Acer mi?? Asus mu ?? YARDIM !!!

Kodla Büyü

OLymPoweR

Üye
ArkadasLar size şimdi 2 tane laptop ve özelliklerini yazacagım. Lütfen hangisini aLmam gerektigini gerekçesiyLe beraber söyLermisiniz ? Şöyle bi baktım 2sininde özellikleri hemen hemen aynı ama ısınması , bataryanın yetmesi ve tabiki hız yönünden hangisi daha iyi oLur size danışmak istedim..!

1.)Acer Aspire AS5755G-9471 LAPTOP

GENEL ÖZELLİKLER :
İŞLEMCİ: Intel Core i7-2670QM 2.2 GHz. Turbo Boost Teknoloji 3.10 GHz. 6 MB Cache Bellek İşlemci
RAM: 4 GB DDR3 1066 Mhz. Max.8 GB Ram
SABİT DİSK: 640 GB SATA 5400 Rpm HDD
OPTİK SÜRÜCÜ: DVD-RW Double Layer
EKRAN KARTI : NVIDIA GeForce GT 540M Max. 3680 MB Ekran Kartı

» 4 GB DDR3 1066 Mhz. (Max. 8 GB) Ram
» 640 GB SATA (5400 Rpm) HDD
» Microsoft Windows 7 Home Premium Tr-İng (64 Bit)

2.)Asus A Series A53SJ-SX281R LAPTOP

GENEL ÖZELLİKLER :
İŞLEMCİ: Intel Core i5-2410M 2.30 GHz. Turbo Boost Teknoloji 2.90 GHz. 3 MB Cache Bellek İşlemci
RAM: 4 GB DDR3 1333 Mhz. Max.8 GB Ram
SABİT DİSK: 640 GB SATA 5400 Rpm HDD
OPTİK SÜRÜCÜ: DVD-RW Double Layer
EKRAN KARTI: NVIDIA GeForce GT 520M Max. 1772 MB Ekran Kartı + Intel GMA HD 3000 Ekran Kartı

» 4 GB DDR3 1333 Mhz. (Max.8 GB) Ram
» 640 GB SATA (5400 Rpm) HDD
» Microsoft Windows 7 Home Basic Tr-İng (64 Bit)

YardımLarınızı bekLiyorum arkadaşLar..! :++:

hocam işlemci olarak ve acer önde. Fark sadce i7 ve i5 olması ve ön bellekler. ekran kartlarını yazmamışsın. Ama bana asus mu acer mı diye sorarsan ben asus'u tek geçerim. Kasa olarak çok sağlam aynı zamanda ısınma sorunu diye birşey yok.

Anlıyorumda birçok arkadaşım var kimisi Acer diyor Kimisi sizin dediğiniz gibi Asusdan şaşma diyor. Kesin beni bunLardan birine aLmaya ikna edecek birşey söyleyin onu alayım :)

Hocam bu konuyu bende çok araştırdım herkes kendi yaşadıklarına gördüklerine göre cevap veriyor bende aynen öyle yapacağım... 6 yıldır acerin aspire 1640 modelini kullanıyorum tabiiki özellikleri artık çok gerilerde kaldı ama hala MAŞALLAHı var.. 1 kere DVDden kaynaklanan bir sorunu oldu ankarada servisine götürdüm 10 gün sonra aradılar DVD değişti buyrun alın dediler.. Başkada çok şükür hiç sürekli sorunu olmadı.. Yaza yeni bir laptop düşünüyorum yine acer düşünüyorum..

Acer i7 işlemcili olduğu için onu tavsiye ederim. Ben de Acer kullanıcısıyım. Acer alırsanız yaşayacağınız sorun büyük ihtimalle batarya olacak. 1,5 saatten fazla gideceğini sanmam. Asus kaliteli bir markadır ama servisi yaygın değildir. Laptop alırken servis ağına bakmak çok önemlidir. Çünkü benim gördüğüm marka ne olursa olsun pek çoğu hayatında birkez mutlaka servise gider

bende asus kullanıyorum 6 yıl oldu :) nazar değmesin daha servis yüzü görmedi. yenisini almayı düşünüyorum, tabiki asus olacak...

Asus ta sıkıntı yaşamış biri olarak Asus derim.. Meşhur F3 serisi çatlağı ile karşılaştım istanbul servise ödemeli gönderdim kargo ile yaptılar ve geri gönderdiler sağolsunlar o günden beri bir daha sorun yaşamadım...

Acer donanım olarak güzel görünür ama stabilitede sorun yaşayabilirsin....

BU arada hangisini alırsan al içindeki 5400 RPM diski çıkarıp 7200 lük ile değiştirmezsen de bir türlü tatmin olmazsın bu arada.. Dizüstülerin zayıf halkası sabit diskleridir..

asus n53 kullanıyorum henüz diz üstünde hiç ısındığını hissetmedim hatta soğuk bile :) sesini hiç duymadım fan sesi vs hiçbirsey yok. içinde tam sürüm bir sürü programla geldi tatmin edici. bang&olufsen ses sistemi var dizüstünden bu sesin çıkabileceğine inanmazsınız . 2 gb ekran kartı yeterli. n53 serisi bitmek üzere i7 2630 olanı 2000 civarına bulabilirsin araştırmak lazım.

bütün bilgisayarlar çalışırken iyi çalışır ama bozulduğu zaman sadece iyi firmalara ürünleri arkasında durur. Ben acer kullanıyorum ama asus diyorum. Kendim zaten ufak tefek arızasını giderebiliyorum ayrıca merdiven altı yerlerde yaptırabiliyorum :D ama eş dosta hep asus diyorum. servisi iyidir. Ama servis önemli değil dersen acer da iyidir hem ucuzdur. Acer ın servisi kadar kalitesiz servis yoktur heralde.:)

vatanbilgisayara bakın..2 gündür güzel kampanyaları var .aradığınızı mutlaka bulursunuz

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum arkadaşLar, eksik olmayın..!

Kararımı asus oLarak verdim..VatanbiLgisayar'dan aLmayı düşünüyorum.

Geri