Adamı sevmem ama doğru söze ne denir..

Kodla Büyü

ordinaryus

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Ne aldık, ne verdik

TÜRKLER soruyor: Ne verdik?

Kürtler soruyor:
Ne aldık?
Türkler soruyor:
Ne aldık?
Kürtler soruyor:
Ne verdik?

Bu zamana kadar kimsecikler sormazdı:
Ne aldık?
Ne verdik?

Oysa 30 yıldır hep birlikte acayip kanıksadığımız “kanlı bir alışveriş”in içindeydik:
Şehit veriyorduk, gerilla canı alıyorduk.
Bomba veriyorduk, karakol baskını alıyorduk.
Tutuklama veriyorduk, kaçırma alıyorduk.
Baskın veriyorduk, öfke alıyorduk.
Kan veriyorduk, kan alıyorduk.
“Kaç şehit” sorusu veriyorduk, “kaç gerilla” sorusu alıyorduk.
Güvenlik politikası veriyorduk, şehit cenazesi alıyorduk.
“İmha edilmiş PKK” veriyorduk, “yeni PKK” alıyorduk.
Köşeye sıkıştırma uygulaması veriyorduk, şehirlerin göbeğinde patlatılan bombalar alıyorduk.
Daha çok baskı veriyorduk, daha çok dağa çıkış alıyorduk.

30 yıl boyunca, bir tek gün bile...
Bu kanlı alışveriş karşısında...
“Yahu ne alıyoruz, ne veriyoruz” diye sormamışsın.
30 yıl sonra ucunda “barış” olan büyük bir umut belirmiş.
Ve sen...
Sabah akşam hep aynı soruyu soruyorsun:
Ne aldık/Ne verdik?
Ne verdik/Ne aldık?

Hem Türklere, hem de Kürtlere söylüyorum:
Ne mi aldık?
Ne mi verdik?
Kanı, ölümü, bombayı, baskını, düşmanlığı, baskıyı verdik.
İnsanlığı, huzuru, barışı, kardeşliği, umudu, dayanışmayı aldık.
Söyleyin bakalım:
Yeryüzünde bundan daha kârlı bir alışveriş var mıdır?

Ahmet HAKAN - Hürriyet

Temkinli olmak lazım. Nasıl sonuçlanacağı bilinmez. Ama şu ana kadar şehit haberi gelmemiş olması bile güzel bir şey.

oyungezer' Alıntı:
Temkinli olmak lazım. Nasıl sonuçlanacağı bilinmez. Ama şu ana kadar şehit haberi gelmemiş olması bile güzel bir şey.
nasıl sonuçlanacağını kimse bilmiyor hocam, ne akp ne pkk nede bdp, onlar bile bilmiyor nasıl sonuçlanacağını, yaşamadan bilemeyiz, kimse bilemez, ama sırf bu yüzden bu savaşın devam etmesine izin vermememiz lazım. heleki pkk çekileceğiz demiş, iyi düşünelim iyi olur inşaallah. :-1:

Durun bakalım bu işlerin sonucu hemen belli olmaz. Belli ki dünyayı toz pembe, düşmanları çok mert görüyorsunuz. İnşallah gözleriniz acı ile açılmaz.

Kanı, ölümü, bombayı, baskını, düşmanlığı, baskıyı verdik.
İnsanlığı, huzuru, barışı, kardeşliği, umudu, dayanışmayı aldık.

her şeye rağmen böyle sonuçlanmasını ümit ediyorum.. :+1: :+1:

ne alıp verdiğimizi biraz zaman ilerlesin de çok net göreceğiz. o zaman bu fırıldak ve onun gibiler neler yazacaklar çok merak ediyorum...

Yazdıkları yazacaklarının teminatı...

Flaş... Flaş... Flaş... TRT, Murat Karayılan’ın yakalandığını açıkladı.

