Adimi degistirmek istiyorum

Kodla Büyü
Herkese selamlar,
Baslamadan once belirmek isterim ki ana dilim olan Turkceyi baya bir zamandir kullanmiyorum ve cok kucuk yasta kullanmayi biraktim. Bundan dolayi hatalar olabilir, affedin.
Uzun zaman dusundum ve sonunda bir karara vardim. Ben adimi degistirmek istiyorum, fakat yeni bir isim almayi dusunmuyorum. Ismimi tamamen degistirmek istemememin sebebi, yeni ismin beni sosyal cevremde taninamaz hale getirebilmesidir. Yani; Adimi Mehmetten Yusufa degistirsem, "Yusuf kim?" gibi vakalara yol acabilmesidir. Ismime gelirsek, ismin Muhittin. Evet saka yapmiyorum, ismin gercekten Muhittin. Ismimi Muitin, yada benzeri gibi birseye degistirmek istiyorum ve sizden fikir almaya karar verdim. Yardimci olursaniz cok sevinirim. Dalga gecilmeye alisigim ve hor gormem, ama yardimlariniza ve fikirlerinize machubum. Tessekurler.

Re: Ynt: Adimi degistirmek istiyorum

Ne güzel adın var

hocam ben anlamadım şimdi.
isminiz muhittin. bayağı da güzel bi isim.
siz bu isimden mi rahatsızsınız? isminizi mesela kemal, ali, veli gibi bişiye değiştirmek istemiyorsunuz. isminizi muittin veya muitin gibi mi yapmak istiyorsunuz?
hakkaten konuyu anlamadım

Ismim Muhittin evet ve memnun degilim acikcasi. Ismimi butunuyle degistirmekte istemiyorum. Yani Muhittinden Kemale degistirmek istemiyorum. Benim istedigim sey ismimi mesela sizinde dediginiz gibi muittin yada muitin yada baska bir Muhittin turemesine degistirmek istiyorum. Cevremde Muhittine cok kotu bakiyorlar, cok eski, kiro bir isim diye yorumlar aliyorum. Bana inanmayanlar bile oluyor.

Re: Ynt: Adimi degistirmek istiyorum

Hocam gel Oğuzhan yapalım. Benim yaptığım gibi.

Oguzhan guzel de, dedigim gibi adimi Oguzhan yapsam tamamen kimlik degistiriyormusum gibi oluyor. Ben halen bana *yeni* ismimle cagirildigimda beni daha onceden taniyanlarinda anlamasini istiyorum. umarim derdimi anlatabildim.

Muitin nedir cok mu farkli. Muhittinden farkli olmayacak sonucta mantigin nedir anlayabilmis degilim. Muhit yap yap oldu olacak hem anlami da var

Bence Muhittin kötü bir isim değil. Salla gitsin hocam ismi satılmış olanlar var bence isminde bir sorun yok

hocam tavsiyem çevrenizdekilere göre yaşam seçmek yerine bırakın kendi hayatınızı yaşayın...bu isim zamanında size verilmiş anne babanız uygun görmüş bi anısı bi önemi var...çevrenizdekilerin tepkilerine göre herşeyi değiştirecek olsanız başa çıkamazsınız elin ağzı torba değil nede olsa...

Cevaplariniz icin tesekkurler, evet galiba haklisiniz. Isim degistirmek belkide cok sacma bir fikirdi. Herneyse, yorumlariniz ve zamaniniz icin cok tessekurler

Mantık diyorum bulamıyorum.
Tut ki muhittin'e koro diyorlar. Tamam amenna. Ali arkadaşınız, Veli komşunuz, Kemal bakkalınız öyle çağırıyor ve koro düşünüyor.
Siz isminizi muittin yaptınız. O kişiler Muhittin diye çağırdıklarında ne tepki vereceksiniz? Benim adım Muhittin değil Kemal abi adım muittin.
Böyle mi olacak çevre alışana kadar? Evet diyorsanız aynı süreci Muhittin->Mustafa dönüşümü için de yapabilirsiniz. Abi adım Muhittin değil bundan sonra Mustafa....

Ya da 2.çözüm iki şahit bulun mahkemeye verin. Mesela isminiz Muhittin Mustafa koyun. Çift isim. Yeni ortamlarda hep 2.isminizi kullanın. Eski ortamı da ikili isme alıştırın. Aynı yukarıda bahsedilen süreç gibi. Sonrasında ikili ismi eski çevre için teke düşürürsünüz. Yeni çevre zaten Mustafa bilecek
Eski çevre Muhittin Mustafa sonrasında da onlar da Mustafa'ya dönüştürecek...

Ama en kolayı topyekün değiştirip çevreyi buna alıştırmak. Yoksa muhitini muittin veya muittin yapmanın mantığı yok.

Geri