Acil... Dilekçem işleme konmamış. Ne yapmalıyım???

Kodla Büyü

EnTRoPi

Seçkin Üye
Seçkin Üye
1 ay önce okula yazdığım ihtiyaç dilekçesi kayıt altına alınmamış. Yani sayı verilmemiş. El altında durmuş. Neden yaptınız diye sorduğumda git şikayet et denildi... Zaten müdürle aramız berbattı. Şimdi siz olsaydınız ne yapardınız..

Cevaplarınızı bekliyorum..

müdürü ilçe milli eğitim müdürlüğüne şikayet et. genel durumu ve sıkıntıları anlatan bir dilekçe yaz milli eğitim müdürlüğüne ver. Bak bakalım sonra müdür napacak...

Sayın öğretmenim verdiğiniz dilekçenin tarih ve sayısı elinizde olmadan hiç bir işlem yapamazsınız, çünkü dilekçe verdiğinizi ispatlayamazsınız. Bu durumlarda, verilen gün işleme konmasını ve tarih sayısının verilmesini istemeniz doğru olanıdır ama yinede şikayet dilekçesi verebilirsiniz...

yagiz38' Alıntı:
Sayın öğretmenim verdiğiniz dilekçenin tarih ve sayısı elinizde olmadan hiç bir işlem yapamazsınız, çünkü dilekçe verdiğinizi ispatlayamazsınız. Bu durumlarda, verilen gün işleme konmasını ve tarih sayısının verilmesini istemeniz doğru olanıdır ama yinede şikayet dilekçesi verebilirsiniz...

Şikayet dilekçesini kurumamı yoksa ilçe milli eğitime mi yoksa il milli eğitime mi vermeliyiz?

hocam aynı dilekçeyi tekrar ver müdüre.ama verirken telefonun ses kaydedicisini aç konuşulanları kaydet sonra sana lazım olabilir.
yada boşver dilekçenin örneği varsa elinde tut sonuçta bu ihtiyaçlar okulun ihtiyaçları müfettiş falan sorarsa ben dilekçe verdim ilgilenmediler der geçersin. sonuçta ihtiyaçları almak isteyen müdür dilekçeye bakmaz alırdı sen istediğin kadar uğraş almak istemezse almaz.

hocam mevzuata göre dilekçeniz verildiği gün işleme konulması gerekir. bunu bir üst merciye bildirin. dilekçeyi işleme koymamak aynı zamanda mobbing'tir hocam. yani anlayacağınız idare çok büyük bir hatanın içerisine atmış kendini.

Sayın hocam dilekçeyi verirken yanınızda şahit olarak gösterebileceğiniz kimse var mıydı? Eğer var ise dava bile açabilirsiniz. Ama şayet dilekçeyi verdiğinizde odada kimse yoksa, müdür vermediğinizi söyleyip her türlü olaydan yırtar. Bence aynı dilekçeden bir tane daha hazırlayın ve yanınızda güvendiğiniz bir arkadaşınız ile gidip birlikte verin. Eğer yine işleme koymazsa üst merciniz olan ilçe milli eğitime bildirirsiniz ya da dava açabilirsiniz. Daha da olmazsa BİMER'e konuyu anlatan bir dilekçe yazın. Emin olun ilgileniyorlar. Konuyu incelemesi için birini göndereceklerdir. Müdürünüzün yaptığı suçtur. Fakat ispatlamak gerekli...

yalcinbayrakci' Alıntı:
Sayın hocam dilekçeyi verirken yanınızda şahit olarak gösterebileceğiniz kimse var mıydı? Eğer var ise dava bile açabilirsiniz. Ama şayet dilekçeyi verdiğinizde odada kimse yoksa, müdür vermediğinizi söyleyip her türlü olaydan yırtar. Bence aynı dilekçeden bir tane daha hazırlayın ve yanınızda güvendiğiniz bir arkadaşınız ile gidip birlikte verin. Eğer yine işleme koymazsa üst merciniz olan ilçe milli eğitime bildirirsiniz ya da dava açabilirsiniz. Daha da olmazsa BİMER'e konuyu anlatan bir dilekçe yazın. Emin olun ilgileniyorlar. Konuyu incelemesi için birini göndereceklerdir. Müdürünüzün yaptığı suçtur. Fakat ispatlamak gerekli...
:+1:

niye bu kadar abartıyorsunuz anlamadım... dilekçe İHTİYAÇLARIN YAZILI OLDUĞU bir dilekçeymiş... Böyle bir şey yok ki, ihtiyaç dilekçesi ne demek.. sanki okula milyon dolarlar geliyor da ihtiyaç soruluyor, okula bir şey alınacaksa yeri geldiğinde çıkıp söylersiniz.. İsterseniz ilçe milli eğitime, isterseniz il milli eğitime gidin size bundan daha fazlasını söylemezler...

