Adana da EBS

Kodla Büyü

üç maymun

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar başımdan geçen bir olayı özet olarak sizlerle paylaşmak istedim. geçen sene EBS den istifa ederek bu sene eğitim söz sene geçerek kendimce sendikaları cezalandırmıştım. yaklaşık 2 ay önce EBS den yetkililer(isim vermemek için böyle yazdım) gelerek okulda icraatlarını anlatmak istediler. ben de direk konuya daldım. sorunlarımızı anlattım ve 5 yıldır bizlerle kimsenin ilgilenmediğini ve bu yüzden sendikamdan ve aynı zaman da gelenlerin sendikasından istifa ettiğimi anlattım. bu gün 3 yetkili okula geldi ve sendikaya üye olmam için beni ikna etmeye uğraştı. bende gerçekten ilgilenecekseniz gelirim dedim ve formu doldurdum. en yakın zamanda sorunlarımızı anlatır bir dilekçe ve çözüm önerilerini yetkililere sunup takip etmek istiyorum. daha önce paylaşılmıştı ama elinde olan varsa sorunlarımızı ve çözüm önerilerini anlatan bir yazı lazım. ben bu işi tek başıma yapmak istiyorum ama Adanadan destek vermek isteyen olursa birkaç dilekçe verebiliriz. dediğim gibi kimse olmasada ben bu işin takibini yapacağım olmadı yine istifa ederim.

elinde sorunlarımızı ve çözümlerini anlatan bir yazı olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim teşekkürler

sayın hocam benim gözümde EBS hükümetin yandaşı bir sendika. :-1:
kendimle beraber okulda 8 kişi istifa ettik. Adana da EBS iş yapan bir sendika değil, türkiye geneli için yorum yapamıyacağım.
Yazcak çok şey var ama bence boş şeyler, Teşekkürler.

yazılarınız için teşekkürler arkadaşlar galiba EBS ye boşuna geçmiş oluyorum, Eğitim söz sen de mi kalsaydım. önerilerinizide yazarsanız daha çok sevineceğim.

Arkadasım(öncelikle hiç bir sendika yanlsı değilim) sen önce kendine bak adam gibi bi sendikada dur
sen böle dönüp durdukça adamlar senin derdinle neden ilgilensinlerki

Valla hocam EBS'nin bizim branş için bir şey yaptığını görmedim.Eğitim söz sen ankarada yapılan eylemlere destek verdi ve orda bizim için aktif çalışan arkadaşlar var.EBS şuana kadar ne yaptı,Bizim mağduriyetlerimizden fırsat bularak seni çekmeye çalışmışlar.

ezilenboteci' Alıntı:
Arkadasım(öncelikle hiç bir sendika yanlsı değilim) sen önce kendine bak adam gibi bi sendikada dur
mesajından anladığım kadarıyla sen adam gibi bir sendikada duruyorsun. senin derdinle ilgilensinler o zaman. senin derdin benim derdim.

Not: sen dua et bu gün sağ tarafımdan kalktım. git işine kızdırma beni, adamın asabını bozma güzel kardeşim.

dream81' Alıntı:
Valla hocam EBS'nin bizim branş için bir şey yaptığını görmedim.Eğitim söz sen ankarada yapılan eylemlere destek verdi ve orda bizim için aktif çalışan arkadaşlar var.EBS şuana kadar ne yaptı,Bizim mağduriyetlerimizden fırsat bularak seni çekmeye çalışmışlar.
öneriniz için teşekkürler hocam, eğitim söz sen de kal diyorsun yani

ezilenboteci' Alıntı:

Sendikaya üye olmayan sizin gibi arkadaşlar ve sendikanın siyasi olduğunu zannedenlerin düşüncesi bu canım kardeşim.

Hangi sendika işimi görürse, derdimi çözerse ve aklıma yatarsa ona geçerim. Sendikalar siyasete bulaşmışsa eğer onların bileceği iş.

Sendika değiştirmeyi din değiştirme gibi saçma bir şekilde eleştirmeyin. Kaldı ki din değiştirene de saygı olacak, sendikaya da, futbol takımını değiştirene de.

Üzerine maden suyu iyi gelir.

Saygılar

üç maymun' Alıntı:
dream81' Alıntı:

Aynen hocam EBS de defalarca ilçe sorumlusuna anlattım, mail attım, telefon ettım( merkeze ve yerele) ne cevap geldi ne de bir çalışma yapıldı.

Şu anda takip ettiğim kadarı ile Abbas Güçlü ve Türk Eğitim Sen bize en fazla destek olan.

Keşke ABBAS-SEN Olsa :+1:

Amaçları mayıs maaşında sayılarını artırmaktı.Sizde bu rakama katkıda bulunuşsunuz.
Maalesef çok güçlü ikna yetenekleri var.En güzeli sendikacılara 10 adımdan fazla yaklaşmamak.

kafkas' Alıntı:
üç maymun' Alıntı:
dream81' Alıntı:

Aynen hocam EBS de defalarca ilçe sorumlusuna anlattım, mail attım, telefon ettım( merkeze ve yerele) ne cevap geldi ne de bir çalışma yapıldı.

