Adana da görev yapan tüm BT öğretmenleri çok önemli!!!!!!!!!

Kodla Büyü

mafyonse

Site Gezgini
Arkadaşlar Tekirdağ merkezde görev yapan bir meslektaşımızın aşağıdaki yazısı dikkate değer..Lütfen Norm fazlası olsun ve ya olmasın herkes dikkatle okusun ve gerekeni yapalım...Çünkü BT ğretmenlerini Re'sen atamayı yapmamışlar..Lütfen arkadaşlar 3 gün kaldı..Bir şeyler yapmazsak hepimizin canı yanacak.. İşte yazı.

?MEB, Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin normunu ne zaman belirleyecek?? haberimizde gündeme getirdiğimiz üzere Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapan Yönetmelik 22.02.2011 tarihli ve 27854 sayılı Resmî Gazete?de yayınlanarak yürürlüğe girmiş bu yönetmeliğin ?Norm kadro belirlenmesinde dikkate alınacak hususlar? başlıklı 15. maddesinin (g) bendi 2. Fıkrasındaki; ?2) Okul veya kurumlarda açılan bilgi teknolojisi sınıflarında görev alacak öğretmenlerin, norm kadroları Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığının uygun görüşleri de alınarak Bakanlıkça belirlenir. Bu kurumların norm kadro sayılarının değişikliğinde de aynı yöntem izlenir ve branş değişikliğine bağlı düzenleme Bakanlıkça yapılır.? hükümleri nedeniyle okul veya kurumlarda açılan bilgi teknolojisi sınıflarında görev alacak öğretmenlerin norm kadroları Bakanlıkça belirlenecektir. Bu güne kadar normu belirlenmeyen BT öğretmenleri hakkında norm kadro fazlası veya norm kadroya dâhildir şeklinde bir tabir kullanılamaz bu nedenle de; norm kadro fazlası oldukları gerekçesiyle BT öğretmenleri resen yer değiştirmeye tabi tutulamaz.

Tekirdağ Merkez////Arkadaslar bu konuyla ilgili valilige gonderdigimiz yaziya cevap gelmedi henuz. yalniz cabalarimiz ve diger baska bt ogretmenlerinin de cabasiyla il memdeki yoneticilerin anlayisli olmasi sonucunda bizleri resen atamadilar. sendika baskani dun okulumuza geldi sanirim sali gunuydu valiyle gorusup durumumuzu anlatmis. bilgisayar ogretmenlerini her sene her sene boyle resen atamak mantiksiz demis. cunku bu kisiler nereye gitse normlari yok sorun tum turkiyede boyle demis. sagolsun valimizde anlayisla yaklasip durumumuz icin not almis. beklemedeyiz acikcasi kesin cozum icin sendikaya bir yazi gelirse mutlaka hemen paylasacagim arkadaslar. eger ki sendikaniz varsa memurlar netteki yaziyi dayanak gosterip sizde basvurun ya da mail atin arkadaslar nereye olursa olsun. cabalamadan olmuyor arkadaslar.
Tekirdagda calisiyorum. bu yaziyi sendikamiz araciligi ile valilige gonderdik 10 gun filan oldu. sendikanin ankaradaki avukatina ve ankara merkezinede gonderdik yaziyi. avukata mantikli gelmis norm fazlasi olmayacagimiz yasal acidan. sonucunu bekliyoruz hala bir gelisme olursa paylasicagim burada. umarim norm sorunumuz bir sekilde cozume ulasir.

İnsallah hocam. bakanlik normumuzu 0 olarak belirlememis. il memler kafalarina gore haftalik ders sayisina bakip eski usule gore 0 diyorlar. oysa burdaki maddede maliye bakanligi ve diger kurumun onaylarini alip buna gore bir norm sayisi belirlsmesi gerekir. Sizce bizim bakanlik iki satir yazi yazip maliyey bakanligina sormus mudur bu bilgisayarcilarin normunu ne yapmamiz lazim diye hic sanmiyorum sorduklarini kanimca dolayisiyla hukuksuz bir norm belirleme durumu var ortada. cok mahkeme kazanilir mu maddeden cok. beni atarlarsa dirdk idari mahkemeye vermeyi dusunuyorum mesela insallah gerek olmaz ama neyse artik bekleyip gorecegim
ben müdürümle konuştum sağolsun ihtiyacı olduğunu ve bu ihtiyacın artarak devam ettiğini içeren resmi yazı yazdı ilçeye ile gönderilmesi için
ben de resen atanırsam o maddeye dayanarak norm hesaplama yöntemini dolayısı ile de resen atama iptali için dava açacağım müdürün yazdığı yazıyı da ekleyeceğim
herkesin resmi yazı yazdırmasını tavsiye ederim

