Acronis imaj hatası-pc açılıp açılıp kapanıyor

Kodla Büyü

melobady

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar imaj alıp kurdum acroniisle. Ancak kurulum bittikten sonra pc açılıp açılıp kapanıyor. Windows yükleniyor dedikten sonra tekrar kapanıp açılıypr. Sorunne olabilir??? Acil...

Re: Acronis imaj hatası

imajı tekrar oluşturup yüklemeyi deneyebilirsin.

sistem özellikleri , acronis versiyonu?

windows 7 starter yülüyorum. acronis 2010 kullanıyorum

İmajı yüklemeye çalıştığınız bilgisayar özellikleri aynı mıdır?

Windowsu düzgün olarak kapattıktan sonra imaj alma işleminin tekrar etmeyi deneyebilirsiniz?

DotCom' Alıntı:
İmajı yüklemeye çalıştığınız bilgisayar özellikleri aynı mıdır?

Windowsu düzgün olarak kapattıktan sonra imaj alma işleminin tekrar etmeyi deneyebilirsiniz?
.
aynı t özellikteki pcler hocam. 2-3 kez denediğim oldu. kurulum sırasında hata vermiyor. hatasız kurulum bitiyor ama pc açılmıyor. 2 pc de denedim 2sinde de aynı şeyi yaptı.
ancak kurarken şöyle bir şey oluyor. benim sistemde c vd d var. ancak kurulacak sistemi seçerken sürücü üsümleri değişiyor. d ve e oluyor mesela. onu anlayamadım

koruma kartı olmasın.
varsa o yapar

ayrıca diski çıkarıp başka bir bilgisayarda geri yükleme yap acronisle.
Sonra asıl PC'ye tak.

Acronisin versiyonunu değiştirmedin umarım. Yeni cd mi, yedeği alırken kullandığın mı yoksa usb???

Sorun
1.Güvenli,k kartı varsa çıkarın
2.çıkaramıyorsanız devre dışı bırakın örnek anlatımlar forumda var
3.Sizin yerinizde olsam hata veren bilgisayarların birisinde temiz bir kurulum yapar daha sonra onun imajını alırdım.Sonrasında o imajı diğer pclere uygulardım.bu arada imaj atmaya çalıştığınız bilgisayarın bir donanımı diğerlerinden farklı olma olasılığı yüksek.

arkadaşlar aynı sorun bende de var ancak yüklediğim pc ile yedek aldığım pc'nin özellikleri aynı değil. ama yedek aldığım pc'nin C boyutu 30gb d boyutu 40gb. yedeği yükleyeceğim diskin c boyutu 30gb, d boyutu 400gb. c ler aynı olduğu için bir sorun teşkil etmemesi gerekmiyor mu?

windows 7nin imajını alırken 100 MB sistem bölümünün de imajını aldınız mı?
Almadıysanız bunu da ekleyerek tekrar imaj alın.
imajı atacağınız bilgisayarda da 100 Mb sistem bölümü var mı? (Xpden geçiş yapıyorsanız yoktur)
(Yoksa herhangi bir win 7 dvd si ya da usb kullanarak win7 kurulumunu başlatın bitmesine bile gerek yok sadece dosyaları kopyıp genişlettiğinde 100 mb lık bölüm oluşturuyor.

İmajı atarken 100 MB imajı 100 MB lık bölüme
imajdaki windows kurulu bölümü, windowsu atmak istediğin bölüme seçeneklerini seçip imajı yüklemeniz lazım

hocam öğrenci bilgisayarları ise hdd den hdd ye clone yapın derim. imajda donanımdan kaynaklı sorun olabiliyor ama clone yaparken farklı türden sistemlerde bile sorun yaşamadım. (acronis 2014 ile win 8 yüklü 80 hdd klonladım )

skipper_forum' Alıntı:
windows 7nin imajını alırken 100 MB sistem bölümünün de imajını aldınız mı?
Almadıysanız bunu da ekleyerek tekrar imaj alın.
imajı atacağınız bilgisayarda da 100 Mb sistem bölümü var mı? (Xpden geçiş yapıyorsanız yoktur)
(Yoksa herhangi bir win 7 dvd si ya da usb kullanarak win7 kurulumunu başlatın bitmesine bile gerek yok sadece dosyaları kopyıp genişlettiğinde 100 mb lık bölüm oluşturuyor.

İmajı atarken 100 MB imajı 100 MB lık bölüme
imajdaki windows kurulu bölümü, windowsu atmak istediğin bölüme seçeneklerini seçip imajı yüklemeniz lazım

hocam kurarken 100mblık alan oluşturmadan kurdum win7yi. her sınıfın bilgisayar özellikleri farklı(tabi aynı olanlarda var). yani benim demek istediğim herhangi bir diskin görüntüsünü aldığımızda donanım özellikleri farklı olsa da(yükleyeceğimiz disk boyutu aynı olmak üzere:yedek aldığımız c 30gb, yükleyeceğimiz c gb) istediğimiz bir pc'ye atamaz mıyız?

Geri