*
Anadolu Ajansı, Murat Karayılan’ın İran’ın elinde olduğunu duyurdu.
*
Bizim gazetede bile şöyle bir manşet yayınlanmıştı mesela... *“Kandil
Dağı’na yönelik hava harekâtında, terör örgütünün lider kadrosu toplantı
halindeyken vuruldu, ölenler arasında Murat Karayılan’ın da olduğu ileri
sürüldü...”* Lazer güdümlü bombalar kullanılmış.
*
İnterneti tıklayın, 524 bin *“Kandil vuruldu”* haberi var. 380 bin
*“Kandil bombalandı”* haberi var.
*
Hatırlarsınız mutlaka şunları...
Kandil’de 228 hedef vuruldu.
Kandil’de 457 hedef vuruldu.
Beton delen bombalarla vuruldu.
Tam isabetle...
Ana karargâh vuruldu.
Merkez karargâh vuruldu.
60 hedef havadan vuruldu.
168 hedef karadan vuruldu.
Karayılan’ın mağarası vuruldu.
Karayılan’ın toplantıya katılacağı istihbaratını alan Genelkurmay,
F16’larla Kandil’e bomba yağdırdı.
Akıllı füzeler Kandil’i yerle bir etti.
Taş üstünde taş kalmadı, PKK kamplarından beton yığınları kaldı.
Kandil gece bombalandı.
Kandil gündüz bombalandı.
Kandil gece-gündüz bombalandı.
*
Netice?
*
Senelerdir gözümüzün içine baka baka yukarıda okuduğunuz palavraları
yazan arkadaşlar, dün Kandil’den Murat Karayılan’ın basın toplantısını
bildirdi sayın seyirciler!
*
Ve, şimdi de köpürte köpürte verdikleri *“barış haberleri”*ne inanmamızı
istiyorlar.

Yılmaz Özdil

eemree' Alıntı:
Yazdıkları yazacaklarının teminatı...

Flaş... Flaş... Flaş... TRT, Murat Karayılan’ın yakalandığını açıkladı.

*
Anadolu Ajansı, Murat Karayılan’ın İran’ın elinde olduğunu duyurdu.
*
Bizim gazetede bile şöyle bir manşet yayınlanmıştı mesela... *“Kandil
Dağı’na yönelik hava harekâtında, terör örgütünün lider kadrosu toplantı
halindeyken vuruldu, ölenler arasında Murat Karayılan’ın da olduğu ileri
sürüldü...”* Lazer güdümlü bombalar kullanılmış.
*
İnterneti tıklayın, 524 bin *“Kandil vuruldu”* haberi var. 380 bin
*“Kandil bombalandı”* haberi var.
*
Hatırlarsınız mutlaka şunları...
Kandil’de 228 hedef vuruldu.
Kandil’de 457 hedef vuruldu.
Beton delen bombalarla vuruldu.
Tam isabetle...
Ana karargâh vuruldu.
Merkez karargâh vuruldu.
60 hedef havadan vuruldu.
168 hedef karadan vuruldu.
Karayılan’ın mağarası vuruldu.
Karayılan’ın toplantıya katılacağı istihbaratını alan Genelkurmay,
F16’larla Kandil’e bomba yağdırdı.
Akıllı füzeler Kandil’i yerle bir etti.
Taş üstünde taş kalmadı, PKK kamplarından beton yığınları kaldı.
Kandil gece bombalandı.
Kandil gündüz bombalandı.
Kandil gece-gündüz bombalandı.
*
Netice?
*
Senelerdir gözümüzün içine baka baka yukarıda okuduğunuz palavraları
yazan arkadaşlar, dün Kandil’den Murat Karayılan’ın basın toplantısını
bildirdi sayın seyirciler!
*
Ve, şimdi de köpürte köpürte verdikleri *“barış haberleri”*ne inanmamızı
istiyorlar.

Yılmaz Özdil
ne yani böyle haberleri vermeye devammı etsinler bunumu istiyoruz, bu haberleremi inanacağız, sen neye inanmak istiyorsan inan, ben barışa inanmak istiyorum, heleki pkk çekileceğiz demiş, barışın %90 ı bitmiştir zaten.

Osmanlı dünyanın yarısını aldı ufacık tavizlerle kala kala burası kaldı adamlar zaten kendi evlerine dönecek istediği zaman sınırı geçip kaçağa gidip gelecek.Tek tek silahlar türk ordusuna teslim edilmelidir.

senin milyonluk ordun olacak bir kaç binlik teröristi bitiremiyeceksin öyle mi?
ardından adamlar kendi istedikleri için çekilecek bu mu yani?
bu kadar basit bir denklem ve çözmesi 30 yıl sürdü...
birilerinin işi pkk ile bitti. başka hesapları var büyük ihtimal ve bu yüzden bunlar çekiliyor. Mesele bundan sonra neler olacak? bizden ne isteyecekler ki pkkyı aradan çıkardılar?
benim düşüncem böyle belki yanlıştır ama böyle...

