acer netbook format problemi

Kodla Büyü

cevher---

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar acer netbookta windows 8 yüklüydü, hızı yavaş olduğu için windows 7 kurayım dedim fakat, bi türlü kuramıyorum, bootable flash hazırladım ve açılışta usb den okuttum , sonra diski biçimlendirdim, bir de tüm yüklü receveryleri de sildim :(( . Neyse format attım, fakat en son açılışta "windows başlatılıyor" ekranında kalıyor açılış sesi bile geliyor fakat açılış ekranı gelmiyor bi türlü. Yardımlarınızı bekliyorum.

böyle bir sorunumuz vardı ben önce xp kurdum sonra tekrar windows 7 kurdum çalıştı.

hocam sorunun büyük ihtimalle ekran kartı sürücüsünden kaynaklanıyor bence .... güvenli modda denersen açılıyorsa kesin ekran kartından diyebiliriz...

mustafa431' Alıntı:
hocam sorunun büyük ihtimalle ekran kartı sürücüsünden kaynaklanıyor bence .... güvenli modda denersen açılıyorsa kesin ekran kartından diyebiliriz...

yok hocam, güvenli modlarda da açılmıyor, orda da bi yerde takılıyor, öyle kalıyor. mecburen güç ' e basılı tutup kapatıyorum

hasari' Alıntı:
Ctrl+alt+delete yaptığında görev yöneticisi çıkıyor mu?

hayır hocam, bilgisayarı açamıyorum , yani masaüstü gelmiyor ve tuşlar çalışmıyor,windows başlatılıyor ekranında kalıyor, ötesi yok :(

hardeniz' Alıntı:
hocam komut sisteminde bunları uygula sorunun çözülecektir.

bootrec /FixMbr

bootrec /FixBoot

bootrec /ScanOs

bootrec /RebuildBcd

hocam bunları komut istemiyle güvenli mod için söylüyorsunuz değil mi? öyle diyorsanız o da açılmıyor. CLASSPNP.SYS DE TAKILI KALIYOR.

Farklı bir iso dosyasından oluşturduğun dvd veya flashla denedin mi? Hocam

Tam olarak değil ama benzer sorunla karşılaştım.Formatı atıyordum yarım saate açılıyordu.Herhangi bişey yapınca yine saçmalıyordu birkaç defa denedim.Yedekleyip d yi biçimlendirdim gene olmadı.En son farklı isoyla yaptım mis oldu.Ama olan vaktime oldu :)

Kilit' Alıntı:
Tam olarak değil ama benzer sorunla karşılaştım.Formatı atıyordum yarım saate açılıyordu.Herhangi bişey yapınca yine saçmalıyordu birkaç defa denedim.Yedekleyip d yi biçimlendirdim gene olmadı.En son farklı isoyla yaptım mis oldu.Ama olan vaktime oldu :)

farklı bir iso deneyim bi ara, çok vaktimi aldı bu iş :(

Benimde başıma gelmişti hocam...Ben win 7 yi değiştirdim sorun çözüldü....üzerinde işlem yapılmamış win 7 denerseniz muhtemelen sorun kalkacaktır...

Geri