Acronis ile problemim var

Kodla Büyü

ntmatilda

Aktif Üye
Arkadaşlar ilk defa bt sınıfında acronisi kullanıyorum. yardımcı olabilirmisiniz?

acronis true image 2010 ile yedek aldım ve ortak klasöde kopyaladım sonra "create bootable rescue media" ile iso doasyası oluşturdum ve cd' ye yazdırdım. diğer bilgisayarı da bu cd den çalıştırdım yedeği ağdan yükledim. bilgisayarı yeniden başlattığımda "bootmgr is missing" hatası veriyor.

Nerede hata yaptım sizce?

Acronis programı ile aldığınız kalıp dosyasında sorun var gibi görünüyor,ağdan yüklemek yerine kalıp dosyasını DVD ye çekin ya da Flash Belleğinize kopyalayarak deneyin hala aynı hatayı veriyorsa yeniden kalıp dosyası hazırlayın.Bt sınıfınızdaki bilgisayarlar birbirinden farklı ise bazı sorunlar yaşayabilirsiniz,bundan dolayı kalıp almak için hazırladığınız bilgisayarda sürücüleri yüklemeyin,çok fazla program kurarak kalıp dosyasının boyutunu büyütmeyin...

Örnek: Windows Xp, Microsoft Office,Adobe Reader,Winrar,Codec Pack gibi her bilgisayarda sorunsuz çalışabilecek temel programları kurun ve bu şekilde kalıp hazırlayın... Antivirüs, Adobe CS3,Deep Freeze gibi programları ise bilgisayarlar tek tek kurmanızı tavsiye ederim...

400 gün önce hazırladığım kalıp dosyasını 200 den fazla bilgisayarda kullandım hala sorunsuz olarak çalışıyor 8)

"bootmgr is missing" hatasını şu yöntemle düzeltebilirsiniz;

Bilgisayarınızı Windows CD/DVD ile başlatıyorsunuz.
Bilgisayarınızı onarını seçiyorsunuz.
Komut istemcisine tıklıyorsunuz.
Komut Satırına "bootrec /fixboot" (tırnaklar içersindeki komutlar) yazıp Enter tuşuna basıyorsunuz.
Yine Komut Satırına "bootrec /fixmbr" (tırnaklar içersindeki komutlar) yazıp Enter tuşuna basıyorsunuz.
Sistemi yeniden başlattığınızda sorununuz düzelmiş olucaktır.

Geri