Şu anda takip ettiğim kadarı ile Abbas Güçlü ve Türk Eğitim Sen bize en fazla destek olan.

Hocam Türk Eğitim Sen Başkanını Bir kere izlemiştim, o da bakanın söylediği şeylerin aynısı söylüyordu.Şuna Benzer bir şey söylemişti;''Şimdiki çocuklar teknolojiyi çok iyi biliyor biz onlar kadar bilmiyoz'' tam hatırlamıyorum ama bakanın görüşüne yakın görüşlerdi.O yüzden hiç bir sendika BT öğretmenleri için bir şey yapmıyor,göz boyama tarzı şeyler yapıyorlar.Fakat Eğitim söz sen bir şeyler yapmaya çalıştı.

dream81' Alıntı:
kafkas' Alıntı:
üç maymun' Alıntı:
dream81' Alıntı:

Hocam Türk Eğitim Sen Başkanını Bir kere izlemiştim, o da bakanın söylediği şeylerin aynısı söylüyordu.Şuna Benzer bir şey söylemişti;''Şimdiki çocuklar teknolojiyi çok iyi biliyor biz onlar kadar bilmiyoz'' tam hatırlamıyorum ama bakanın görüşüne yakın görüşlerdi.O yüzden hiç bir sendika BT öğretmenleri için bir şey yapmıyor,göz boyama tarzı şeyler yapıyorlar.Fakat Eğitim söz sen bir şeyler yapmaya çalıştı.

Bence Eğitim Söz Sen şimdilik uzun vadede düşünülebilir. Ayrıca başkanların dediklerine ben pek kulak asmıyorum. Çünkü onlar ayrı bir çalışma konusu.

Ama böyle devam ederse yetkili sendikadan istifalar daha da artacak gibi duruyor.

Saygılar

atilla_58' Alıntı:
öncelikle önceki sendikadan istifa ettin mi? ettikten 30 gün sonra ancak başka bir sendikaya üye olabilirsin aksi halde suç işlemiş olursunuz. EBS nin siz bu işi çözebileceğinemi inandınız. şimdiye kadar neyi çözdü ki yetkili senika ama hala maaş zammı yok 4+4+4 de deki rezillikleride ortada onlar için sayı önemli sayıyı aldıktan sonra bir bardak soğu su içeceksin 15 mayıstan sonra istifa etsende boşuna
suyu zaten daha önce de içmiştim. geçen sene bizle ilgilenmediklerinden EBS den istifa etmiştim zaten. okuldaki toplantılarında meselemizi gündeme getirdim bizimle ilgilenmediğiniz için bütün sendikaları protesto ediyorum deyince 2 ay sonra beni ziyarte geldiler. bende bir umut bişiler yapmaya çalışıyorum belki sayılarıının neden düştüğünü anlarlar da bakarsın bakana da yolunu şaşırtı verirler. umut yoksulun ekmeği. 3x4 'ü de olumlu bulduğumu söyleyebilirim.
bişi yapmasalarda ne kaybederimki sanki çözeceklerine inanmış olsaydım burada arkadaşlardan tavsiye istemezdim kardeşim. bişiler yapmaya çalışıyorum kendimce. doğru bildiğimi.
o dönek diyenlere laflarını yedirtirdim ama konu kirlenmesin büyüklük bende kalsın.

üç maymun' Alıntı:
atilla_58' Alıntı:
öncelikle önceki sendikadan istifa ettin mi? ettikten 30 gün sonra ancak başka bir sendikaya üye olabilirsin aksi halde suç işlemiş olursunuz. EBS nin siz bu işi çözebileceğinemi inandınız. şimdiye kadar neyi çözdü ki yetkili senika ama hala maaş zammı yok 4+4+4 de deki rezillikleride ortada onlar için sayı önemli sayıyı aldıktan sonra bir bardak soğu su içeceksin 15 mayıstan sonra istifa etsende boşuna
suyu zaten daha önce de içmiştim. geçen sene bizle ilgilenmediklerinden EBS den istifa etmiştim zaten. okuldaki toplantılarında meselemizi gündeme getirdim bizimle ilgilenmediğiniz için bütün sendikaları protesto ediyorum deyince 2 ay sonra beni ziyarte geldiler. bende bir umut bişiler yapmaya çalışıyorum belki sayılarıının neden düştüğünü anlarlar da bakarsın bakana da yolunu şaşırtı verirler. umut yoksulun ekmeği. 3x4 'ü de olumlu bulduğumu söyleyebilirim.
bişi yapmasalarda ne kaybederimki sanki çözeceklerine inanmış olsaydım burada arkadaşlardan tavsiye istemezdim kardeşim. bişiler yapmaya çalışıyorum kendimce. doğru bildiğimi.
o dönek diyenlere laflarını yedirtirdim ama konu kirlenmesin büyüklük bende kalsın.

hocam sendika ile siyaseti karıştıran zihniyetle muhattap olma, 10 saat anlatsanda anlamazlar. İster EBS, TES, ister ES olsun ne farkeder. Allah bizi at gözlüğü takanlardan korusun.

