Adında Türk kelimesi olan şirketlere uyarı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Tuna54^
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Ya arkadaşım zaten yasaya aykırı bir durum olduğu söyleniyor.
Bu gibi isimlerin bakanlar kurulu onayı olmadan konamayacağı yasada belirtilmiş.

Bence de gayet mantıklı "TÜRK", "CUMHURİYET", "MİLLİ" kelimeleri özel kelimelerdir herkes kafasına göre kullanmamalı...

habbe' Alıntı:
Bu gibi isimlerin bakanlar kurulu onayı olmadan konamayacağı yasada belirtilmiş.
oynanan oyunun farkında olmayıp, yasanın farkında olmanız çok ilginç...!!!

Bugüne kadar kullanılmış. Şirket kurmak için izin almışlardır ve ismi izin alırken söylemişlerdir herhalde. Ne değişti şimdi de değiştirin deniyor?

ozel' Alıntı:
Bugüne kadar kullanılmış. Şirket kurmak için izin almışlardır ve ismi izin alırken söylemişlerdir herhalde. Ne değişti şimdi de değiştirin deniyor?

Yasa değişmiş hocam. Yasa öyle diyorsa öyle olmalıdır. Gayet normal.

bu arada yasa 2011 yılında çıkarılmış ve bilin bakalım kim çıkarmış? Türk kelimesi birilerinin biyerlerine batıyor galiba...!!!

habbe' Alıntı:

"2 yıl önce değişen o yasayı kim değiştirdi?" diye soruyorum ben de...

2011 de değiştiğini göremediniz mi haberin içinde?

13 Ocak 2011 günü Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren yasanın 46. maddesinin 3. fıkrasında ‘’Türk, Türkiye, Cumhuriyet ve Millî kelimeleri, bir ticaret unvanına ancak Bakanlar Kurulu kararıyla konabilir’’ deniliyor.

Tuna54^' Alıntı:
ozel' Alıntı:

Yasa değişmiş hocam. Yasa öyle diyorsa öyle olmalıdır. Gayet normal.
bir zamanlar mit müsteşarının ifadeye çağrıldığında da yasa öyle diyor gidip ifade versin demişmiydiniz.? ha dur hemen yasa değiştirilmişti di mi? yasaların kimin oyuncağı olduğu belli. bunu görmemekte bir meziyettir...!

Memur için kılık kıyafet yasası da var yıllardır... Eğer uyacaksanız...

Turk Telekom,TuvTurk vs. yabancı sermaye sanırım,yanlış mıyım?

Aynı mantıkla yaklaşacak olursak; insanların dini değerlerini istismar ederek ayet vb.. isimleri kullanan şirketleri de bakanlar kurulu onayına bağlayalım. İhlas Holding, Kevser Yayıncılık vb...

Yakında; Türk Kahvesi, Türk Lokumu, Türk Hamamı vs. gibi kalıplaşmış kullanım şekilleri içinde bir çalışma başlatılır...!!!
Allah belanızı versin diyorum, başka da bir şey demiyorum..!!!!

Geri