Aday Memurum Ancak Tecilim Haziranda Bitiyor. YARDIM?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan plazak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

plazak

Üye
Arkadaşlar ben geçen eylül ayında atandım ve şu an da haziran da tecilim bitiyor, Ancak aday memur olduğum için askere adaylık kalktıktan sonra gitmeliyim diye düşnüyorum. Bunun için ne yapmalıyım, lütfen bir bilen varsa yardım etsin. Diyorlar ki; EK-A belgesini atandıktan 2 ay içinde doldurman lazımdı diyorlar, geç kalmışsın diyorlar, bu doğru mu?

Hocam
1-ben diyorum ki acaba adaylığım (eylül de kalkacak) bitene kadar Ek A belgesi ile askerliğimi ertelete biliyor muyum?
Not: Tecilim bu haziran da bitiyor.
2- Hocam diyelim ki Temmuz da beni askerliğe almaya kalktılar ancak askere gitmedim,kaçak durumuna düştüm, adaylığımı kaldırdım sonra askere gittim, bir sıkıntı olur mu?

Ek-A ile askerlik ertelenmez bildiğim kadarıyla. Rapor filan alman lazım.
Bence hiç bunlarla uğraşmayın askerliği aradan çıkarın..

Sayın hocam 2008 senesinde benim başıma gelmişti.okula dilekçe yazıp aday memur olduğum için askerliğimin adaylığım bitene kadar ertelenmesini istiyorum diye bir dilekçe yazdım. Sonra onu ilçeye,ilçeden de gerekli bir kaç evraklarla gecikme olmaması için direk il milli eğitime götürmüştüm.Hatta bunları yaparken nisan celbini mazeretsiz kaçırmıştım.Mart ayının sonuydu ben bunları yaparken, baya bir maceralı geçmişti o zamanlar çünkü mart ayında tecilim bitiyordu :D Neyse ben yazıları ulaştırıp il milli eğitimde meb kanalı ile milli savunma bakanlığı arasında yazışmaları yapmış ve sonucunda da askerliğim ağustos sonuna kadar ertelenmişti. Aralık ayında da gitmiştim.Askerlik şubesinde falan uğramamıştım hiç.

hiçbir sıkıntı olacağını zannetmiyorum hocam ben 16 martta kadroya geçtim tecili bozdurduğumda mayıs ayıydı yanlış hatırlamıyorsam. öyle gün saat hesabı yapmadılar. asker öğretmenlik çıktı kendi okulumda asker öğretmenlik yaptım. askerlik bittikten sonra adaylığım kaldığı yerden devam etti ve günü gelince kalktı. bu süreçte 2 müdür 3 de rehber öğretmen değiştirdim. askerlikte geçirdiğin süre adaylığın süresinden sayılmıyor.

Ek A ile temmuza kadar ertelenir arkadaşım sen hiç birşey yapmayıp ağustos celbinde rapor almalısın

plazak' Alıntı:
Hocam
1-ben diyorum ki acaba adaylığım (eylül de kalkacak) bitene kadar Ek A belgesi ile askerliğimi ertelete biliyor muyum?
Not: Tecilim bu haziran da bitiyor.
2- Hocam diyelim ki Temmuz da beni askerliğe almaya kalktılar ancak askere gitmedim,kaçak durumuna düştüm, adaylığımı kaldırdım sonra askere gittim, bir sıkıntı olur mu?
1 ek a ile erteliyorsun temmuza kadar oda bir işine yaramaz
2 bakaya olursun kasım celbine kalırsın cezası var ama öğretmen olduğun için sorun olmaz en garanti işin ağustosun 1i ile 5 i arası rapor alıp sıradaki celbe kalman

Rapor almasına gerek yok ki.Eylüle kadar aday memurluğunun devam ettiğini belgelesin yazsın dilekçesini, adaylık bitene kadar otomatikman ertelenir. Böyle bir hakkı var çünkü sonuçta. Raporla falan uğraşmasına da gerek yok bence.

Hocam rapor alma olayı kalktı, 15 Mayıs'ta yeni askerlik yasası yürürlüğe girecekmiş. Bu gün askerlik şubesine gittim onlarda bir şey bilmiyorlar, sistemler kapalıymış bu yeni yasa değişikliği yüzünden, sık sık telefonla ara sor dediler, bakalım.

Hocam Celp dönemlerinde değişiklik olmuş. Sen zaten Ağustos celbinde gitmezsi (15 mayısa kadar tecili bozmazsan) İstersen askerlik şubeni ara sor.
Celp dönemleri değişti. 4 defa oldu yılda...

Geri