Hala barış haltı yiyen hainler var!!! Şehit haberi verilmediğine sevinen zatı muhterem bunun karşılığında ne verildiğinden haberin yok mu senin???? Yaşayıp görmeden hiçbir şeyi bilemeyiz diyen zatı muhterem geleceğe dair hiç mi fikir üretecek yetenek yok senden. Aha yazıyorum, Türkiye Federasyona geçecek, apo iti özgür kalacak, kürtçe 2. resmi dil olacak. Ha diyebilrsin ki e ne var bunlarda, o zaman senin kanın ile benim ki farklı

netman38' Alıntı:
Hala barış haltı yiyen hainler var!!! Şehit haberi verilmediğine sevinen zatı muhterem bunun karşılığında ne verildiğinden haberin yok mu senin???? Yaşayıp görmeden hiçbir şeyi bilemeyiz diyen zatı muhterem geleceğe dair hiç mi fikir üretecek yetenek yok senden. Aha yazıyorum, Türkiye Federasyona geçecek, apo iti özgür kalacak, kürtçe 2. resmi dil olacak. Ha diyebilrsin ki e ne var bunlarda, o zaman senin kanın ile benim ki farklı
fikir üretmekten kolay ne var arkadaşım, şimdi 5 dk da birkaç farklı senaryo üretirim sana ama haybeye yazılır, çünkü ne olacağını kimse kestiremez, senin yazdıklarında bir senaryodan ibaret, korku cumhuriyetinin baş aktörlerindensin, ben sadece olumlu düşünmek istiyorum, pkk bitsin bu ülkenin üstündeki karabulutlar kalksın istiyorum ve bunun içinde aman şu olur, aman bu olur diyerek korkularımın arkasına saklanmıyorum, ha olabilir bu iş olumsuz sonuçlanabilir habur örneği malum, en fazla pkk geri gelir, zaten savaş tekrar başlar, en azından denedik diyebiliriz, vijdanımız rahat olur. ben şu an tayyibin kendi ayaklarına kurşun sıktığını yan gelip yatmak teröre hiç bulaşmamak milliyetçilik yaparak apoyu asmak yerine elini kayanın altına soktuğunu ve yükünün çok ağır olduğunu, ya bu cesaretinin bedelini çok ağır ödeyeceğini, yada bu cesaretinin ödülünün çok büyük olacağını düşünüyor, ve cesaretinden dolayı başbakanı tebrik ediyorum. ancak korku cumhuriyetinin imparatorları yani muhalefet partileri kurdukları bu korku cumhuriyetinde etliye sütlüye bulaşmadan, milliyetçilik ve ulusalcılık çığlıkları içinde başlarını kuma gömüp bak haklı çıktık diyecekleri günü bekleyerek, her akan kanda bir günaha ortak olarak yaşamaya devam edecekler. Peki ya bu ülke gerçekten pkk dan kurtulacaksa?

bu hukumetin taktiğidir. şöyle güzel böyle güzel. yok herkes destekliyormuşta. benim konuştugum kimse desteklemiyor süreci. desteklediğini söyleyenlerde bir kaç kelamdan ileri gidemediler. bekleyip görelim demeyin görünen köy klavuz istemez. bölünme federatif yapı ve kuzey ırağın bize bağlanması. o zaman diyecekler ki yok misakı millli sınırlarına eriştik. ben de yedim.onların sorunları da bizim omuzumuzda. sonra göçler kavgalar kargaşa. ben toprak da vermem kimsenin toprağınıda istemiyorum. apo iti bebek katili değil mi, köyleri basmadı mı, bombalar koydurmadı mı, polise askere öğretmene hain pusular infazlar gerçekleştirmedi mi? yandaşları içinde insanlarla otobüs yakmadı mı. bu ülkede pkk teroru basladığından beri lider kadroya hiç operasyon yapılmadı. bunu kimse söylemiyor. madem bu hukumet zamanında dışarda çok güçlüydün de niye operasyon yapmadın. barış süreciymiş. kanıma dokunuyor. beni düşman ettiler kendilerine. şimdi birileri çıkar bana dili kanlı derler. ben birilerine katil oldukları sabitken katil dersem barışı konuş derler. türk bayrağı asarsın tahrik unsuru derler. sonrada tek bayrak derler. rahatsız olma ozaman. bir yerine batmasın. hiç bir pazarlığımız yok diyorlar. adam bütün basının önünde tehdit etti ya. haysiyeti olan adam çıkar cevap verir. yılanlar boğsun seni inşallah. eli kanlının biri de o. Allahım kafayı yiyecem ya.biz kardeşiz dedikçe malum parti biz ayrıyız dedi. rte et ve tırnak gibiyiz dedi biz ayrıyız dediler. aynı vatanın evladıyız dedik yine biz ayrıyız dediler. pkk köpekleri ne derse yapacaklar. adamlar kendi şartlarını koyuyorlar bizim gıkımız çıkmıyor. yok kan dökülmüyormuş. asker kırsaldan çekildi. terorist köpekler istedikleri gibi volta atıyorlar tabi kan dökülmez. istedikleri her şeyi yaptıracaklarını biliyorlar tabi kan dökülmez karşılarında bizim akiller el ovuşturuyorlar tabi kan dökülmez. kusura bakmayın. millet destek mestek vermiyor. akil(?) toplantılarında protesto oluyor 3-5 kişi anca dinlemeye gidiyor. malum bölgeler harici hiç bir yerde iyi karşılanmadılar. destek falan yok yok yok. kafanıza kazıyın artık. müslüman adam yalan söylemez. doğruları söyleyin ya. doğruları.

