acer x110 projeksiyon görüntü ..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hasan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

hasan

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Okulda iki sınıfta aynı sorunla karşılaştım.
Acer X110 model projeksiyon, iki sorun var
1- görüntü git gel yapıyor/ yanıp yanıp sönüyor. (2 projeksiyonda da aynı)
2- Projeksiyonun birinde renkler dalgalanıyor, diğerinde siyah beyaz oluyor.

Fikri olan var mı?

Lambada mı sorun var diye düşünüyorum ama ikiside 3 yıllık (2,5 diyelim). Bu kadar da hızlı sorun çıkmaz?

hasan' Alıntı:
Okulda iki sınıfta aynı sorunla karşılaştım.
Acer X110 model projeksiyon, iki sorun var
1- görüntü git gel yapıyor/ yanıp yanıp sönüyor. (2 projeksiyonda da aynı)
2- Projeksiyonun birinde renkler dalgalanıyor, diğerinde siyah beyaz oluyor.

Fikri olan var mı?

Lambada mı sorun var diye düşünüyorum ama ikiside 3 yıllık (2,5 diyelim). Bu kadar da hızlı sorun çıkmaz?
1- Projeksiyonun tozlanmış olma ihtimali yüksek, alıp iyi bir temizlemek gerek.
2- Renkler dalgalanması ve siyah beyaz olması kablodan olma ihtimali yüksek.

Kablolarda sorun yok, en azından birinde, ikisininde kablosu yeni takıldı. Birinde BTS de kullandığım 1,5 metrelik kablo ile test ettim.

Bir umut ikisinide bir temizleyeyim..

Başka fikri olan..

not: lamba ömrü 3000 saat, Allahın her okul günü 5 saat kullanılsa bile iki yılda 1800 (180 işgünü x 2 yıl x 5 saat)saat yapar ki bu imkansız gibi..

hocam bu cihazlarda bizde 30 tane var her sınıfta var.bu cihazlarda filtre olmadığı için tozdan dolayı bu tür sorunları yapıyor ben de cok karsılastım toz alma makinesiyle temizle düzelir.

Temizledim, biri düzeldi. Diğerinin lambası yanmaz oldu... ; :?

görüntünün gidip gelmesi kablo uzu8nluğundan dolayı oluyor bizim bir sınıfta böyle bir problem var. bizde de hitachi marka projeksiyon var, renk çok soluk. lamba bitmiştir diye yedek lambayı taktık yine aynı. yetkili servisi de yokmuş. ayarlara baktım düzelmiyor. halledemedim bir türlü.

Müşteri hizmetlerini aradım... kargoya verin falan. Lamba ömrü bitmese de garanti süresi dolmuş. Yüklü bir fatura gelecek gibi.
İnternetten yaptığım aramalarda.. Projeksiyonda en çok şikayet edilen Marka : ACER, Model : x110. Hatta okulun birinde 5 acer x110'nun hepsi bozulmuş.. sıra ile...

Bu kötü haber de bana: BTS'deki de ACER ve ekran gidip gidip gelemeye başladı bugün...

Geri