acronis ile geri yükleme sorunu

Kodla Büyü

antiochwind

Site Gezgini
merhaba arkadaşlar
bt' deki bir bilgisayarın c sürücüsünün acronis ile imajını alıp, harici diske kaydettim
sonra aldığım imajı başka bir makineye kurmak için yükleme yapılacak makineye acronis kurup harici diskteki imajı yükledim
pc yeniden başlattı kendini, yükleme yapıldı
ardından yeniden başlattı ancak pc windows açılış ekranında donup kaldı
sebebi ne olabilir

İki makina donanımsal olarak aynı mıydı? Anakart farklı ise hiç açılmayabiliyor. Ses ve ekran kartları farklı iken denediğimde kabul etmişti.
ilave olarak klavye farelerin imaj alınan makinada PS/2 , yüklenende USB olması gibi durumlarda bir kaç kez makinaya reset atmak gerekiyor.

İmaj yüklenecek makinayı acronis kurarak değil de acronisle oluşturulmuş açılış CD si ile başlatarak yüklemeyi deneyin.
İçerisinde virüs trojan kalıntıları varsa imaja zarar vermiş olabilir. Son çare olarak diski söküp başka bir makinada her iki sürücüsünü de biçimlendirip tekrar yükleyebilirsiniz.

her iki makinede donanımsal olarak aynı
ama dediğin gibi benim yöntemimle yapmak yerine bir boot cd ile yapmak daha iyi olacak sanırım
teşekkürler

antiochwind' Alıntı:
her iki makinede donanımsal olarak aynı
ama dediğin gibi benim yöntemimle yapmak yerine bir boot cd ile yapmak daha iyi olacak sanırım
teşekkürler

Eğer bilgisayarlar donanımsal olarak aynı değilse de Acronis'in içerisinde Universal Restore bulunan bir sürümünü bulmak gerekiyor. Bu sayede imajı yükledikten sonra donanım sürücülerini yükleyip işi bitiriyorsunuz. Hatta bu sayede yaklaşık 1,5 yıldır. Neredeyse hiç xp cd si kullanmadık. Elimizdeki hazır imajı kulanıyoruz.

Geri