Acronics ile Xp bilgisayarlara win7 yükleme

Kodla Büyü

botecii00

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar benim labdaki bilgisayarların hepsinde xp kurulu bugün bir bilgisayara windows 7 kurdum ve birkaç program yükledim şimdi ise tek tek format atmak yerine win 7 kurduğum bilgisayarın imajını acronic true image ile alıp tek tek diğer bilgisayarlara yüklesem düzgün olur mu?

Sayın Hocam;

Bir bilgisayarda denemen gerekiyor. Xp olduklarını varsayarsak pc'ler donanım olarak ne seviyede onu araştırmak gerekir. Bir pc ye imajı at ve bir bak bakalım.

Saygılarımla

deneyen olmuştur belki diye konuyu açtım eğer olmazsa bütün bilgisayarlara format atmam gerekecek:(

Win7 kurdugun diskin full yedegini alırsan olur hocam sadece C nin yedegini alırsan olmaz. Aynı işlemi clonzilla ile de yapabilirsin

kimi arkadaşlar başka bilgisayara yüklersen sıkıntı çıkar sistem çöker büyük ihtimalle diyorlar.

Sistem özellikleri aynıysa hiç sıkıntı olmaz. Kaldı ki değilse bile Universal Image özelliği ile bu başarılabiliyor.

hocam win7'yi yüklerken windows bir 100mb'lık alan oluşturuyor, bu alanı oluşturmadan kurduysan ve image aldıysan mbr ile birlikte yüklersen sorun çıkacağını zannetmiyorum(tabi ki eski bilgisayarların donanım özelliklerinin win7'ye yetecek olduğunu varsayarsak)

hocam bu alanı oluşturarak kurdum yarın yine formatlarım bu defa bu alanı kurmadan o zaman sıkıntı çıkmaz herhalde.

Yıllardır yaptığım özellik, image aldığın bilg. özellikleri ile diğer bilgisayar özellikleri birebir aynı seri ise acronis kullanarak ağdan kurulum gerçekleştirebilirsin

olur hocam bi sorun cıkmaz yalnız imajı alırken win 7 oldugu için , c sürücüsü ve 100 mb oluşan alanıda seçerek imajı al ...

Geri