Adana mı Kayseri mi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan i.d.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

i.d.

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Adanada eşim ve ben merkez ve iyi bir okuldayız. Eşim kayserili Acaba Kayseri merkeze tayin istesek mi diye düşünüyoruz. Bir fikir verebilen olursa çok iyi olur.

Ben kayseri deyim ne işin var hocam onca yobazın arasında, adamlar da başka muhabbet yok ya din ya ev yada araba. Ha malım mülküm artsın diyorsan hafta sonu avm etkinliklerine katılır sosyalleşirim diyorsan gel ama adanayı görmüş yaşamış adamı boğar falan filan inter milan...

eşinin memleketini isteyeceğine hocam kendi memleketine gitsen daha iyi olmaz mı ? Tabi tercih senin .... En azından daha rahat edersin diye söyledim...

hocam benim memleket istanbul ama sadece annem ve ablam var ordada. bir de istanbul da öğretmenlik yapılmaz.

i.d.' Alıntı:
hocam benim memleket istanbul ama sadece annem ve ablam var ordada. bir de istanbul da öğretmenlik yapılmaz.
En iyi tercih ikinizin de memleketi olmayan il olan Adana galiba o zaman...

bende sizin yerinizde olsam kayseriyi tercih ederdim..kayseri düzenli, temiz, ferah, rahat bir şehir...adana ise okadar karışık ve sıcakkki insan niye burda yaşıyorumm diye kendine sormadan geçemiyor...

hocam kayseride yaşan birisi olarak iki tarafında dezavantajları var bence kayseri duzenli bir şehir sakin cocuk yetiştirmek için guzel ama sosyal lik acısından adanaya gore kıyaslanamaz.

şehirden ziyade okul ortamı bence daha önemli hocam, şakirpaşada bir okulda çalışmakla özal kesmindeki okullarda çalışmak bir olmasa gerek. İklim özelliklerini ön planda tutmazsanız ben adana derim. Aslında bu biraz da nasıl hayat sürdüğünüz ile ilgili , adana tutucu bir yer değil kayseriye göre ama karışık bir yer her ilden her milletten insan vardır ucuzdur. Misal ben antepliyim adana da yaşam olsun kiralar olsun daha ucuzdur. Ama iklimi berbat adananın :(

adana da özal da bir okuldayım okulum çok iyi ama burada yanlızız. tanıdık bir yer daha mı iyi olur kararsız kaldık

i.d hocam özal gibi bi yerde öğretmenlik yapıyorsunuz alışmış olmalısın. kayseriye gitiğinizde meydan gibi , barbaros gibi veya bey mah gibi bi yere düşmiceniz ne malum. bence en iyi burda kalmanız.

Hocam özalda bir okuldasınız ve muhtemelen o bölgeye yakın oturuyorsunuzdur doğal olarak Adana'nın karışık yapısını çok fazla hissetmezsiniz. Adana'nın ikliminden şikayet etmenize de gerek yok bence. kışı olmayan bir şehir. Kayseri'de soğuktan bunalırsınız bir süre sonra. yazları da akrabalarınızı ziyarete gidersiniz Kayseri'ye(yayla niyetine). En mantıklı olanı akrabalardan uzakta yaşamak bence. tabi sizin düşünceleriniz daha önemli bu konuda.

Adana da diğer illere göre daha çok üşüyoruz. Etrafında tanıdık kimse olmayınca ihtiyacın olunca kimse yi bulamıyoruz bunlar da Uzak olmanın zorluklar ı

Kayseride sadece öğretmenlik yaparım derseniz güzel düzenli sıcağı da soğuğu da güzel, ulaşımı harika, evleri güzel kira yada satın alma açısından.
Ama kendini geliştirme ek iş açısından İstanbulu tek geçerim

azizerkut' Alıntı:
Ben kayseri deyim ne işin var hocam onca yobazın arasında, adamlar da başka muhabbet yok ya din ya ev yada araba. Ha malım mülküm artsın diyorsan hafta sonu avm etkinliklerine katılır sosyalleşirim diyorsan gel ama adanayı görmüş yaşamış adamı boğar falan filan inter milan...
aslında konu üzerinden baya bir vakit geçmiş yazıp yazmamakta da tereddüte düştüm ama zoruma gittiğinden yazayım dedim. hocam kusura kalmada bu sözleri hiç yakıştıramadım yobaz ne demek ya her şehirde dediğin insanlardan vardır ben şimdi desem adanada o kadar çingenin içinde ne işin var yakışırmı?
ki yanlış hatırlamıyorsam aynı zamanlarda il dışından kayseriyi istemiştik. benimki olmamıştı halende olmadı da yani isteyerek gittiğiniz bir yer için böyle demişsiniz garip

Geri