Adım adım isim değiştirme işlemleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan earl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

earl

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Aşağıdaki dilekçe ile adliyeye git. Aynı dilekçeden 2 tane olacak. Davalı kısmına hangi ilde adliyeye gideceksen yani dosyayı hangi ile vereceksen o ilin nüfus müdürlüğünü yazacaksın. Nüfusa kayıtlı olduğun ili davalı göstermen şart değil yani.

Kaydını alsınlar. 250 tl para vereceksin memura o esnada. Memur kaydını yapacak ve yaklaşık 1-2 ay sonra adresine tebligat gelecek. Şu saatte davan var diye. Dava günü tebligat ve 2 şahitle (nüfus cüzdanlarınız yanınızda olsun. şahitsiz gitme. dilekçede şahit belirtmiyorsun, dava günü herhangi 2 kişiyi bul götür yani) beraber adliyeye gideceksin.

Sıram gelince Hakim benim tipime baktı, öğretmenim diye çok soru sormadı, ismim bayan ismi diye değiştirmek istiyorum dedim, tamam dedi ve memura kararı yazdırdı. Kararı imzaladım. Sonra kararı alıp yerel bir gazeteye gittim. İlan verdim. İlan Cuma günü çıkacak. Sonra ilanı adliyeye götürüp kararın kesinleşmesini bekleyeceğim. Ki 15-20 gün içinde kesinleşecekmiş. Kesinleşen kararı mahkeme il nüfus müdürlüğüne gönderecek. Bana da kopyasını aslı gibidir yazıp verecek. Ben de kararla nüfusa gidip cüzdanımı değiştirecegim.

Kesinleşen kararın 10 tane kadar aslı gibidirli kopyasını almayı unutmayın, çünkü diğer ehliyet vb. (diploma hariç, diploma değiştirilmiyormuş. yani kararın bir kopyası ömür boyu sende kalacak.) kimliklerinizi bu kararlarla değiştireceksiniz. Her kimlik için 1 adet aslı gibidirli kopya lazım yani.

Ekli dosyalar

İsim değiştirmek için, babanı mahkemeye veriyorsun diye bir efsane vardı doğrumudur hocam? Hani onun koyduğu ismi beğenmedim gibilerinden bir şeyler var mı

oziie' Alıntı:
İsim değiştirmek için, babanı mahkemeye veriyorsun diye bir efsane vardı doğrumudur hocam? Hani onun koyduğu ismi beğenmedim gibilerinden bir şeyler var mı
18 yaşından küçüksen doğru değilsen bireysel başvuru yapıyorsun

dip not: isim değiştirme başvuru 1 defa oluyormuş. yani bir kere değiştirdin memnun kalmadın yeniden değiştireyim olmuyor bildiğim kadarı ile.

Geri