Acil imaj için fikir lütfen.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan xodeda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

xodeda

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
fatih-etkilesimli-tahta-f279/etkilesimli-tahta-imaj-dosyasi-usb-bellekten-yukleme-islemi-t107273.html

bu başlığada yazdım ama gözden kaçar diye bir başlık açmak istedim. bu konudaki yönergeyi takip ettim ve ve usb hdd me clone zilla ile imajın iso sunu atıım. fakat buradaki iazla değilde elimde bulunan başka bir imajla yaptım bunu. tahtayı usb den başlatmak istiyorum ama no default or ui configuration directive found diye bir hata veriyor ve başlamıyor. lütfen acil cevap verebilen varmı acaba. ders işlenecek ve beni bekliyorlar.

hocam biostan ayar yaptınımızz mı USB KEY diye tanıtıyorum açılışta ilk onu gösteriyorum usb yi buluyor deneyin

ilk aklıma gelen usb bellek sistemi açamıyor ya da imaj dosyası farklı programda oluşturulduğu için sorun olmuş.

usb belleği tekrar biçimlendirmeyi deneyebilirsiniz

hocam açılışta f7 ile usb hdd den başlatıyorum bu hatayı veriyor. birazdan iso dosyasını tekrar oluşturup hdd yi fortmatlayıp yeniden deneyeceğim. başka fikriniz varsa lütfen paylaşırmısınız.

usbden başlıyorsa imaj dosyasından kaynaklanıyordur sorun büyük ihtimalle.

uygun imaj dosyası ile tekrar denemek lazım.

evet fat 32 yapmıştım.
imajı tekrar yükledim şimdi deneyeceğim.

cevaplar için teşekkürkler.

hocam flash boot olmazsa açılıştan nasıl başlayacak. iso dosyasıda boot değildir benim bildiğim. ben tahtalarda da acronis programını kullanıyorum sıkıntı olmuyor ondan dolayı size de tavsiye ederim kolay gelsin...

fevzi07' Alıntı:
hocam flash boot olmazsa açılıştan nasıl başlayacak. iso dosyasıda boot değildir benim bildiğim. ben tahtalarda da acronis programını kullanıyorum sıkıntı olmuyor ondan dolayı size de tavsiye ederim kolay gelsin...

hocam ben yukarıda verdiğim linkete anlatılanlara göre yapıyorum. onlarınki düzgün çalışıyormuş. sorun bende çıkıyor. bu iso dosyasını universal usb installer ile çekince zaten image bootlu oluyor sanırım.

kendi hdd dem wd element idi. bu sefer de okulun toshiba marka usb hdd sine tekrardan imajı universal installer programı ile yükledim ama yine olmadı. denemeye devam ediyorum. bakalım suç alacakmıyım.

hocam unforgiven55 arkadaşın dediği gibi flash bellekten başlatmak istiyorsan USB KEY seçeneğinden boot işlemini gerçekleştirmen gerek. USBB HDD den değil.. bunu gözden kaçırmış olmayasın?

elitalyano' Alıntı:
hocam unforgiven55 arkadaşın dediği gibi flash bellekten başlatmak istiyorsan USB KEY seçeneğinden boot işlemini gerçekleştirmen gerek. USBB HDD den değil.. bunu gözden kaçırmış olmayasın?

şimdi hocam yazıda diyorki universal installer ile usb hdd nizi veya usf flash diskinizi hazırlayın ve daha sonra f7 ile açılısta hazırladığınız hdd veya flash ı seçin diyor.
yazıdan alıntı:

"OPS Modüle Yeni Sistem Kopyasının yüklenmesi
Hazırlamış olduğumuz USB Flash ve USB HDD ı OPS Modülüne takıp cihazımızı başlatıyoruz. Cihazı başlattıktan sonra “F7” tuşu ile boot menü seçeneğine girilir. Bu seçenekte hazırlamış olduğumuz USB Flash ve USB HDD mizi seçiyoruz.
Resim
Seçimden sonra boot işlemi başlayacaktır.

Resim
Yukarıdaki münüye geldiğimimizde “Enter” tuşu ile devam edilir veya “30 sn içersinde otomatik başlayacaktır”.

Aşağıdaki ekrana kadar sistem otomatik olarak gelecektir. Bu ekran da “y” enter seçeneği seçilerek yükleme işlemi başlatılmış olacaktır."

hocam akıllı tahtayı f8 tuşu ile başlatın orada windowsu yeniden yükleme seçeneği var yni kendi içinde imaı var zaten. ordan yeniden yükleyin

arconis ile tüm güncellemelri programları yüklenmiş deepfreeze kurulmuş bir tahdadan arconis ile imaj al sadece win7 etiketli sürücüyü seçip imaj alıyorsun.İmaj atarkende sadece win7 sürücüsünü seçip recovery yapıyorsun daha sonra bilgisayar adını değiştir.olsun bitsin mis gibi.

clonezilla ile uğraşmaya değmez hocam.
ben böyle yapıyorum

Re: Ynt: Acil imaj için fikir lütfen.

gavurdagli1' Alıntı:
arconis ile tüm güncellemelri programları yüklenmiş deepfreeze kurulmuş bir tahdadan arconis ile imaj al sadece win7 etiketli sürücüyü seçip imaj alıyorsun.İmaj atarkende sadece win7 sürücüsünü seçip recovery yapıyorsun daha sonra bilgisayar adını değiştir.olsun bitsin mis gibi.

clonezilla ile uğraşmaya değmez hocam.
ben böyle yapıyorum
Ya hocam hiç sorma onu da denedim. acronisle imajı aldım bi tahtadan diger tahtaya kurarken acronis hata verdi. Olmadı yani. Sizde flashtan kurabileceğim acronis varsa gönderebilirseniz çok sevinirim.

Geri