Access Point neden çalışmaz?

Kodla Büyü
Access point kurulumu eziyettir bilirim, öğrenmek için çok uğraştım.. Fakat benim merak ettiğim şu.. Kurduğum bir access point'i herhangi başka bir yerde takıp hiçbir ayar yapmadan kullanabilir miyim?

Evde kurduğum access point'i okula götürdüm ve direkt kullanmaya başladım.. Demek ki oluyor.. Ama aynı AP'i başka bir sınıfa koyuyorum, bu sefer çalışmıyor.. Oysa o sınıf, diğer sınıfla aynı interneti kullanıyor, problem ne olabilir???

Her kata AP yerleştirdik, şu an sadece 1 tanesi çalışıyor.. Modemin ya da AP ayarlarında bir yanlışlık olsa hiçbiri çalışmazdı.. Ve çalışan AP'nin bütün ayarlarını çalışmayanlarla karşılaştırdım, hiçbir farklılık yok.. ip numaraları farklı, aynı kanalı da farklı kanalı da otomatik kanal almayı da denedim.. Benim aklıma artık hiçbirşey gelimyor.. Acaba elektrikçinin çektiği internet kablolarında mı sorun var? Ama her kabloyu bağlamadan önce şu adı aklıma gelmeyen aletle internetinin olup olmadığını kontrol etti..

İnanır mısınız, bugün bunu çözmek için akşam 10'a kadar okuldaydım, ama çözemedim..

Kablo uzak bir mesafeden geliyorsa sinyal zayıflıyor özellikle kalitesiz kablolardan kaynaklanıyor. Bu çektiğiniz kablolara bir laptop bağlayın bakalım internet var mı?

hasari' Alıntı:
Kablo uzak bir mesafeden geliyorsa sinyal zayıflıyor özellikle kalitesiz kablolardan kaynaklanıyor. Bu çektiğiniz kablolara bir laptop bağlayın bakalım internet var mı?

Aslında çalışan en uzaktaki, ama denemediğim bir o kaldı, koyacam merdiveni tırmanıp kabloya ek kablo takıp laptopa bağlayacam. Ama ya orda da internet varsa??? Dediğim gibi daha önce bir sınıfta çalışıp başka sınıfta çalışmadığı oldu.. Kurulu bir access pointin her yerde çalışması gerekiyor değil mi?

izci85' Alıntı:
hasari' Alıntı:

Aslında çalışan en uzaktaki, ama denemediğim bir o kaldı, koyacam merdiveni tırmanıp kabloya ek kablo takıp laptopa bağlayacam. Ama ya orda da internet varsa??? Dediğim gibi daha önce bir sınıfta çalışıp başka sınıfta çalışmadığı oldu.. Kurulu bir access pointin her yerde çalışması gerekiyor değil mi?
Varsayılan ağ geçidi aynı ise çalışması lazım. AP taktığınız tüm kablolar direk modemden mi geliyor?

izci85' Alıntı:
hasari' Alıntı:

bilgisayar bağla en garantisi..
ip adresinide kontrol et.. sorun orta byk ihtmal..

hasari' Alıntı:
Varsayılan ağ geçidi aynı ise çalışması lazım. AP taktığınız tüm kablolar direk modemden mi geliyor?
Modemden dağıtıcıya, oradan da bütün katlara.. Aynı modemden geldikleri için varsayılan ağ geçitleri aynıdır bence

istanbul38' Alıntı:
bilgisayar bağla en garantisi..
ip adresinide kontrol et.. sorun orta byk ihtmal..
onu yapacam artık, yarın sonucu buraya yazarım

teşekkürler

Evet tahmin ettiğim gibi Access Pointlere internet gelmiyormuş.. Adamın baktığı o alette neden var gözüktüğünü anlamadım ama..

Geri