acil ekran sorunu

Kodla Büyü

iegonen

Üye
arkadaşlar bilgisayar açılıyor arka plan resmi geliyor fakat simgeler gelmiyo başlat menüsü yok görev yönetisi çalışıyor acaba sorun nedir yardımcı olursanız sevinirim

hocam benzer sorun bende de var sadece masaüstü arka planı var bi de fare hareket ediyor ama onun dışında hiçbişey yok.
bilgisayarı yeniden başlatınca düzeliyor ama çözümünü bilen varmı?

hocam geçen sene bizim iş yerinde sırayla bütün bilgisayarlara olmuştu, formatlamıştık mecburen. virüsten kaynaklanıyor. muhtemelen yerel diskleri paylaşıma açan bir virüs var "patron" diye birşeydi. yerel disklerin paylaşıma açıksa ondandır.

bende de sık oluyor arkadaşlar
güvenli kipte açıp kapatınca düzeliyor bazen ama her zaman değil
tam çözümünü bulamamış olmakla birlikte
bir çözüm önerisi de sağ tıklama imkanı veriyorsa masaüstü simgelerini kaldırıp yeniden görüntülemek.
kolay gelsin, kesin çözümü bulan bana da söylsin.
iyi çalışmalar
€s!n

Eğer maverick07nin dediği gibi sürücülerin paylaşıma açılmışsa yapılması gereken birkaç işlem var..

Bu virüsü temizlemek için, öncelikle virüsün açmış olduğu arka kapıdan daha zararlı yazılımların gelmesini engellemek amacı ile iyi bir antivirüs ve trojen programı kurmanızı ve son güncellemelerini yapmanızı tavsiye ederim. Daha sonra net bağlantısını kesip, görev yöneticisini (ctrl + alt + delete) açıp işlemlerden Activexdebugger32 adı altında çalışan bir program olup olmadığını kontrol edip var ise programı sonlandırmalısınız. daha sonra bu programı aratıp (mutemelen C:\windows\system32 klasörü içindedir) silmelisiniz. Daha sonra yerel sürücülerinizi paylaşıma kapatmalı ve denetim masası içinde sistem de (sistem özellikleri) Uzak sekmesi içindeki Uzaktan Yardım seçeneğini kapatmalısınız. Ayrıca virüs tarafından eklenen, C:\windows\system klasörü içinde bulunan ACD.CMD ve ACD2.CMD dosyalarınıda silmelisiniz. Son olarak Başlat çalıştır komutuna regedit yazıp Kayıt defteri düzenleyicisini açıp Activexdebugger kelimesini aratıp bulduğunuz tüm verileri silmeniz yeterlidir.

Tabi patron virüsüyse bunları yapmak yeterli olacaktır..

geçenlerde bende de oldu aynı sorun. güvenli kip de açmak ta fayda etmedi. en son format attım öyle düzeldi.

Hocam ben şu şekilde düzeltmiştim; bilgisayar açıldıktan sonra Görev yöneticisini açtım (Ctrl+ Alt+ Delete) yeni görev deyip yeni görev bölmesine explorer yazdım enterladım windows gezgini açıldı. Ordanda internete girip avastı indirip kurdum tarama sonunda düzeldi...

Geri