acronis true imaj 2011 kullanan var mı?

Kodla Büyü

melekcevikoz

Aktif Üye
win 7 kurdum bilg. ondan imaj alıp diğer makinelere de kuracam imaj aldım fakat 12GB. dolayısıyla yazdıramıyorum ikinci hdd bağlayarak da yapmayı bilmiyorum. Programımı yanlış kullanıyorum acaba?

imajı eğer acronis secure zone içine aldıysanız oradan almanız zor olabilir. ama diskin diğer bölümlerinden birine aldıysanız windows ortamında bir harici diske atın. Diğer pc de harici disk bağlı iken acronis cd si ile başlatırsanız, harici diski ve içindeki imaj dosyasını görebilirsiniz...
Kolay gelsin

benim yöntemim şöyle imaj için. imajı d ye atıyorum bilgisayar çalışırken. çöktüğünde acronisden başlatıp ordan imajı yüklüyorum. ama eğer d ye atma imkanım yoksa imajı taşınır bir hdd ye atın. acronis ile bilgisayarı başlatıp ordan taşınır bellek üzerinden yükleme yapın. ben iki yöntemi de defalarca yaptım.
kolay gelsin...

melekcevikoz' Alıntı:
win 7 kurdum bilg. ondan imaj alıp diğer makinelere de kuracam imaj aldım fakat 12GB. dolayısıyla yazdıramıyorum ikinci hdd bağlayarak da yapmayı bilmiyorum. Programımı yanlış kullanıyorum acaba?
....
Yöntem 1
Acronis ile imaj alırken imaj boyutunu belirleyip otomatik olarak bölmesini sağlayabiliyorsunuz. bu şekilde imajınızı 3 dvd ye sığacak şekilde bölebilirsiniz. daha sonra kurulum yaparken sizden sırayla bu 3 dvd yi isteyecektir.

Yöntem 2
USB HDD takın. fakat taktığınız usb diskin NTFS dosya sisteminde olmasına dikkat edin. Eğer NFTS değilde NTFS olarak yeniden biçimlendirin veya aşağıdaki DOS komutunu komut pencesinde yazın
Başlat tuşuna basın. aşağıdaki çalıştırma alanına CMD yazarak komut istemi penceresini açın
Taktığınız usb disk hangi isim ile geçiyorsa (E, F, G ben X diyecem)
Açılan komut istemi penceresinde

Kod:
convert X: /fs:ntfs

yazarak çalıştırın. böylelikle usb diskinizin dosya sitemini NTFS ye çevirmiş olursunuz. daha sonra imaj dosyasınızı bu usb disk üzerine kopyalayıp diğer bilgisayarlara ister bu usb diski kullanarak imaj atarsınız. isterseniz imaj dosyanızı kurulum yapılacak diğer bilgisayarların D sürücüsüne yükleyebilir ve imajı ordan atabilirsiniz.

burayı da inceleyebilirsiniz
http://www.birazmola.tk/?p=12

kolay gelsin.

Geri