acronis ile bir sürücüyü yedek olarak kullanma

Kodla Büyü

zengibar

Site Gezgini
Geçen bir bilgisayara format çekerken normalde (windows ortamında) gözükmeyen e: sürücüsünü gördüm.

Benden önceki arkadaş acronis ile yedek almış, tam olarak yedeğin ölçüsünde sürücü oluşturmuş ve eindowstan görünümünü kaldırmış. Yani kaza sonucu bir kullancının yedek dosyasını silme şansını yok etmiş.

Benzerini ben nasıl yapabilirim?

Hocam 2 yöntemle yapılabilir
1. beyisoy hocamın gönderdiği linkte anlatılan Secure Zone ile. Acronis içerisinde Tools kısmına Secure Zone seçeneği var oraya girerek istediğinilen ölçüde bir disk bölümü ayrılır ve imajı kaydederken Secure Zone daki konumu gösterilir. Secure zone ile gösterilen bölüm bilgisyarım ve windows gezgininde görülmez. Secure Zone başlangıçta aktif yapılarak post ekranını geçip işletim sistemi yüklenmeye başlanmadan F11 tuşu ile imajı geri yükleme seçeneği getirilebilir.

2. ve açılışta kurtarma seçeneği olmayan yöntemde ise; windoswta disk yönetmininde yeni bir partition oluşturup imaj oraya kaydedilir. Yine disk yönetiminden o sürücünün harfi kaldırılarak bilgisayarım ve windows gezgininde görünmemesi sağlanabilir.

zengibar' Alıntı:
Geçen bir bilgisayara format çekerken normalde (windows ortamında) gözükmeyen e: sürücüsünü gördüm.

Benden önceki arkadaş acronis ile yedek almış, tam olarak yedeğin ölçüsünde sürücü oluşturmuş ve eindowstan görünümünü kaldırmış. Yani kaza sonucu bir kullancının yedek dosyasını silme şansını yok etmiş.

Benzerini ben nasıl yapabilirim?

hocam acronis CD den bootlu disc director ile ext2-3 formatında 3-5 GB lık bi bölüm ayırın.Sonra true image ile yada ghostla imajınızı oraya alın.bu bölüm win ortamında görünmeyecektir.bu yöntemin avantajı sürücüye harf ve label atayabilirsiniz.Ben bu şekilde yapıyorum

fahrican' Alıntı:
Hocam 2 yöntemle yapılabilir
1. beyisoy hocamın gönderdiği linkte anlatılan Secure Zone ile. Acronis içerisinde Tools kısmına Secure Zone seçeneği var oraya girerek istediğinilen ölçüde bir disk bölümü ayrılır ve imajı kaydederken Secure Zone daki konumu gösterilir. Secure zone ile gösterilen bölüm bilgisyarım ve windows gezgininde görülmez. Secure Zone başlangıçta aktif yapılarak post ekranını geçip işletim sistemi yüklenmeye başlanmadan F11 tuşu ile imajı geri yükleme seçeneği getirilebilir.

2. ve açılışta kurtarma seçeneği olmayan yöntemde ise; windoswta disk yönetmininde yeni bir partition oluşturup imaj oraya kaydedilir. Yine disk yönetiminden o sürücünün harfi kaldırılarak bilgisayarım ve windows gezgininde görünmemesi sağlanabilir.

dosttum 3,5 gb lik yedek için 4,5 gb acronis secure zone oluşturdum , c nin yedeği de aldım secure zone fakat f11 tuşu yemiyor nasl olacak bu iş

system007' Alıntı:
dosttum 3,5 gb lik yedek için 4,5 gb acronis secure zone oluşturdum , c nin yedeği de aldım secure zone fakat f11 tuşu yemiyor nasl olacak bu iş

Acronis 2009 için
Tools menüsü içerisindeki Activate Acronis Startup Recovery Manager kısmını Active olarak ayarlamak gerekiyor
Bu ayar yapıldığı takdirde bilgisayar açılırken BİOS u geçtikten sonra işeltim sistemini yüklemeye başlamadan önce bir kaç saniyeliğine Acronisi başlatmak için F11 e basmanız gerektiği mesajı görüntülenir.

Bu mesaj görüntülendiği takdirde F11 e bastığınızda acronis başlamıyor ise klavyenizin USB tip olmasından kaynaklanabilir.

Eski okulumda her ikisinde de USb klavye kullandığımız iki laboratuvar vardı. Ulaştırma bakanlığının kurduğu yeni labda F11 ile acronise girebilirken celeron 2000 işlemcili eski labda giremiyordum. Eski labdaki çöken Pc lerde PS2 klavye ile Acronisi açarak Securo Zone daki imajı geri yükleyebiliyordum.

laptop ise CD veya flash bellekten boot etmeyi denemek aklıma geliyor.

Geri