İyiki bu ülkeyi şu anda beyinsizler yönetmiyor ve yine iyiki bizi şu anda yönetenler barışı kovalıyor sonuç olumlu olsada olumsuz olsada o yüzden çok rahatım

Bu barış kelimesini duyunca bile gözü dönen arkadaşlar ne istiyor anlamadım gitti..?
Yav 30 yıldır iktidara gelmeyen kalmadı ve bir arpa boyu ilerleme kaydedilemedi.. 30 yaşına geldim Kayseri de milliyetçi olarak yetiştirildim ama bu sorunun çözümüne yönelik maalesef doğru düzgün tek bir proje duymadım.. İyi yada kötü hükümet bir işe kalkışmış anlamadan dinlemeden bodoslama dalıyorsunuz.. Süreç olumsuz biterse ne AKP kalır nede hükümet o zaman sorununuz çözülür herhal.. :x

Sürece karşı duran herkesin kendisine göre sebepleri vardır elbette. Ama benim gördüğüm 3 farklı gurup var karşı olan. Birincisi bu ülkede Türk dışında başka hiç bir ırkın varlığına tahammül edemeyen ve, ya Türk olacaksın ya da varlığını Türk varlığına armağan edeceksin diyen bir gurup. İkincisi sırf sürecin içinde AKP var ve bu sorun çözülürse onlar çözmüş olacak diye kabullenmek istemeyenler. Üçüncüsü de aslında bu ülkede terör sorunu bitsin isteyen ama süreç ve gelecek ile ilgili aklında kaygısı olan ve dolayısıyla da sonucu net olarak belli olmadığı için şüpheyle yaklaşanlar.

Gönül isterdi ki karşı olan kesimin tamamı bu üçüncü gurupta yer alsın ama maalesef en azınlıkta olanlarda bunlar oluyor.

Ne diyeyim arkadaş; herkes kendi yaptığının, düşündüğünün hesabını versin, sonuçlarına katlansın Allah'ın izniyle. O zaman hatalı olan kimse farkına varsın.

Arkadaşilar bana kısaca şunun cevbını verir misiniz? Kim kiminle barışyor? Küs olan kim? karşılıklı iki devlet mi savaşıyordu da karşılıklı barış antlaşması yapılıyor? PKK'nın ilk baskınları nereye idi? Bunlar neden unutuldu? PKK kimin bebeklerini öldürmüştü? Bunlara kısaca cevap bulabilen akilller durumu anlayacaktır. Hangi güneydoğulu vatandaş bu zamana kadar yurdun neresinden kovulmuş? Hangi Türkle arası bozukmuş? İstanbul^da Manisa'da İzmir'de Antalya^'da....................... komşusu tarafından kin ve nefretle mi bakılmış?

hastasıyız dede' Alıntı:
netman38' Alıntı:
fikir üretmekten kolay ne var arkadaşım, şimdi 5 dk da birkaç farklı senaryo üretirim sana ama haybeye yazılır, çünkü ne olacağını kimse kestiremez, senin yazdıklarında bir senaryodan ibaret, korku cumhuriyetinin baş aktörlerindensin, ben sadece olumlu düşünmek istiyorum, pkk bitsin bu ülkenin üstündeki karabulutlar kalksın istiyorum ve bunun içinde aman şu olur, aman bu olur diyerek korkularımın arkasına saklanmıyorum, ha olabilir bu iş olumsuz sonuçlanabilir habur örneği malum, en fazla pkk geri gelir, zaten savaş tekrar başlar, en azından denedik diyebiliriz, vijdanımız rahat olur. ben şu an tayyibin kendi ayaklarına kurşun sıktığını yan gelip yatmak teröre hiç bulaşmamak milliyetçilik yaparak apoyu asmak yerine elini kayanın altına soktuğunu ve yükünün çok ağır olduğunu, ya bu cesaretinin bedelini çok ağır ödeyeceğini, yada bu cesaretinin ödülünün çok büyük olacağını düşünüyor, ve cesaretinden dolayı başbakanı tebrik ediyorum. ancak korku cumhuriyetinin imparatorları yani muhalefet partileri kurdukları bu korku cumhuriyetinde etliye sütlüye bulaşmadan, milliyetçilik ve ulusalcılık çığlıkları içinde başlarını kuma gömüp bak haklı çıktık diyecekleri günü bekleyerek, her akan kanda bir günaha ortak olarak yaşamaya devam edecekler. Peki ya bu ülke gerçekten pkk dan kurtulacaksa?

