Acronis ile İmaj Açarken Diski Bölme ve Bir kaç Sorum var?

Kodla Büyü

mustafayilmaz28

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Hayırlı sabahlar arkadaşlar.
Acronis ile C , D ve E ye bölünmüş olan Sistemde C ve E nin İmajını Aldım.Bu imajı Başka bir makineye Açacağım fakat açarken yeni makinenin HDD sini Aynen 3 e bölmek istiyorum Ama nasıl
nette aradım fakat istediğim gibi bir sonuç bulamadım.
bu konuda Sizlerden Yardım bekliyorum..
ikincisi ise;
aldığım C ve E nin imajını aynı anda Açmam Mümkün mü?

Acronis kullanmadım hiç.Genelde msdos-ghost ile 10 dk imaj alıp yüklüyorum.
Hardiski 3 bölme konusuna gelince xp ve sonrası cdleri cdroma atıp açılışta gösterdiğinizde kurulum ekranı gelir. Size kurulacağı bölümü sorar. Bu kısımda hdd içindekiler önemli değilse bölümleri silin yeni bölüm oluşturun 3 parça haline getirin. Böylece bölme işlemi bitmiş oluyor. windows kurulacak dizini ntfs çevirdikten sonra restart edin sonra acronis ile aldığınız imaj cd atın. İmajı nereye kurmak istediğinizi soracaktır. Konumları gösterirsiniz ilgili bölümlere yedeğinizi kurar.
xp kurulum esnasında hdd bölümleme yapıyor videoya bakabilirsin.
http://www.ogren.tv/dersler/winxp/winxp.htm

Teşekkürler.
hocam galiba acronisle imaj açma esnasında hdd yi bölmek gibi bir olay yok.
peki
sadece windowsu açmadan hdd yi (sadece)istediğimiz gibi bölebileceğimiz ve formatlayabileceğimiz bir yol varmıdır?

Bilgisayarı msdos kipinde açıp fdisk atman lazım. Ya da extra yazılım kurman gerekli partition magic ve acronic firmasının bir programı vardı.Bunlarla sistem açıkken hardisk bölümleyebiliyorsun. En temiz ve sağlıklı yolu önceki msjdaki belirttiğim yol(bence).

hocam lab da var 10 tane makine bir tanesinin Hdd sini 3 e böldüm.
C ye ve E ye kuracaklarımı kurdum.( E ye Antivirüs vb..Güncelleme yapması gereken programları kurdum.Deep freezeden kurtulmak için).C ve E nin İmajını D sürücüsüne aldım.
şimdi yapmak istediğim.bu imajı aynen diğer makinelere açmak.
fakat
imajı açarken tek seferde
yada
imaj açmadan önce Windows kurulum Cdsindeki gibi bekleme yapmadan Hdd leri bölmek & biçimlendirmek istiyorum ondan sonrada İmajı açmak istiyorum.
Aslında İstediğim İmajı açarken bölebilmek ama galiba acroniste böyle bir özellik yok.

hocam diski acronis ile klonlarsan diğer taraftaki bölünme % oranları ile partisyonlarda otomatik olarak oluşacaktır.

HDD yi Bilgisayarım->sağ tıkla->Yönet den , Acronis le yedek almadan önceki boyutlarında 3 e böl.sonra imajı geri at.ama imajı atarken ayrı ayrı atarsanız daha iyi olur.

Geri