Acilll Emniyet Virüsü

Kodla Büyü

Enterprise

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Arkadaşlar server makinemize şu emniyet virüsü bulaştı güvenli kipte açınca daha açılmadan restart oluyo normal halde de bembeyaz bir ekran geliyo Emniyet müdürlüğü falan filan diye ne yapabiliriz Acil yardım lütfennnn yedeklerişmiz yok ve hiçbir müdehale yapamıyuoruzzz

Bilgisayarınızı güvenli modda başlatıp sistem geri yükleme yapınız... Aynısı bir arkadaşıma da olmuştu öyle hallettim...

güvenli mod bnde işe yaramadı
ekranı ele geçiren bi virüs
acınca hemen
ctrl+alt+del
görev yöneticisinden explorer.exe yi iptal et sonlandır
sonra yeni görevden explorer.exe yaz
acılınca combo fixle tarat

Hocam ctrl alt del del görev yöneticisini seçsende umursamıyor açmıyor güvenli kipte de açılır açılmaz restart oluyor ikisinde de müdehale edemi,yoruz

1.yol
güvenli kip komut istemi ile açılan
cd restore
rstrui.exe yazıp çalıştırın sistem geri yükleme yapın, geri yükeleme noktanız yok ise diğer yol
2. yöntem
yine güvenli kip komut istemedi
flash atacağınız combofix i çalıştırın, flashınızın sürücü adı f,g gibi birşeyler olur.

kolay gelsin

komut istemi ile güvenli mod ta başlatıyorsun, sonra explorer.exe diyorsun ve ardından flasha yüklediğin combofixi çalıştırıyorsun.

Arkadaşlar diyorum ki 1.Açılır açılmaz beyaz ekran geliyor hiçbir müdehale yapamıyorum bilgisayara güvenli kip bile açılmıyor
2.Güvenli modda açılmadan daha restart oluyor dolayısıyla combofix imkansızzzz sistem geri yükleme de imkansızzzz

o zaman format atacaksın başka ne çözümü olsun yani.Şahsen ben okuldakilerden birinin bilgisayarına format attım geçtim:)

Enterprise' Alıntı:
Arkadaşlar diyorum ki 1.Açılır açılmaz beyaz ekran geliyor hiçbir müdehale yapamıyorum bilgisayara güvenli kip bile açılmıyor
2.Güvenli modda açılmadan daha restart oluyor dolayısıyla combofix imkansızzzz sistem geri yükleme de imkansızzzz
hocam güvenli kipte açılmıyor yeniden başlatıyor, biz sana komut sistemi ile başlat diyoruz, komut satırına explorer.exe yazıp enter yapacaksınx windows gezgini açılacak, flashı takacaksın flasha önceden yüklemiş olduğun combofixi çalıştıracaksın.

Enterprise' Alıntı:

bacım adamı hasta etme dediklerimizi yap :lol:

stres oldum olmayıncası:)))Şimdi şu sistem yapılandırması hangi dosyaya yazıyor bilgileri onu bulursam iş çözüldü mini xp ile sistemi açtım ama şu başlangıç dosyasına mudahale edebildimmi olay bitti

Son günlerde aktif olan ve baş belası haline gelen bir virüse nasıl bir çözüm buluruz

Trojen bulaştığı bilgisayarda açılışta beyaz bir ekranda Türk polisi Siber Suçlar vb. bir yazı ile sizden bir ücret talep etmekte. Sakın ha bu kişilere para filan göndermeyin. Basit birkaç adımla bu sorununuzdan kurtulabilirsiniz.

işte yapacaklarınız: Farklı bir bilgisayardan verdiğim bu adresten combofix isimli dosyayı indirip usb belleğinize atın.

Virüslü makinayı yeniden başlatın. Açılışta ilk ekranda F8 tuşuna basın.

bu ekranda ilk olarak güvenli mod ile aç seçin, bilgisayar açıldıktan sonra usb bellekte yüklediğimiz combofix isimli dosya çalıştırın. bu program bilgisayarınızda bulunan tüm zararlı yazılımları temizler. istenilen yerlerde izin verilerek tarama bitirilir. tarama bittiğinde size note defteri ile tarama sonucunu gösterir. not defteri açılıncaya kadar bekleyin. Bitince bilgisayarınızı yeniden başlatın. ve sorunsuz bilgisayarınızı kullanmaya başlayın.

hocam at formatını sonra dosya kurtarma puragramlarıyla dosyalarını kurtarırsın başka çaren yok

Enterprise' Alıntı:
İşte Hocam Güvenli kipte dahi açılmıyor bilgisayar:)
hala güvenli kip diyor yaaaa!
arkadaşım komut sistemi ile güvenli modda başlatacaksın komut satırına explorer.exe yazacaksın windows gezgini açılacak ve flasha yüklemiş olduğun combofixi çalıştıracaksın.
ha yok bizle dalga geçiyorsan söyle ona göre yardım edecez diye çırpınıp durmayalım.

Hocam şimdik anladım Mini XP ile aç combofix i çalıştır diyon.Acele edeyim derkene devreler yandı pardon:)P.tesi bir de onu deniyeyim acele etmeden.

mini xp diye bir cümle kurduğumu hatırlamıyorum, beni birtek sen anladın sende yanlış anladın hocam... :)
resimlerle anlatayım...
1. adım
bilgisayarın açma kapama tuşuna bastıktan sonra F8 tuşuna basarak aşağıdaki menünün gelmesini sağlıyoruz.

turuncu çerçeve ile gösterdiğim komut istemi ile güvenli modu seçiyoruz, sonra aşağıdaki resim gibi bir pencere gelecek.

imleç komut satırında yanıp söner haldedir, komut satırına explorer.exe yazıp entere basıyoruz.
bir pencere içerisinde windows gezgini açılacak, bilgisayarımdan flash belleği ve içerisinden combofixi çift tıklayarak işlemin bitmesini bekliyoruz.
geçmiş olsun... :D

Ekli dosyalar

• komut istemi.jpg
    komut istemi.jpg
    26 KB · Görüntüleme: 279
  • komut satırı.jpg
    komut satırı.jpg
    73.3 KB · Görüntüleme: 279
Arkadaşım. Yukarıdaki yollarla çözüm bulamadıysanız eğer Antivirüs ya da Anti malware programı kurulu olan bir bilgisayara 2.cil hdd olarak takınız tarayınız, çözüm %100 :)

Geri