Acik lise sinavlarinda Yedek Salon Baskaninin Ucreti

Kodla Büyü

timesgreen

Aktif Üye
Acik lise sinavlarinda Yedek Salonda Baskan olarak gorevlendirildim. Normal Salon Baskani ucretinden az mi odenecek? Sinav bilgilerinin giridigi listede Yedek Salon baskani diye bir ibare yok bildigim kadariyla. Baskan gozetmen yedek gozetmen yardimci engelli gozetmen var diye biliyorum.

Hocam,

KBS'den ödenecek Sınav ücretleri

Ekli dosyalar

• mebsnvucrt.jpg
    mebsnvucrt.jpg
    85.7 KB · Görüntüleme: 1,397
timesgreen' Alıntı:
Acik lise sinavlarinda Yedek Salonda Baskan olarak gorevlendirildim. Normal Salon Baskani ucretinden az mi odenecek? Sinav bilgilerinin giridigi listede Yedek Salon baskani diye bir ibare yok bildigim kadariyla. Baskan gozetmen yedek gozetmen yardimci engelli gozetmen var diye biliyorum.
Hocam okul müdürü yanımızda girdi mebbise görevlileri, ben 20 nolu salon başkanıydım ve o salonda yedek salondu. Müdür 20 nolu salon başkanı olarak yazdı yedek salon vs diye ayrıca belirtmedi.

yedek salon gözetmeni ve başkanı normal salon gözetmeni ve başkanı kadar ücret alır bende yedek salonda görevliydim mart sınavında normal gözetmen ücreti aldım

habib hocam bu ödeme kbs üzerinden olduğuna göre %20 vergi dilimine girince normal ücretlerin azaldığı gibi sınav ücretleri de ona göre azalacak mı? bilginiz var mı acaba

bilisimmeslek' Alıntı:
habib hocam bu ödeme kbs üzerinden olduğuna göre %20 vergi dilimine girince normal ücretlerin azaldığı gibi sınav ücretleri de ona göre azalacak mı? bilginiz var mı acaba
Hocam,

Sınav ücretleri ister KBS'den isterse MSS'den ödensin %20'lik dilime girildiği zaman gerekli kesintiler yapılmaktadır.

Konu ile çok alakalı olmasa da bu sınav görevlendirmeleri ile ilgili 2 hususa kafam takıldı:

1- Sınavlarda başkan-gözetmen farklı ücreti alsa da aynı puanı alıyorlar. Bu da bence görev isteyenler arasında haksızlığa sebep oluyor. Başkan ve gözetmenin sınav puanları farklı olmalı ve buna göre bir formül bulunmalı diye düşünüyorum.

2- İadeden görev verilenler, görevi iade ettiklerin de (iadeyi iade edenler de diyebiliriz) boşta kalan görevler için kimler nasıl görevlendiriliyor? İlk görevlendirmede ve iade de hiç görev çıkmayıp sonradan 3 görev alanları biliyorum. Demek ki hiç tercih yapmasak da boşta kalan görevlendirmeler için bi
ABİ ! bulsak ve sınavdan bir kaç gün önce bu ABİ! nin halini hatrını sorsak kafi mi ?

Teşekkürler !!!

alibaba37' Alıntı:
Konu ile çok alakalı olmasa da bu sınav görevlendirmeleri ile ilgili 2 hususa kafam takıldı:

1- Sınavlarda başkan-gözetmen farklı ücreti alsa da aynı puanı alıyorlar. Bu da bence görev isteyenler arasında haksızlığa sebep oluyor. Başkan ve gözetmenin sınav puanları farklı olmalı ve buna göre bir formül bulunmalı diye düşünüyorum.

2- İadeden görev verilenler, görevi iade ettiklerin de (iadeyi iade edenler de diyebiliriz) boşta kalan görevler için kimler nasıl görevlendiriliyor? İlk görevlendirmede ve iade de hiç görev çıkmayıp sonradan 3 görev alanları biliyorum. Demek ki hiç tercih yapmasak da boşta kalan görevlendirmeler için bi
ABİ ! bulsak ve sınavdan bir kaç gün önce bu ABİ! nin halini hatrını sorsak kafi mi ?

Teşekkürler !!!
Hocam,

1. Ücret ve puanlar ile ilgili güncelleme çalışmaları devam ediyor en kısa sürede yapılacak.

2. Görevlendirmelerde 3 basamak vardır.

a) 1. Yerleştirme: Başvuru yapan öğretmenlerin puanına göre Bakanlık tarafından yapılmaktadır. İl/İlçelerin müdahale şansı yoktur.

b) 2. Yerleştirme: 1. yerleştirme sonucunda sınav görevini onaylamayanların yerine Başvuru yapan öğretmenlerin puanına göre Bakanlık tarafından yapılmaktadır. İl/İlçelerin müdahale şansı yoktur.

c) Re'sen görevlendirme: 2. yerleştirmede de eksik kalırsa (ki maksimum 3-5 kişi kalmaktadır) yine Başvuru yapan öğretmenlerin puanına göre İl/İlçe MEM tarafından yapılmaktadır.

