acill

Kodla Büyü
Arkadaslar memden gelen gorevlendirme yazim btr icin yaklasik 1 aydir tarafima iletilmiyor ayni anda okula sosyal bilgiler ogretmeni baska birini btr olarak gorevlendirdiler benim gorevlendirme yazim gelmesine mebbiste gorevlendirmem baslamis gorunmesine ragmen okulun bunu bana teblig etmemesi bana sacma geliyor artik adima gelen gorevlendirmenin tarafima tebligi edilmesi icin belli bir sure sinirlamasi yok mu acaba arastirdim bisi bulamadim

Bu görevlendirme işinin iyice suyu çıktı. Birileri ile sürekli uğraşmak hepimizi yıpratmaya başladı. Allah yardımcımız olsun.

Hocam ek ders yönetmeliğinde bizim ödemelerimizin dayanılarak yapıldığı madde 16. maddedir. Maddenin 2. fıkrasında aşağıdaki gibi bir ifade var. Buradan da biz görevimizi fiili olarak yerine getirirsek ek ders ücretlerimizi alırız gibi bir ifade çıkıyor. Bu maddeye dayanarak istersin ek dersini ...

(2) Bakanlık merkez teşkilatında Bakan veya yetkili kıldığı makam, taşra teşkilatında ise
Bakan veya valilik onayı ile ilgili mevzuatı uyarınca verilen görevleri yapmak üzere
görevlendirilen yönetici ve öğretmenler ile Bakanlığa verilmiş bir görevi yürütmek üzere
diğer kurumlarda Bakan onayı ile görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, Bakanlık merkez
teşkilatındaki görevlendirmeler için 1 yıl, diğer görevlendirmeler için ise her altı ayda yeni bir
onay alınmak ve fiilen görev yapmak kaydıyla, yarıyıl ve yaz tatilleri de dahil olmak üzere
aylık karşılığı ders görevi ile görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevi
bulunup bulunmadığına bakılmaksızın göreve başladıkları tarihten itibaren haftada 18 saat ek
ders görevi yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca
ödenir. Alınacak onayda görevlendirilecek personelin adı, soyadı, unvanı, görevin mahiyeti ve
görev süresi ile diğer hususlar açıkça belirtilir. Bu kapsamda ek ders ücretinden yararlanan personele ayrıca asli görevi için öngörülen ek ders ücreti ödenmez. Öğretmenlerin ilgili
müfredatı kapsamında ders okutmak üzere diğer eğitim kurumlarında geçici olarak
görevlendirilmeleri bu fıkra kapsamında değerlendirilmez.

BTR Görevlendirmeleri .

ilk önce ilçeden yazınızı okula iletilmek üzere isteyin.

hocam ekteki dosyayı okul idaresine incelettirin.

belki haberleri yoktur.

veya (benim başıma geldi) bazı müdürler başvuranlar arasından tercihin kendisine ait olduğunu zannediyor.
onu seçmiş olabilir müdür veya yaverleri. Müdür diyecektir ki, iki yazı çıktı ise ve bir tane görevlendirme olacaksa, ilk gelen (işleme alınan) geçerlidir diyecektir.

diğer görevlendirmesi çıktığı iddia eden arkadaşın görevlendirme kağıdını isteyin. inceleyin. kim onaylamış ne zaman onaylanmış,... vs. bir kopyasını alın.

verselerde vermeselerde il eğitici formatör arkadaşa aynı okula neden iki tane görevlendirme yapıldığını sorun, mümkünse yüz yüze görüşün. ve düzeltme için ilden yazı çıkartılması için uğraşın.

Ekli dosyalar

okulun personeline tebliğ süresi 30 gün diye biliyorum. ancak yazıyı bulmam zaman alacak, hatırlayamadım çünkü.

bunun için ilçede güvendiğiniz bir memura (durumu izah etmeden), gelen bir görevlendirme yazısının ne kadar sürede okul idaresince tebliğ edilmesi gerektiğini sorun.

Bir de şu olabilir. (biraz paranoyakça) okul idaresi kendilerine yazı geldiyse bunu bekletiyor olabilir. Yani gelen evrak defterine işlememiş olaiblirler kasten. böylelikle tebliğ derdi kalkmış. olur. Müfettişler böyle durumları şikayet olsa bile anlayışla karşılıyor. idare işim çok deyip, karışmış, işlenmiş zannettik, gözden kaçmış dediklerinde dikkate alıp işlem yapmıyorlar. Ancak bu alışkanlık oldu ise okul idaresinde ve birden fazla şikayet var ise o zaman işlem yapıyorlar idare hakkında.

ilçe mem'den yazının okula gönderilip gönderilmediğini, yine ilçe mem'de görevli gelen giden evrakla ilgilenen memura sorunuz.

Geri