DotCom' Alıntı:usb hub ile çoğalatabilirsiniz.
açılış ve imaj dosyası aynı usb de olsun.
klavye ve fare set şeklinde olursa tek usb ile bağlayabilirsin
savas3457' Alıntı:DotCom' Alıntı:usb hub ile çoğalatabilirsiniz.
imaj dosyasının bulunduğu harici hdd yi aynı zamanda açılış olarak ayarlayabiliyor muyuz
ben de olmuyor diye biliyorum hocam bu arada u3 sistemli bir flash belleği açılışta kullanamadım bunun bir yolu var mı arkadaşlarsavas3457' Alıntı:DotCom' Alıntı:usb hub ile çoğalatabilirsiniz.
imaj dosyasının bulunduğu harici hdd yi aynı zamanda açılış olarak ayarlayabiliyor muyuz
yataylimit' Alıntı:En pratik çözümü söylüyorum:
- Tahtanın birisini istediğiniz şekilde ayarlayıp imaj almaya hazırlayın ve Windows üzerinden Acronis'i çalıştırın.
- Tools and Utilities kısmından Acronis Startup Recovery manager'i çalıştırın ve Activate tuşuna basın.
- İki USB girişinin birine fareyi, diğerine klavyeyi bağlayın.
- Tahtayı yeniden başlatın.
- Tahtanız ilk açılırken Press F11 for Acronis True Image gibi bir yazıyı gördüğünüzde F11 tuşuna basıp Acronis'i çalıştırın.
- Klavyeyi söküp yerine harici diskinizi takın ve 30 saniye bekleyin.
- Tahtanın imajını almak yerine Tools kısmında bulunan Clone Disc özelliğini kullanmanız gerekiyor.
- Automatic modu kullanıp Soruce Disc sorduğunda dahili diski, Target Disk sorduğunda harici diski seçin.
- Bu işlemden sonra harici diskiniz dahili diskinizin klonu olacaktır ancak bu iş için sadece bu amaçla kullanabileceğiniz bir harici disk seçin; zira içindeki veriler, partisyonlar silinip tahtanın diskiyle bire bir aynı olacaktır.
- Şimdi tamir edilecek tahtaya klavyenizi ve harici diskinizi takın.
- Biostan ilk açılış cihazını USB hard disk yapın.
- Artık Press F11 for Acronis True Image yazısını bu tahtada da göreceksiniz ve ekstra bir açılış diski, flash vb. kullanmanıza gerek kalmayacak.
- Geri yükleme işlemini yine Clone Disc özelliğiyle yapacaksınız ancak bu sefer Source Disc sorduğunda hariciyi, Target Disc sorduğunda dahili diski seçeceksiniz.
emrahsahan' Alıntı:acronis ile tüm tahtalara usbden açılışla imaj yüklemek istiyordum.FAT32 olayını bilmiyordum neden fat32 olmazsa boot yapmıyor?
yataylimit' Alıntı:En pratik çözümü söylüyorum:
- Tahtanın birisini istediğiniz şekilde ayarlayıp imaj almaya hazırlayın ve Windows üzerinden Acronis'i çalıştırın.
- Tools and Utilities kısmından Acronis Startup Recovery manager'i çalıştırın ve Activate tuşuna basın.
- İki USB girişinin birine fareyi, diğerine klavyeyi bağlayın.
- Tahtayı yeniden başlatın.
- Tahtanız ilk açılırken Press F11 for Acronis True Image gibi bir yazıyı gördüğünüzde F11 tuşuna basıp Acronis'i çalıştırın.
- Klavyeyi söküp yerine harici diskinizi takın ve 30 saniye bekleyin.
- Tahtanın imajını almak yerine Tools kısmında bulunan Clone Disc özelliğini kullanmanız gerekiyor.
- Automatic modu kullanıp Soruce Disc sorduğunda dahili diski, Target Disk sorduğunda harici diski seçin.
- Bu işlemden sonra harici diskiniz dahili diskinizin klonu olacaktır ancak bu iş için sadece bu amaçla kullanabileceğiniz bir harici disk seçin; zira içindeki veriler, partisyonlar silinip tahtanın diskiyle bire bir aynı olacaktır.
- Şimdi tamir edilecek tahtaya klavyenizi ve harici diskinizi takın.
- Biostan ilk açılış cihazını USB hard disk yapın.
- Artık Press F11 for Acronis True Image yazısını bu tahtada da göreceksiniz ve ekstra bir açılış diski, flash vb. kullanmanıza gerek kalmayacak.
- Geri yükleme işlemini yine Clone Disc özelliğiyle yapacaksınız ancak bu sefer Source Disc sorduğunda hariciyi, Target Disc sorduğunda dahili diski seçeceksiniz.