Yukarıda da açıkladığım gibi İl/İlçe MEM'in müdahalesi çok az olmaktadır.

Abi, Dayı, hala, teyze aramaya ve onun halini sormaya gerek yok hem de değmez.

habib hocam
sistem gerçekten güzel..sınav puanları mutlaka başkan gözetmen ve yedek olana düzenlenmeli..yedek çok düşük alıyor ama puanı aynı..kesinlikle hatalı

Ünvanı öğretmen olmayan,İl-İlçe müdürlükte çalışanlara görev veriliyor mu?
Veriliyorsa sistem kesinliklere bunu engellemeli.

bilo' Alıntı:
habib hocam
sistem gerçekten güzel..sınav puanları mutlaka başkan gözetmen ve yedek olana düzenlenmeli..yedek çok düşük alıyor ama puanı aynı..kesinlikle hatalı
Düzelecek Hocam.

Bizzat kendim söyledim.

abtani' Alıntı:
Ünvanı öğretmen olmayan,İl-İlçe müdürlükte çalışanlara görev veriliyor mu?
Veriliyorsa sistem kesinliklere bunu engellemeli.
Hocam,

Merkezi Sistem Sınav yönergesine göre sınavlarda öncelikli olarak öğretmenler. Yetmezse 4 yıllık fakülte mezunu personel. Yine yetmezse 4 yıllık mezun dış kurumlardan personel görevlendirilir.

Diğer personele salon görevi verilmez.

Sistem "Görevli öğretmen yetmediğinden 4 yıllık fakülte mezunu personel,yine yetmezse 4 yıllık mezun dış kurumlardan personel görevlendirildi" bilgi notu verebilir mi,gerçi hiç sanmıyorum ya.

abtani' Alıntı:
Sistem "Görevli öğretmen yetmediğinden 4 yıllık fakülte mezunu personel,yine yetmezse 4 yıllık mezun dış kurumlardan personel görevlendirildi" bilgi notu verebilir mi,gerçi hiç sanmıyorum ya.
Bu çok nadir olur Hocam.

O yüzden bilgi notu vereceğini zannetmiyorum.

İlçe-İl milli eğitim personelinin bu açığı çok kullandıklarını düşünüyorum hocam,özellikle büyük yerleşim yerlerinde.O yüzden yukarıdaki bilgi notunu vermezler.

3 yıl önce aöf sınavında beraber görev akdığımız il mem de görevli kendisini müdür yardımcısı olarak sisteme kaydetmiş ve salon başkanı olmuştu bende aynı salonda gözetmen.

abtani' Alıntı:
İlçe-İl milli eğitim personelinin bu açığı çok kullandıklarını düşünüyorum hocam,özellikle büyük yerleşim yerlerinde.O yüzden yukarıdaki bilgi notunu vermezler.
Hocam,

Öncelik Kadrolu öğretmenlerde. Mebbis'tede bununla ilgili kontrol var. Kadrosu öğretmen olmayanlar sınava müracaat edemiyorlar. Yetmezse dış kurum. Öğretmen varken dışardan birisini görevlendiremezler.

i.d.' Alıntı:
3 yıl önce aöf sınavında beraber görev akdığımız il mem de görevli kendisini müdür yardımcısı olarak sisteme kaydetmiş ve salon başkanı olmuştu bende aynı salonda gözetmen.
Hocam,

Ösym ve Aöf sınavlarını MEB yapmadığı için onlarının sistemini tam bilemiyorum. O sınavların hiçbirinde şu ana kadar görev almadım.

habib hocam yardımcı engelli salonda görevli başkan (görme engelli) öğrenci gelmezse yani görevini yerine getiremese bile farklı ücretini alabilirmi. çünkü bununla ilgili okula gelen fakat tam açıklayıcı olmayan yazılar var. teşekkürler.

unteach' Alıntı:
habib hocam yardımcı engelli salonda görevli başkan (görme engelli) öğrenci gelmezse yani görevini yerine getiremese bile farklı ücretini alabilirmi. çünkü bununla ilgili okula gelen fakat tam açıklayıcı olmayan yazılar var. teşekkürler.
Hocam,

Öğrencinin gelmesi yada gelmemesi önemli değil. Önemli olan Öğretmenin okuyucu ve kodlayıcı görevini fiilen yapmasıdır. Eğer görevi fiilen yaparsa alır. Yoksa alamaz. Bununla ilgili resmi yazı yada mail vardı.

habib hocam ücret ödeme sistemi her zaman açık mı? yoksa belli aralıklarla mı açılıyor? 11-12 haziran sınavlarının ücreti ne zaman yapılır?

denizlerb' Alıntı:
habib hocam ücret ödeme sistemi her zaman açık mı? yoksa belli aralıklarla mı açılıyor? 11-12 haziran sınavlarının ücreti ne zaman yapılır?
Hocam,

KBS sistemini İlçe MEM'ler istedikleri zaman açabiliyorlar diye biliyorum. Ancak onlar genelde ay sonunda ekdersle birlikte ödemek için o zaman açıyorlar.

Geri