terörle mücadele etmek, savaşmak korkaklık , teröristlerin şartlarını kabul edip anlaşmak cesaret olmuş. vay canına.

turkuazalacam' Alıntı:
Arkadaşilar bana kısaca şunun cevbını verir misiniz? Kim kiminle barışyor? Küs olan kim? karşılıklı iki devlet mi savaşıyordu da karşılıklı barış antlaşması yapılıyor? PKK'nın ilk baskınları nereye idi? Bunlar neden unutuldu? PKK kimin bebeklerini öldürmüştü? Bunlara kısaca cevap bulabilen akilller durumu anlayacaktır. Hangi güneydoğulu vatandaş bu zamana kadar yurdun neresinden kovulmuş? Hangi Türkle arası bozukmuş? İstanbul^da Manisa'da İzmir'de Antalya^'da....................... komşusu tarafından kin ve nefretle mi bakılmış?
işte bütün mesele bu ya kürtlerin varlığını kabul etmemiz için bir devletlerimi olması gerekiyor, eğer onları var olarak görmemiz için devlet olmaları gerekiyorsa o zaman onların devlet kurma politikaları nı doğal olarak kendi ellerimizle haklı duruma çıkarıyoruz, yıllarca kürt diye bişey yok dedik durduk, kürtlere siz türksünüz dedik evet bir kısmı asimile oldu ama bir kısmı dillerini, kültürlerini istiyor kardeşçe yaşamak kardeşine saygı duymak ve saygı duyulmak istiyor, kimse bu ülkede kürt sorunu yok demesin benim eşim vanlı vana sürekli gidip gelirim, neredeyse her gün eylem vardır, adamlar haklarını arıyor, yıllarca konuşamadıkları yasaklanan dillerini arıyor, adanada okulumun bulunduğu bölgede anadolu mahallesinde her pazar eylem var,eski okulumun bulunduğu hürriyet mahallesinde her pazar eylem var, kimse bu ülkede kürt sorunu yok demesin yıllardır bu adamlar asimile edilmeye çalışıldı, ama ben diyorumki hakkınızı arayın elbet ama bunun yolu silahtan geçmez, onlarda bunu anladı sonunda, kimse kalkıpta bana vatan haini demesin, ben asla apoyu veya pkk yı savunmuyorum onlar kürt halkının davasının günahkarlarıdırlar, ben kürt halkı ile barışı savunuyorum.

KöfteHoRr' Alıntı:
Sürece karşı duran herkesin kendisine göre sebepleri vardır elbette. Ama benim gördüğüm 3 farklı gurup var karşı olan.
-Birincisi bu ülkede Türk dışında başka hiç bir ırkın varlığına tahammül edemeyen ve, ya Türk olacaksın ya da varlığını Türk varlığına armağan edeceksin diyen bir gurup.
-İkincisi sırf sürecin içinde AKP var ve bu sorun çözülürse onlar çözmüş olacak diye kabullenmek istemeyenler.
-Üçüncüsü de aslında bu ülkede terör sorunu bitsin isteyen ama süreç ve gelecek ile ilgili aklında kaygısı olan ve dolayısıyla da sonucu net olarak belli olmadığı için şüpheyle yaklaşanlar.

Gönül isterdi ki karşı olan kesimin tamamı bu üçüncü gurupta yer alsın ama maalesef en azınlıkta olanlarda bunlar oluyor.

güzel analiz etmişsiniz sayın hocam.. :alkis: ve sanırım birinci gruptakiler çoğunlukta maalesef.. e doğaldır böyle olması da.. eğitim hayatımız boyunca, bu yönde kalıplar yerleştirildi zihinlerimize.. :(

Geri