Lütfen bunu yapalım arkadaşlar...Beden eğitimi öğretmenleri haklarını böyle geri aldılar çok kısa sürede..
Tüm sendikalı arkadaşlar sendikalarını harekete geçirip bu konuyu sendika başkanları aracılığı ile valiye aktarıp BT öğretmenlerinin durumunu aktarması gerekiyor..Ayrıca her norm fazlası olan arkadaşlar idarelerine, bt öğretmeni ihtiyacının okullarında her geçen gün daha arttığını ve bu atamalarla bir okulun zaten ihtiyacı olan öğretmenin başka bir ihtiyacı olan okula göndermektan başka bir şey olmadığını belirten dilekçe yazdırıp silsile yoluyla il milli eğitim müdürlüğüne acilen göndermeleri lazım..
beden eğitimciler haklarını bu şekilde geri aldı birlik oldular

Arkadaşlar memurlar netteki haberin bağlantısı aşağıda:

http://www.memurlar.net/haber/269980/

Ayrıca şunu belirtmeliyim ki okulu ilkokula çevrilen BT öğretmeni arkadaşlar mevcut durumda dersleri ne olursa olsun haziran norm güncellemesinde norm fazlası olacaklar...Dolayısıyla hepsi ortaokullara ve ya liselere tayin istemek zorunda olacaklar...Ama malesef ortaokullar ve liseler fazla yok..yani her durumda ortada kalacaklar..Bu yüzden lütfen bu çağrıma kulak verin arkadaşlar..yeter uyuduğumuz..sadece hakkımızı arayacağız..sesimizi duyuracağız...Gerekirse bu yazıyla hepimiz il mem e gidip durumu anlatacağız...Dinlemek zorundalar..Ben gittim..yine gideceğim..Sendikamı da pazartesi valiyle görüşme konusunda ikna edeceğim...Ayrıca sendika merkezimizdeki avukatlara da bu yazıyı ulaştıracağım..

Eğer BT öğretmenlerini ilkokullardan ortaokullara aktaracaklarsa bunun yolu norm fazlası ataması ve ya re'sen atama değil..Konuyla ilgil bir yazı çıkartırlar ve isteğe bağlı yerdeğiştirme dönemlerinde hepsine ortaokul ve ya liselere tayin olmaları için haber verirler...Kaldı ki yarın ilkokullara da akıllı tahtalar gelince yine BT rehber öğretmeni ihtiyacı olacak....Bu durumda tüm ilkokullarda bt rehber öğretmeni ihtiyacını başka branştan öğretmenler kurs vererek ve görevlendirerek yaptırmak zorunda olacaklar...Nereden bakarsanız bakın bize ihtiyaçları var...Lütfen bu yazıma kayıtsız kalmayın arkadaşlar..3 yıldır çektiğimiz bu sıkıntılara son vermek için artık bir şeyler yapmalıyız...

Peki ders yükü 0 olanlar ne yapmalı? Benim hiç dersim yok mesela, müdür nasıl ihtiyacım var diyerek resmi yazı yazabilir ki?

ben şimdi ebs ye durumu anlatan bir mail attım. isterseniz yarın tüm sendikalara uğrayarak durumu anlatalım.

kimse yokmu, aşağıya ekleyeceğim yazıyı bu gün ebs ye götüreceğim. başka fikri olan varsa birlikte hareket edelim.

Ekli dosyalar

hocam bende dile getirdim sendikada görüşecez dedi kafasını ağrıttım baya ama bakalım ne çıkacak rehber öğretmen gibi versinler her okua bir norm derse olursa girsin derse bağlı yapmasınlar normu dedim yoksa hep gezecez

ben de direkt olarak eğitim bir sen başkanına mail attım durumumuzu anlatan. bişey çıkacağından değil ama bir ümit işte. özellikle norm durumunun derse göre değil bt sınıfına göre ayarlanması gerektiğine dair.

arkadaşlar idareye sordum norm fazlalarının idareden alacakları bir belge ile tayin istemeyeceğine dair bir yazı geldimi okula diye yok dediler. okuluna yazı gelen olursa buradan haber versin.

ben mehmet sezer beyi telefonla aradım gönderdiğim maili de söyledim durumuda anlattım. milli eğitim müdürü ve vali ile görüşürken bu konuyu iletmenizi rica ediyorum dedim. zaten dile getirdik ama bir sonuç alamadık, görüşmeler devam edecek dedi. arkadaşlar herkes bu konu için sendikasına bilgi versin. sayımız ne kadar fazla olursa o kadar ilgilenirler.
ben mehmet sezerin mail ve telini altta veriyorum.
İl : Adana
Şube Başkanı : MEHMET SEZER
Gsm : 5053536505
Telefon : 0 322 344 38 38
Faks : 0 322 344 38 38
Adres : Kuruköprü Mah.(Yeni Camii yanı) 33023 Sk. Abdurrezzak Antaki Vakıf İşhanı Kat:1 Seyhan/ADANA
Email : mehmetsezer33@gmail.com

arkadaşlar yazı okula geldi ama sınıf öğretmenleri için bizleri ilgilendiren bişi yok. mem müdürü kararlıymış resen atamayı yapacakmış.

Geri