Acronis image bozuk hatası

Kodla Büyü

bilgisayarhocam

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Selam arkadaşlar, okulumuza iki adet aynı özellikte bilgisayar gelmişti, D sürücülerinde image dosyası mevcut. bilgisayarlardan birinin yedeğini geri yüklemem gerekiyor sistem dengesizleşti fakat gerek en güncel acronis programıyla, gerek se boot cd ile yedeği geri yüklemeye çalıştığımda image dosyası bozuk uyarısı alıyorum. Fakat bilgisayar açıkken kurduğum acronis programıyla yedek dosyasının içine girip dosyaları inceleyebiliyorum. aynı sorun diğer bilgisayarın yedeği için de geçerli. ikisinin de yedek dosyasının bozuk olması bana garip geldi. Acaba başka sorun mu var? yardımlarınızı bekliyorum.
221020130424_095221.jpg

Benzeri başıma geldi. Windows açıkken aldığınız acroni yedeğini ancak windows açıkken kullanabilirbiniz.. CD ile yaptığınız da yine cd ile (f11 açılışı yaptıysanız da olur) açabilirsiniz.

Hocam sizin yapacağınız işlem şu: acronis CD ile sağlam olanın C: sürücüsünün (acronis de d: olarak gözükebilir aman dikkat...) yedeğini D: ye yada flaşbellek-harddiske alacaksınız. Sonra Diğer bilgisayarda kurtarma yapıp sonra bilgisayarın adını değiştireceksiniz..

hocam o yöntem aklıma geldi fakat yedeği kullanamama durumu beni sinir etti. eski sürüm-yeni sürüm acronis boot cd denedim, en yeni programı kurdum pc açıkken geri yüklemeyi denedim yine olmadı. aklıma eski sürüm "hiren boot cd" geldi, bende yeni sürümü var onda da acronis yok. eski sürümde acronisin değişik bir versiyonu vardı sanırım. server edition ya da enterprise gibi, o versiyonu ya da onu içeren hiren boot cd de bulamıyorum. son çare dediğinizi yapacağım.

bilgisayarhocam' Alıntı:
hocam o yöntem aklıma geldi fakat yedeği kullanamama durumu beni sinir etti. eski sürüm-yeni sürüm acronis boot cd denedim, en yeni programı kurdum pc açıkken geri yüklemeyi denedim yine olmadı. aklıma eski sürüm "hiren boot cd" geldi, bende yeni sürümü var onda da acronis yok. eski sürümde acronisin değişik bir versiyonu vardı sanırım. server edition ya da enterprise gibi, o versiyonu ya da onu içeren hiren boot cd de bulamıyorum. son çare dediğinizi yapacağım.
Siz daha iyisini bilirsiniz lakin dediğimi yapmanız daha kolay olur gibi geldi..
yasal-program-paylasim-freeware-shareware-f99/acronis-true-image-2013-cikti-t93496.html

hocam sürüm uyuşmazlığı var diyor. Hangi sürüm ile image aldıysanız onunla geri yüklemeye çalışın

vlk4n' Alıntı:
hocam sürüm uyuşmazlığı var diyor. Hangi sürüm ile image aldıysanız onunla geri yüklemeye çalışın
netten güncel sürüme ulaşabiliyorum, en son sürümün de geçmiş sürümü desteklememesi garip.

elinde acronis li hiren boot olan var mı? ondaki acronis değişik bir versiyondu...

bilgisayarhocam' Alıntı:
vlk4n' Alıntı:
netten güncel sürüme ulaşabiliyorum, en son sürümün de geçmiş sürümü desteklememesi garip.

elinde acronis li hiren boot olan var mı? ondaki acronis değişik bir versiyondu...

Yanılmıyorsam 13 ve 12 sürümü alt sürümleri desteklemiyor ama 11 sürümü 10 ve 9 u destekliyor diye hatırlıyorum ama yanlışta olabilirim kesin emin değilim

Bu hatayı biliyorum sebebi image dosyasının windowsta salt okunur ve gizli dosya olmasından kaynaklanıyor.
Dosyanın salt okunur ve gizli ibarelerindeki kutucuklardaki tik işaretlerini kaldırın.

vlk4n' Alıntı:
bilgisayarhocam' Alıntı:
vlk4n' Alıntı:

Yanılmıyorsam 13 ve 12 sürümü alt sürümleri desteklemiyor ama 11 sürümü 10 ve 9 u destekliyor diye hatırlıyorum ama yanlışta olabilirim kesin emin değilim
Bunuda ( versiyon farkını) yeni duydum.HB 10.5 USB versiyonu kullanıyordum bu iş için.Demekki usb yi korumak ve sağlam tutmak gerek.

hocam elimde "acronis bootable 11 iso" dosyası var ekliyorum.
+
bootlu iso dosyasını flash bellek formatına dönüştüren "flashboot" programını yüklüyorum.

birazdan dosya.tcden link alıp yoolarım..belki işine yarar.

Hocam siz HB USB versiyonunu flashboot programı ilemi yapıyorsunuz?
Gerçekten bu kadar kolaymı?
Bendeki USB yi, hiren's sitesindeki yönergelere göre oğlum hazırladı ama uzun bir işlemdi ve kendiside nasıl yaptığını hatırlamıyor.

Hocam açıkçası 11. versiyondan sonrasını önermem.Birçok tool sanırım telif hakları nedeni ile 11. versiyondan sonra düzenli olarak içerikten çıkartıldı.

Birde Win8 nasıl USB den yüklenir hale getirtilir.Bunu CD den USB ye atan bir yazılım olsaydı.
flashboot acaba bunu yaparmı?

eras63 hocam az önce deneme yaptım, acronis 11 boot cd, yedek dosyasını görmüyor, image yolunu kendim yazıp ekleyince "acronis dosyası değil" diyor. enteresan...

kalelibilişim' Alıntı:
Bu hatayı biliyorum sebebi image dosyasının windowsta salt okunur ve gizli dosya olmasından kaynaklanıyor.
Dosyanın salt okunur ve gizli ibarelerindeki kutucuklardaki tik işaretlerini kaldırın.

Hocam bunu denediniz mi ?

Geri