Acronis

Kodla Büyü

sadece susarak

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar acronisi yeni kuruyorum bilgisayarlara 2 şey dikkatimi çekti sormak istedim.
1. acronis kurduğum bilgisayarlara ağda erişemiyorum yeterli sunucu kayıt alanı yok hatası veriyor. acronisi kaldırdığımda tekrar o bilgisayar erişilir oluyor.
2. sistem yedeğini d ye alıyorum ama yedek dosyası silinebiliyor ve d diski biçimlendirilebiliyor, bunlara önlem alabiliyormuyuz acaba...

Hocam yazdıkların tam anlamıyla soruna cervap değildir, sadece farklı bir yöntem önerisidir.

Hocam acronisi kurmana gerek yok. İşlem çok uzun sürüyor...
yasal-program-paylasim-freeware-shareware-f99/acronis-true-image-2013-cikti-t93496.html
CDden boot edip bilgisayarın yedeğini alacaksın. (true image) Hatta aldıın yedeği, flaş bellek veya ağ üzerinden paylaşıp 7-8 dakikada diğer bilgisayarlara kuracaksın. Hatta istersen, bilgisayarın açılışında bit tuşla (f11) yedeği geri yüklenecek hale getirebilirsin.

Not ve de uyarı: Deepfreeze ve netsupport kurulum dosyalarını C sürücüne kaydet ama kurma. Yedekten sorun olabiliyor.

Hasan hocamızın dediği gibi Acronisi kurmadan makinayı CD veya USB bellekten boot ederek daha kolay halledebilirsiniz

Acronisin, 9 ,2009 ve 2010 sürümlerini XP ve Win7 yüklü makinalarda kullandım. Ağdan erişimde bir sıkıntı yoktu.
Sizdeki sürüm nedir ? Yüklediğiniz makinalarda paylaşım ayarlarını ve windowsun Hizmetleri kontrol edin. Acronis yüklenmeyen makina ile farklı olanları inceleyin.

D sürücünü DeepFreeze benzeri bir programla dondurmadığınız sürece silinmesini engellemek güç. Yeni bir partition oluşturup imajı içine kaydettikten sonra disk yönetiminden gizleyebilirsiniz.

Acronisle Harddiskin belirli bir kısmı Secure Zone olarak ayarlanıp imajı içine kaydedebiliyor ve bilgisayar ilk açılırken F11 tuşu ile geri yükleme yapabiliyorsunuz .
Eski sürümler için resimli anlatımı mevcut.
http://forum.donanimhaber.com/m_27090062/tm.htm

Hocam, unutmuşum, fahrican hocamın cevabını okuyunca aklıma geldi.
Freezone diye bir bölüm oluşturup, buraya yedeği alıyorsun. Böylece kullanıcılar freezone'yi göremedikleri için silemiyorlar.. Freezone'yi sadece acronsle veya Windows disk yönetiminden görebiliorsun...

Yeni yaptım, aklıma geldiğince adım adım anlatayım, eğer sizde yapacaksanız yazının tamamını okuyup yola çıkın;

Başlangıçta
1-Bilgisayarın format çekerken 3'e böl. (cde)

2-Herşeyi tam kur, yanlızca deepfreeze ve (öğrenci bilgisayarlarındaysa) netup-netsupport'u kurma. onları da sıkıştırıp C: nin içine atarsan iyi olur. Sorun çıkabilir...

3-Sonra acronis CD'yi çalıştır..

4-Freezone'yi oluştur.. (Frezone'yi E: seç, ve tamamını kapsasın, istersen yarısını da alabilirsin)
*Burda dikkat edecin nokta yedeğin 10 gb ise, Freezone'yi 30-40 gb almaya çalış ki birden çok yedeğin olsun.
**Eğer herşey hazırsa ve E: sürüsünü oluşturmamışsan Freezone'yi D sürücüsün bir kısmınından seçebilirsin...
***Menüde F11 ile boot menü özelliğini aktif etmeyi unutma...iki toşla 2 saniyede yapılan bir işlem.. Böylece acronis cd olmadan bilgisayar açılışında laptoplarda olduğu gibi sistem geri yükleme yapabilirsin...

5-a1-Öğrenci bilgisayarı için: Acronisden yedeği al. Yedek alırken sadece C: değil, hepsini seçeceksin, full yedek yani, hedef taşınabilir harddisk, flaşbellke veya ağdan -near pc- kendi bilgisayarın olabilir.. okuma yazma izinlerine dikkat..
a2-Başka bir bilgisayara geçip, Acronis CDsini tak ve recovery'i seç... ve kaynağın nerdeyse onu göster.. tüm Harddiski seç, böylece, C;, D; ve Freezone'yi de başka bilgisayara kurmuş olursun... (Harddisk klonlama gibi bişey)
a3-Yeni kurduğun bilgisayarı aç, windowsda bilgisayar adını, sabit ip se ip vs değiştir. Net Support-Net up vs kur..

6-öğrenci ve diğer pclerde- Sonra acronis CD ile bilgisayarı aç (F11 olayını aktif ettiysen CDye gerek yok: ) ve yine yedek al, yalnız yedek alırken sadece C: seç ve hedef oalrak ACRONİS FREEZONEyi seç, listede gelir...
Böylece Freezone deki bilgileri kimse görmez...

7- Deepfreeze kuracaksan en sona kur... Önceki sürümlerde sorun oluyordu, bunda olmuyomuş dediler ama işi garantiye al..

8-İlk kurulum yaptığın bilgisayarlara da aynı işlemi yap 5-a-2, 5-a-3, 6, 7

İlk yedeği sakla..

Biraz karışık anlattım sanırım ama bir bilgisayar açıldığında karşıma geleni söyleyeyim, Windowstan önce "Acronisle başlamak için F11'e basınız" gibisinden bir yazı geliyor. klavyeye dokunmassam windows açılıyor ama F11'e başmışsam Acronis karşımda, İster ağdan, ister D: sürücüsünden, isterse FREEZONE den yedeğimi geri yüklüyorum veya yedek alıyorum...

Freezone de yeterli yer kalmassa eski yedekleri de silebiliyorsunuz..

Geri