Bugün ihtiyaç dilekçesini almayan yarın bir aksaklık olduğunda bize bilgi verilmedi diye topu sana atar hocam. Hele BTR isen bunları takip etmek de senin görevin oluyor. Okulda hizmetiçi eğitim çıksa yarın öbür gün bt sınıfı uygun durumda olmasa nolacak?

omd' Alıntı:
Bugün ihtiyaç dilekçesini almayan yarın bir aksaklık olduğunda bize bilgi verilmedi diye topu sana atar hocam. Hele BTR isen bunları takip etmek de senin görevin oluyor. Okulda hizmetiçi eğitim çıksa yarın öbür gün bt sınıfı uygun durumda olmasa nolacak?

ne olacak? hiçbir şey olmayacak, benimle ne alakası var ben olanı en iyi şekilde çalışır halde tutarım, imkan varsa tabii ki söylerim eksiklikleri ama imkan yoksa...

Arkadaşlar idareyle aramız sıkıntılıydı zaten. Bundan dolayı böyle birşey yaptılar bence. 2. dilekçeyi de verdim. Bakalım ne olacak? Cevap bekliyorum.

iadeli taahhütlü postaya verilir genelde bu tarz durumlarda. almama gibi bir durum varsa ya da hiç muhatap olunmak istenmezse

egitimci.' Alıntı:
niye bu kadar abartıyorsunuz anlamadım... dilekçe İHTİYAÇLARIN YAZILI OLDUĞU bir dilekçeymiş... Böyle bir şey yok ki, ihtiyaç dilekçesi ne demek.. sanki okula milyon dolarlar geliyor da ihtiyaç soruluyor, okula bir şey alınacaksa yeri geldiğinde çıkıp söylersiniz.. İsterseniz ilçe milli eğitime, isterseniz il milli eğitime gidin size bundan daha fazlasını söylemezler...

Okullarda desteklerin bir yere kadar olduğunu biliyoruz arkadaşlar...ihtiyaç dilekçesine yanıt Vardı da biz mi yapmadık olacaktır... bunun için işleme gerek var mı bilmiyorum

KeRASuS_28' Alıntı:
egitimci.' Alıntı:

Okullarda desteklerin bir yere kadar olduğunu biliyoruz arkadaşlar...ihtiyaç dilekçesine yanıt Vardı da biz mi yapmadık olacaktır... bunun için işleme gerek var mı bilmiyorum

Hocam idare ile sıkıntılar yaşamayan BTR ci neredeyse yok gibidir. Herşeyi yaparsınız göze gelmez ve hiçbirşey yapmadınız algısını yaşatırlar size. Gereksiz ders diye gören çok idareci ve öğretmen vardır aramızda. Dolayısıyla sorunlardan dolayı resmi olarak ihtiyaçlarımı talep etmem gerekiyordu ve öyle de yaptım. Sonuç? İşleme alınmayan bir dilekçe...

Aynı dilekçeyi iadeli taahütlü posta ile okula gönder hocam. o zaman mecburen kayda giriyorlar. bende bir soru yaşamıştım, okul müdürü dilekçemi almıyordu verdim postaya mecburen aldılar. 1 ay civarında da cevap yazısı yazdı okul bana cevaben.

hocam aynı sıkıntıyı bende yaşamıştım,sadece yazdığımla kalıyodum, o senesi formatör öğretmenler toplantısına ilçe milli eğitim müdürü de gelmişti (kenedisi pek semezdi bizim müdürü) orda şikayet ettim okul müdürünü.. İlçe milli eğitimde bayağı kızmış bizim müdüre,o gece benim bütün eksiklerim giderildi. (dikkat çekiyorum gece müdür yardımcı bütün eksikleri gidermiş sınıfı da 2-3 defa temizletmiş) siz sesinizi çıkartmadığınız sürece söz sahibi olamıyosunuz..

Ne için olursa olsun okula bir dilekçe geldiyse işleme alınması zorunludur. Kayda almamak gibi bir hakkı yok kimsenin.

eğer okulunuzun müdürünü şikayet edeceksen bir üst makama şikayetini dilekçeyle bildireceksin

Geri