acill..ekran kırıldı win. başlatılıyorda kalıyor

Kodla Büyü

ecancerb

Site Gezgini
Merhabalar
Lapotopum düştü ve ekran kırıldı.masaüstü monitöre bağladığımda görüntü alabiliyorum ama windows başlatılıyorda ekran kalıyor.aynı marka bi laptopa taktım harddiski yine aynı sorun fakat diğer laptopun harddiskini benımkisi açtı win. geldi.güvenli modda acılmıor bi yerde takılı kalıp reset atıyor.başlangıc onarma da sürekli ilerliyor ama bi gelişme yok oda işe yaramıyor.
sorun nedir ne yapabilirim yardımcı olabilirsinz umarım.verileri kurtarmadan formatıda denemek istemiyorum.

ekranı değiştirin ramlarin yerlerini kontrol edin sorun büyük ihtimalle düzelecektir.
kırık panelli ekranla caliştirmak sorun yaratabilir.

Diğer sağlam pc nin dvd yuvasına ikinci sabit disk olarak takın. bu şekilde açmayı deneyin . veri kurtarma programlarını da deneyin. Sorun sabit diskle ilgili zarar görmüş olmalı

ozcanikli' Alıntı:
ekranı değiştirin ramlarin yerlerini kontrol edin sorun büyük ihtimalle düzelecektir.
kırık panelli ekranla caliştirmak sorun yaratabilir.
ramlari kontrol ettım.zaten diğer laptopun harddiski takınca onda windows acılıyor.ekran dün kırıldı ama nereye verıp değiştirmem gerektiğini bilmiyorum.ekran değişiminden sonra formatlamalarını istemem içindekileri kurtarmadan.

mturkmen42' Alıntı:
Diğer sağlam pc nin dvd yuvasına ikinci sabit disk olarak takın. bu şekilde açmayı deneyin . veri kurtarma programlarını da deneyin. Sorun sabit diskle ilgili zarar görmüş olmalı
diğer laptopun dvd yuvasına nasıl takıcam tam emin değilim.komple sökmem gerekicek sanırım.bu şekilde yaptığımda sağlam harddiskten windowsu başlatıp veri kurtarmam mı lazım?

hocam düşürdüğünüz zaman hdd üzerinde bad sektör oluşmuş büyük ihtimalle ve windowsun açılmasını engelliyor ( önemli bir dosyaya denk gelmiş anlaşılan ) eğer önemli bir dosyanız yok ise format atın, eğer var ise de usb veya cd den çalışan işletim sistemleri ile yedeklerinizi alın formatlayın.

ecancerb' Alıntı:
mturkmen42' Alıntı:
diğer laptopun dvd yuvasına nasıl takıcam tam emin değilim.komple sökmem gerekicek sanırım.bu şekilde yaptığımda sağlam harddiskten windowsu başlatıp veri kurtarmam mı lazım?
yanlış anlamışım hocam.dediğiniz gibi pc de dvd yuvasına taktım ve şimdilik verileri görebiliyorum birazdan yedeklemeye başlıycam.umarım bi sorun çıkmaz.çok teşekkürler.

kargasa1982' Alıntı:
hocam düşürdüğünüz zaman hdd üzerinde bad sektör oluşmuş büyük ihtimalle ve windowsun açılmasını engelliyor ( önemli bir dosyaya denk gelmiş anlaşılan ) eğer önemli bir dosyanız yok ise format atın, eğer var ise de usb veya cd den çalışan işletim sistemleri ile yedeklerinizi alın formatlayın.
şimdilik halletim gibi hocam.umarım başka bi sorun çıkarmaz.teşekkürler :)

Öncelikle geçmiş olsun. Laptop ekranını kendiniz değiştirebilirsiniz, hem tecrübe olmuş olursunuz. Eğer çerçeveniz sağlam ve sadece ekran zarar gördü ise youtube ( https://www.youtube.com/watch?v=rQSworo9UWE ) de bir kaç ekran değiştirme videosu ile bu işi çok rahat halledebilirsiniz.

Ekranın arkasındaki bilgileri internette aratarak ihtiyacınız olan ekranı çok rahat bulabilirsiniz.

modeline gerek yok
15.6 ise 40 pinlidir ve sağ ve sol soket olarak 2 tiptir. gerisi hep aynı.

floresanlıysada aynı şekilde oluyor.

slimlide 30 pin 40 pin olarak değişiyor

ozcanikli' Alıntı:
modeline gerek yok
15.6 ise 40 pinlidir ve sağ ve sol soket olarak 2 tiptir. gerisi hep aynı.

floresanlıysada aynı şekilde oluyor.

slimlide 30 pin 40 pin olarak değişiyor
panel değişimini kendim yapabilirim fakat daha önce sipariş vermedim.nerden temin edebilirim güvenilir olarak bilginiz var mı bu konuda? 15.6 bu arada ekran.sağ veya sol soket olup olmadığına açıp bakmam gerekiyor sanırım.

Geri