kablosuz network'e bir tane de tp-link wa601g access point ilave etmem lazım ama bir türlü AP-302 ile tp-link wa601g arasındaki bağlantıyı yapamadım. Tp-linkten sadece repeater seçiyorum bağlanmak istediğim AP-302 de görüyorum ama bir türlü sağlıklı bi bağlantı kuramadım

bayramyavas43' Alıntı:
Teşekkürler... AP-302 leri ayarladım sıkıntı olmadı ama kablosuz network'e bir tane de tp-link wa601g access point ilave etmem lazım ama bir türlü AP-302 ile tp-link wa601g arasındaki bağlantıyı yapamadım. Tp-linkten sadece repeater seçiyorum bağlanmak istediğim AP-302 de görüyorum ama bir türlü sağlıklı bi bağlantı kuramadım

Mesafe ne kadar? Sağlıklı bağlantı kuramadım derken kastettiğiniz bağlantı kopması mı hiç bağlanamaması mı? Şifreyi kabul etmemesi mi?

Geri