Şu an da en mantıklı görünen sendikalardan istifa etmek. Madem bir işe yaramıyorsunuz sendikasız olalım daha iyi mesajını vermek lazım bence.

Saygılar

iyice saçmalamışsınız artık. 4 büyük sendikanın şu an itibariyle öğretmenlere getirisi sadece hükümetin verdiği kadar, masaya yumruk vurup kendi aldıkları birşey yok. Mayıs ayı için bir piyon olmuşsunuz ve buna kılıf arıyorsunuz sadece bilişimmiş, hakmış vs. vs. geçin bunları olmayacağını bile bile çabalıyormuş gibi yapıyorsunuz şu an.

Sendika üyesi değilim şu durumda sendikayı savunan, yok bizim hakkımızı savunuyorlar diyeninde aklından şüphe ediyorum artık herşey gün gibi ortada tek bildikleri üye aidatları.

EBS kesinlikle bizim için hiçbirşey yapmıyor.Gaziantep TES Başkanıyla görüştüm,adam bilgisayarcıların durumundan bihaber ve konuyu anlattığımda da Ömer DİNÇER gibi konuşuyor.Tüm çocuklar zaten pc biliyor vs..Diğer sendikalar hakkında bilgim yok ama onların gücünün hiçbirşeye yeteceğini düşünmüyorum.Ne diyelim Hakkımızda hayırlısı olsun..

hocam ben şu ana kadar sendikaların üye sayısından başka derdi olduğunu görmedim. Biz birlik olup onlara dersini vermedikçe onlara üye oldukça ses cıkarmadıkca daha beter olacagız. Ben okulumda bulunan öğretmenler arkadaslardan örgütledim ve istifa edenler oldu. Bence en güzel tepki istifa etmek ve onlar size üye olun dedinde de ne zaman ne yaptınızki şimdi ne istiyorsunuz demeliyiz.

Mayıs ayında üye sayısını artırma planları yapan sendikalara şu aşamada verilecek en büyük ceza mayıs ayı gelmeden toplu şekilde istifalar etmek. konuyu açan öğretmen arkadaşım bunlar laf cambazı. işi de biliyorlar. gelmişler ve istediklerini almışlar senden. daha öncede o sendikada idin değilmi. istifa ettin. istifa etme sebeplerinde bir gelişme oldumu ki tekrar üye oldun hocam. keşke söyledikleri vaatlerde bir gelişme olsaydıda ondan sonra üye olsaydın. eğitim-söz-sen e bilgisayarcılar için verdiği mücadeleden dolayı geçiş yaptın değil mi hocam. eğitim-söz-sen bu mücadelesinden geri adım attımı? atmadıysa neden istifa ettin sorusu gelir benim aklıma. şahsi görüşüm yanlış bir hareket yapmışsın hocam.
EBS ye bir örnek vereyim kayseri de eşimin çalıştığı köye geldiler geçen sene şu kadar üye olursanız 2 projeksiyon takacağız dediler. dedikleri sayıdan fazla üye oldu ama 1 yıl geçti hala ne gelen var ne giden. seninkide o hesap belge getir ilgileneceğiz demişler. sendikacı taktiği işte.

bakıyorum çevremdeki sendika ile uğraşan insanlara, çoğunluğu çıkar ve menfaat peşindeki insanlar. bana göre sendika = siyaset = yalan dolan haksızlık. olmayın hıcam hiçbirisine. en azından alet olmazsınız bir takım yanlışlara.

dirty_y' Alıntı:
bakıyorum çevremdeki sendika ile uğraşan insanlara, çoğunluğu çıkar ve menfaat peşindeki insanlar. bana göre sendika = siyaset = yalan dolan haksızlık.
hocam bu sözlerini sana aynen iade ediyorum.Çıkarcılıkta menfaatçilikte senin olsun! :verymad:

Türk eğitim sen hatta eğitm sen bile Eğitim bir senden iyidir. Bunu anlamak için web sitelerine girip bakmak yeterli. Kaç tane dava açılmış kaçı kazanılmış web sitelerinde var.

sinerjique' Alıntı:
dirty_y' Alıntı:
bakıyorum çevremdeki sendika ile uğraşan insanlara, çoğunluğu çıkar ve menfaat peşindeki insanlar. bana göre sendika = siyaset = yalan dolan haksızlık.
hocam bu sözlerini sana aynen iade ediyorum.Çıkarcılıkta menfaatçilikte senin olsun! :verymad:
hocam hayırdır neden üstünüze alındınız anlamadım. çoğulukla dedim. mutlaka içlerinde samimi duygularla hareket eden vardır ama ben daha görmedim. siz çıkarcı, menfaatçi olmayabilirsiniz. öyleyseniz söylediklerim sizi kapsamıyor ve bana birşey deme hakkına sahip değilsiniz.

hepsi üye ve ondan gelecek paraların peşince... ne eğitimbirsen, ne türkeğitimsen, ne eğitimsözsen, ne eğitimsen... afedersizin ama hepsi aynı yayın oku...

Geri